De ce îmi ești dator

De ce îmi ești dator

Hei, te-ai vreodată uitat la televizor și ai crezut ce-ți spun ăia? Ghici ce! Te mint! Nu-s sinceri. N-au voie. Trebuie să dea socoteală mogulilor, clienților de publicitate, amantelor, prietenilor din copilărie, trebuie să cîștige bani. Ai citit vreodată un ziar? Cu excepția Kamikaze, toate au niște moguli care îi împiedică pe sclavii din redacții să spună tot ce-ar vrea. Chiar și Kamikaze e constrîns de cei care dau bani ca să-și facă publicitate în revistă. Cărți? Neah. Trebuie și scriitorii să se pună bine cu editurile, nu poți avea încredere în ei. Și nici în blogurile pe care vezi reclamă. Blogării care fac reclamă la căcaturi și-au vîndut sufletul diavolului și trebuie să moară în chinuri.

Eu nu dau socoteală nimănui. Eu sînt eu. Dacă vreau să fiu rău, sînt rău. Dacă vreau să salvez cîinii vagabonzi, aia spun. Dacă vreau să dau o muie religiei și religioșilor, aia fac. Dacă vreau să fiu sentimental, așa sînt. Dacă vreau să fiu porc, de asemenea. Sînt eu și sînt sincer. Nu-mi pasă ce credeți voi despre părerile mele, puteți să nu fiți de acord. Dar, indierent dacă sînteți sau nu de acord, îmi sînteți datori pentru simplul fapt că eu sînt sincer cu voi. Pentru că, în rest, toți oamenii care vorbesc publicului sînt plini de căcat, prieteni. Sînt plini de căcat și sînt falși și ipocriți și impostori și vă mint și vă fac rău.

Sigur, nu trebuie să citiți blogul ăsta neapărat. Puteți să citiți altele la fel de libere (deși-s puține, unele dintre ele le găsiți în blogroll-ul meu). Sau puteți să nu citiți nici unul. Caz în care ați face bine să gîndiți singuri, de capul vostru, dacă aveți. Viața-i scurtă, marionetelor! Faceți-o să conteze!

PS – nu, nu sînt interesat de vreun link exchange și (deci) nici de locul meu în Zelist, mă piș de foarte sus pe comunitatea voastră de triști care-și fac laba-n cerc. Moarte blogărilor cu peste 10 oameni în blogroll!

73 thoughts on “De ce îmi ești dator

 1. Bravo Andrei !
  Ma bucur ca spui lucrurilor pe nume!
  La multi ani!
  (luni o sa iti scriu mai mult ,acum sunt la servici si mi se termina programul).

 2. Şi zici că ai 23 de ani? Adică născut în 1985? wow, ce tânăr eşti, şi ce binbe combaţi 🙂
  BIVOLUL (1937,1949, 1961, 1973, 1985)

  Hotãrât, practic, logic – acesta este Bivolul. Afectuos si usor nepãsãtor, Bivolul poate fi cumplit la vedere atunci isi iese din fire. Este îngrijit, ordonat, linistit si studios, cu o mare dragoste pentru caminul sau. Iubeste muzica. Viata de familie si un partener afectuos sunt prioritãtile unui Bivol. Te poti baza pe prietenia lui credincioasa.
  Previziuni pentru 2008
  Bivolul se poate simti un pic obosit dupa haosul din ultimele luni ale anului 2007.
  Pe parcursul anului 2008 va continua concentrarea asupra serviciului, cu excelente perspective de promovare, obtinerea unei pozitii mai bune sau dobandirea unor noi cunostinte. Este important pentru Bivol sa-si faca timp pentru distractii si evenimente sociale ca sa se relaxeze si sã bucure de viata.
  2008 va fi un an norocos pentru Bivol cu posibile câstiguri financiare sau cadouri neasteptate tot timpul anului. Prietenii, de asemenea, vor joca un rol important în acest an, oferindu-i suport, camaraderie si distractii. Pentru Bivol, nefiind intruchiparea celui mai sociabil animal din Zodiac, este esential sa nu-si neglijeze cercul de prieteni existent. Parerile sale binevoitoare si sfaturile dezinteresate vor fi putin cautate in 2008.
  Din martie pana in august va traversa o perioada teribila in ceea ce priveste avansarea in cariera.

