Cel mai anonim președinte din lume

Cel mai anonim președinte din lume

Probabil nu-l cunoașteți. Nici n-aveți de unde. Este cu siguranță conducătorul de orice cel mai puțin cunoscut din Univers. Îl cheamă Daniel Constantin, lumea nu știe care-i e prenumele și care-i numele de familie, și este președintele unui partid format dintr-un singur membru. Și, ca să vedeți culmea dracului, membru ăla nu e el!

Faptul că singurul membru al PC-ului este Dan Voiculescu (care, alt paradox, nici măcar nu cred că mai e membru, oficial) este un lucru știut și unanim acceptat.

Pentru cititorii mei nefamiliarizați cu politica: PC-ul este partidul unui fost turnător (Voiculescu) care există pentru că există Antenele (în special A3). Fără activiștii dedicați Ciutacu, Badea, Grecu, Gâdea & CO politicienii din PC și-ar fi căutat de mult de lucru prin alte domenii iar combinația de litere P+C ar fi însemnat doar ce însemna odată (și ce merită să însemne) – Partidul Comunist. Pentru că politicienii au nevoie de televiziuni aservite și lingușitoare, PC-ul trece prin coaliții ca femeia cu țîțe mari prin viață: neapreciat pentru ceea ce este, ci pentru ce ascunde în lenjerie.

Revenind puțin la Constantin Daniel, nu pot să nu identific, pe undeva, destinul lui cu acela al specialiștilor în social media de care vorbeam în postul precedent. Mă întreb dacă are familie și, dacă da, cum le explică faptul că e un ratat. Cum le spune de ce nu doar că nu vorbește, dar nici măcar nu este filmat de o altă televiziune decît Antena 3, asta în ciuda faptului că apare cu Ponta și Antonescu peste tot. Conferințele de presă la care apar cei trei ”lideri ai USL” sînt filmate de toate televiziunile în afara Antenei 3 în așa fel încît Cristian Constantin nu apare în cadru. Evident, cînd vine rîndul lui să vorbească este întreruptă transmisia.

Ce părere o avea Daniel Constantin despre toate astea? La cîte ședințe de terapie trebuie să meargă zilnic ca să treacă peste faptul că e nevoit să-și asume condiția de băiat pe care nimeni nu-l dorește la fotbal dar îl ia în echipă pentru că are minge? Ba mai rău, pentru că are minge un unchi de-al lui care nici măcar nu mai joacă, dar a transmis vorbă ălora care fac echipele că, dacă vor mingea, ar face bine să-l bage și pe nepot în echipă.

Ce-o vorbi Daniel Constantin acasă cu nevasta dimineața, înainte să plece la treabă?

– Unde pleci Daniele așa de dimineață?
– La servici, scumpa mea…
– Ce servici, curvarule?!
– La PC…
– Ce mama dracului mai înseamnă și PC ăsta?
– Of, ți-am explicat de o sută de ori… E un partid.
Și atunci nevasta lui Daniel face o pauză de la bătut ouăle și-l privește compătimitor, aproape matern:
– Măi, Daniele, măi… Cînd o să încetezi cu copilăriile astea cu politica? Te lauzi de vreo cîțiva ani că ești șef de partid și eu nu te-am văzut nicăieri la televizor. N-ai de gînd să faci și tu o meserie serioasă?

24 thoughts on “Cel mai anonim președinte din lume

  1. la voi in Kamikaze a aparut interviul cu Gregoire Cartianu parca .. ala in care zicea ca acest Dany Constantin era sifonarul redactiei cand lucrau nu stiu unde plm la vreun ziar sau ceva

    1. ăla era dan constantin, un securistoid batran din redactia jurnalul national. presedintele partidului e altu, asta tanaru. a fost interviu cu el in kamikaze si parca tocmai asa incepea: stie cineva ca sunteti presedintele PC?

  2. off topic,
    Mantzy, scuza-ma ca am neglijat sa-ti multumesc atunci cind ai incercat sa ma ajuti sa ma abonez la kamikaze, intre timp am reusit, m-am abonat la….. Catavencii.

        1. io inainte de a folosi ziare le calc, sa se fixeze cerneala. Pt. sters ca cur exista servetele speciale, parfumate ca-s tigan de matase nu ca tine din Motru.

          1. Mantzy, eu te cam apreciez, da’ esti prost acum. Ce-ai cu tiganu’? Omul a vrut sa faca abonament la voi, v-a ajutat cu feedback vis-a-vis de abonarea (imposibila) on-line, era baiat bun atunci si acum ii dai la bot? Te porti ca o pitzi inselata.
            Trebuie sa mai lucrezi la capitolul asta.

  3. multumesc. m-am distrat.

    nu ma abonez la kamikaze ni de-al draku. prefer sa va cumpar sambata si sa va citesc duminica. am si eu tabieturile mele.

    btw, suplimentul ala cu clonarea romaniei a trecut din mana mea (nu la-m citit pe buda) prin minim alte 10 maini. poate va ajuta la statistici 🙂
    hai pa. ne vedem duminica.

  4. ba, cat va puteti caca pe voi cu turnatorii la securitate si banii poporului furati. pai bagati-i, frate la puscarie, ce ne tot invartim in jurul cacatului!? sau nu mai stim care am fost si care nu? sau care au furat si care nu?

  5. a dat sorin ionita in editorialul de dimineata un link interesant catre o carte pe gugal bucs si am citit acolo, in primele capitole care se puteau citi gratuit, ca uneori poborul, in contextul votului democratic, poate face alegeri care duc la derapaje dramatice. camcum e cazul la noi in viitorul apropiat, de-ar ajunge la putere indivizi de-astia ca si baiatu’ de mai sus. el e nevionovat de fapt. nu prea conteaza in toata ecuatia. insa tac’su, voiculescu, e un real pericol. ma gandesc la ce s-ar intampla cu TVR-urile si ascensiunea A3, a unui adevarat fenomen A3. ca la faza asta, ai cu cine.

  6. Mantzy, dă, nene, un ordin, ceva, tot omul să pună osul de la copan şi cojile de pâine pe stradă, că viscolul şi gerul i-a lăsat fără provizii pe câini, păsări şi boschetari.

  7. haideee cu emisiuneaaaa, baiiiiii, neneeeee, baiiiiii, inghetaam in pula mea aicea, hai sa mergem si noi acasaa, huooooooooooooooooo!!!!!!!!!!1

Leave a Reply

Your email address will not be published.