Știrile zilei, c-a fost o zi bună

Știrile zilei, c-a fost o zi bună

Unus: Într-o engleză sexy după accent, dar aproximativă după vocabular, Macron i-a zis premierului Australiei că nevastă-sa e ”delicioasă”. Lucy Turnbull are 60 de ani și arată de 62, deci e posibil ca Macron chiar să fi spus exact ce dorea să spună. GILF-uri, miam!

Duo: Acest titlu (și acea poză) de pe Recorder. Căcânarii par oameni fericiți.

Tres: New York Times a publicat acest articol foarte frumos, despre cum celebritatea lui Mohammed Salah contribuie la scăderea islamofobiei din Marea Britanie. Totul culminând cu această scandare a peluzei lui Liverpool: “If he scores another few / Then I’ll be Muslim too!”.

Quattuor: (s-a aflat că) a murit cel mai bătrân păianjen din lume. Era de fapt o păienjeniță și avea 43 de ani. Până la ea, se considera că specia ei nu trăiește mai mult de 20 de ani. Ea a trăit atât mulțumită unui mediu relativ sigur, a unui metabolism lent și (aparent la păianjeni nu e ca la noi) a unui stil de viață sedentar. Și nici la 43 nu a murit de bătrânețe, ci violent, înțepată de o viespe. Păianjenul, care trăia în Australia și-l chema „Numărul 16”, era complet nepericulos pentru om, neveninos, chiar timid, spun specialiștii. Ceea ce îmi amintește: cei mai mulți păianjeni și șerpi nu sunt veninoși. Și nici ăia veninoși nu vor să vă omoare, oricum. Arătați-le un pic de umanitate și lor. Eu am salvat la viața mea vreo trei șerpi de furia unor oameni cu ochi injectați și m-am simțit foarte bine. Garantez că șerpișorii respectivi nu erau doar pașnici, ci chiar aveau un caracter plăcut, nici gând să fi păcălit vreo femeie dezbrăcată să se îmbrace și să mănânce fructe.

Quinque: Poliția distracției de pe internet a mai făcut niște victime. Au găsit niște fete trăgând pe nas pe plajă, de 1 Mai, și s-a aliniat tot Facebook-ul să dea share la imagini, majoritatea chiar bucurându-se că ”a văzut-o mă-sa pe aia, hahaha!”. Am aflat (fără să aprofundez subiectul, doar scrollând pe wall) și că fata era din Galați, nu m-ar mira să i se fi dat și CNP-ul, prin postări mai dedicate cauzei.

De ce ar face cineva normal la cap așa ceva? Simplu. Pentru că astfel au combinat trei activități care sunt în top 3 preferate ale românilor (da, da, chiar și ale ăstora tineri, de pe Facebook): turnătoria, găsitul de obiceiuri proaste la cu totul alți oameni și profunda obidă că cineva care nu le-a făcut absolut nimic se distrează mai bine decât ei.

PS – principalul super-erou care a popularizat imaginile a fost un anume Scutariu, un reprezentant perfect al presei sportive din România (și, ca s-o zicem mai pe șleau, al presei în general). Adică un bou.

Sex: de fapt nu mai știu nici o știre, am ajuns aici doar ca să mă laud că știu cum se zice „șase” în latină. Cool, nu? Ah, știu. În câteva ore o să-mi fie deblocat contul principal de Facebook (cel personal, pagina e ca și pierdută) și, cândva joi dimineață, voi face acolo un anunț important. Repede, că e destul de evident, după patru block-uri consecutive, că urmează unul nou. Mulțumim din inimă turnătorilor români de tipul acestui Scutariu! Oameni deosebiți.

Septem (un fel de bonus): această știre superbă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.