 3. “Din martie pana in august va traversa o perioada teribila in ceea ce priveste avansarea in carieră.”
  Ai traversat-o cu bine?
  Erată pentru comentariul anterior: combaţi BINE nu binbe 🙂

 4. Oriunde e bine s-o freci, dacă tu preferi locurile periculoase… chestie de gust ! 🙂
  Am citit eu undeva că masturbarea face bine oricui ! Aşa că spor la “frecat” ! 🙂

 5. Există o perioadă în viaţa fiecărui om în care respectivul crede că lumea se învărte în jurul lui iar asta se cheama adolescenţă…la unii durează mai mult, poate chiar prea mult. Înţeleg mâtză că universul a fost creat să fie criticat şi demontat de tine şi că opiinile noastre te deranjează dar când jigneşti cititorii noştri nu pot decât să-ţi urez obişnuita noastră urare…”Să te fută câinii”. Comentariul ăsta este postat şi la tine pe site…doar din curiozitate

 6. Orice idiot are blog şi cartelă Cosmote. Sau dacă nu are, îşi poate face (rost). Ete că acu sunt n+1 idioţi, că mi-am luat şi cartelă.

 7. Adevarat idiot!!! Sa-l citam: “Grozav, mi-am zis eu acasă, când, dezamăgit de Vargas Llosa, m-am gândit că Ciao ar fi un laxativ foarte eficient.” Nu mai spun ca a fost primul post pe care l-am citit. E vident si ultimul. Get a life idiotule!!!

 8. Domnule Mantzy, aş dori să vă contactez direct pentru o discuţie privind posibilitatea unei colaborări la un scenariu umoristic TV. Vă rog să nu publicaţi acest mesaj. Cu prietenie, Mihai Hristu

 9. omnule Mantzy, aş dori să vă contactez direct pentru o discuţie privind posibilitatea unei colaborări la un scenariu porno cu cai morti si babe leproase. Vă rog să nu publicaţi acest mesaj. Cu prietenie, Ioan Gura de Aur

 10. Felicitari pentru noul header. Imi place analogia cu Carlsbergul. Nu stiu cand ti l-ai pus ca nu prea te-am mai vizitat in ultimul timp, dar pune-i si tu un link catre prima pagina ca butonul Acasa e prea mic si il gasesc greu.

 11. Dle Andrei si eu as dori sava contactez pentru a va fute in cur ca sunteti extrem de muist si posesor de mama tarfa. La mai mare si multe pizde , doar in cap ca pulea se uita la dvs labar imputit si nespalat ce sunteti. Si apropos , cand mai mereti in bar, poate va si spalati ca data trecuta cand ati facut ochi dulci amicei mele i-ati intors stomacul pe dos. Sunteti un nespalat.

 12. Nici pe youtube nu vad atatia troli pe o singura chestie. Blogul tau imi starneste interesul si zambetul. Sper ca intr-o zi sa am si eu un blog vizitat, dar pentru asta imi trebuie idei, chestie de care tu nu duci lipsa…. In fine. Great job

 13. pisi mantzi, ai senzatia ca daca ti-o bagi cand nu te vede mata si injuri ca parazitii esti ‘socant’, ‘cool’, ‘trendy’, ‘jurnalist tare’? esti jenibil, adica jenant si penibil.

 14. Buna ziua ,

  Am vazut ca aveti un blog interesant, as dori sa va propun un schimb de linkuri .

  Site-ul nostru este http://www.bansko-ski.ro

  Numele cu care vrem sa ne regasim in blogul dvs este : Bansko Ski .

  Noi am pus deja linkul dumneavoastra in Blogroll-ul nostru .

  Asteptam ca si dumneavoastra sa faceti la fel .

  Multumim de colaborare .

 15. Felicitari pt felul direct si sincer de a scrie, eu nu scriu dar sunt contamnata de multime pentru felul prea sincer si prea direct de a-mi spune parerile, ideile, nemultumirile. Ma regasesc total in posturile tale si intr-o zi de Craciun in care familia o sa se imbuibe cu preparate din cadavre, eu o sa citesc din urma tot ce ai scris ca sa am putere multa si mare de a merge mai departe si de a tine piept idiotilor care sunt fericiti cand fac rau altor animale mai bune decat ei.
  Iti doresc sarbatori fericite si cati mai multi cititori care sa se inspire din povestirile tale!

 16. televizorul , o boala care pare necesara.
  traiesc sentimentul ca imi va fi mai bine fara el, dar mi-e imposibil sa ma vindec de aceasta pierdere de vreme

 17. … tăt ești prost, și după atâția ani de când te-ai împăiat pe net! De zeci de ori 10plm! 😛
  … și nu începe că sunt toți ceilalți frustrați, că vrei tu, că nu vrei tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.