Norocul nostru că suntem proști

Norocul nostru că suntem proști

Sunt mulți oameni răi în România. Categoric, mai mulți decât oamenii buni. Iar rolul malefic al rețelelor de socializare în toată șmecheria asta este că i-au făcut pe oamenii răi să înțeleagă că DEȚIN MAJORITATEA. Și, când deții majoritatea, deja nu-ți mai e frică. Când deții majoritatea, când vezi că gloata îți împărtășește ura pentru cei diferiți, pentru cei slabi, pentru cei care caută pacea, nu gâlceava, când simți că nu vei fi tras la răspundere de opinia publică, deci foarte probabil nici de lege, atunci te descătușezi. Pe internet, majoritatea românilor se bucură de libertatea de a fi monștri, adică de a fi ei înșiși.

Doar că marele nostru noroc este că partidele politice (cu PSD în frunte) s-au ocupat cu mare dăruire să ne transforme, în aceste trei decenii de (sanchi) libertate într-o țară de cretini. Monștrii inteligenți, educați și vicleni au avut, de-a lungul istoriei lumii, un șarm și-un appeal aparte, iar rezultatele abilității lor de a convinge masele au fost oribile și traduse în pierderea a miliarde de vieți nevinovate. Din fericire, în țara noastră tristă, plină de humor, nu se întrevede nici măcar un monstru măcar vag inteligent la orizont.

Recunosc, ideea acestui text mi-a venit urmărind zbaterile agramate ale imbecilului numit Pleșoianu, despre care se spune că ar fi plătit de Moscova sau alte forțe străine malefice să ne strice nouă planurile pentru o societate deschisă, rațională și tolerantă, pe aici. Faptul că Pleșoianu ar putea fi plătit de aceste forțe pentru orice mi se pare cu atât mai încurajator. Apăi dacă Moscova l-a găsit taman pe idiotul ăsta să-l plătească pentru a-și impune agenda secretă și mârșavă, înseamnă că ne putem ști în siguranță ani buni. Dar nu e doar Pleșoianu, desigur. Uitați-vă la Mircea Badea, care, deși e îngrozitor de prost după orice standard obiectiv, este, totuși, cam cel mai răsărit din tabăra monștrilor. Mă uit la spumele de la gura lui Badea și mă simt mai calm, mai relaxat și mai optimist ca după o ședință de yoga. Dacă tăntălăii ăștia ridicoli și inofensivi sunt vârfurile Răului din România, suntem salvați! Că de membrii PSD ce dracului să mai zic? Bă, tată, de Năstase îmi era frică. De Iliescu îmi era frică. De orice lider ex-comunist sau ex-fascist mi-ar fi frică. Dar, mă scuzați, când îi văd pe Badea, Pleșoianu, Dăncilă, Dragnea, Ciuvică, Ciutacu și tot restul cohortei de monștri hazlii, îmi mai vine inima la loc. Terminații ăștia n-ar putea nici să treacă împreună bacalaureatul dacă s-ar da pe bune, darămite să se apropie de clarviziunea și intelectul necesare pentru a face din răul pentru care luptă un fenomen național de temut.

Să ne bucurăm, deci!

Dar apoi să vedem și reversul medaliei: și adversarii lor din cealaltă tabără, a binelui, cum ar veni, sunt, deși pe partea corectă a axei rău-bine, EXACT la fel de proști! Digi 24 face un clickbait infect și nu știe să pună i-urile la membri(i), Vice dă titluri bune și abordează subiecte OK dar are niște texte pur și simplu sinistru de proaste, majoritatea de necitit, Guerrilla și Cațavencii sunt cel puțin cu un picior (mulți dintre șefii lor cu tot trupul) în barca mai solidă a puterii, Dilema nu mai citește nimeni, Kamikaze a sucombat, ucis de lipsa de interes pentru jurnalismul cu adevărat liber și aspru, Hotnews și restul ex-băsiștilor care scriau pe-acolo și-au pierdut complet credibilitatea, iar Ariel, revista copiilor isteți, nu se mai publică de 20 de ani.

Suntem proști toți, asta e vestea bună. O țară de proști care nu pot face nimic, nici rău, nici bine. O ținem așa, din ambreiaj, iar peste 50 de ani va fi tot ca acuma. Adică foarte nasol, dar ar fi putut fi mult mai rău. E ok, ne putem hăhăi liniștiți la multe beri și vara asta.

2 thoughts on “Norocul nostru că suntem proști

  1. necazu’ e prostu’ rau face rau iar prostu’ bun nu face nimic. as vrea, totusi, sa iesim din starea asta de prosteala ca stam in ea de enspe mii de ani, se poate spune ca e starea noastra de fapt.

  2. Si pe linga cum sunteti tati de prosti, nici nu va baga nime-n seama. Tu asa ai impresia, ca daca se face macel in Romania va veni de la tabara “buna” sau “rea” ? Vezi de treaba, pe Sioux nu i-o impuscat ceva matol de la ei din trib de-acolo, pe taiatii la puta din Varsovia nu ceva copchil cu late-n cap si nefutut i-o dus la gropan.

    Si nici porcu’ nu se taie de catre scroafa-n cotet, pe ceva dispute domestice de la troaca intre ei acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.