Ce să faci când plouă și-ți găsești locul de parcare ocupat

Ce să faci când plouă și-ți găsești locul de parcare ocupat

Plouă astă-noapte. Plouă astă-noapte și un domn furios că și-a găsit locul de parcare de lângă bloc ocupat și a trebuit să se învârtească 15 minute ca să găsească altul se îndreaptă hotărât spre VW-ul Golf alb care îl ocupă. Pune mâna pe ștergătorul stâng, dă să-l ridice, dar se oprește. Un vecin insomniac complet irelevant în această relatare îl privește de la o fereastră neluminată și se întreabă: ce naiba face? Pare că s-a blocat, cu mâna pe ștergătorul ăla nevinovat. Oare tocmai suferă un atac cerebral? Infarct? Trec secunde în șir fără să miște nici un mușchi, ca în jocul ăla din copilărie în care nu aveai voie să schițezi nimic în timp ce regele se uita. Picăturile dese îi șiroiesc pe față, una chiar se prelinge de la baza degetului mic în gropița pe care o face palma înspre exterior, atunci când ții pumnul strâns, iar de acolo cade pe ștergător ca printr-o cătare, și curge lin și cu oarecare încăpățânare până la baza acestuia. Acel schimb de fluid, fie el și străin ambelor entități, creează o comuniune nesperată. După 28 de secunde de împietrire, domnul furios lasă ștergătorul înapoi la loc pe parbriz. Nu o face oricum, ci cu o considerabilă doză de gingășie. Ștergătorul se lipește de geam ca un pui nou-fătat de mamă, fără nici cel mai mic zgomot. Dacă nu ar fi atât de al dracului de înnorat, vecinul irelevant ar putea să jure că domnul furios tocmai a avut o epifanie, că a văzut cel puțin un înger cu grad neînsemnat undeva, zâmbind pe deasupra blocului. Nu mai e furios deloc, chiar pare ușor jenat, întrebându-se ce caută acolo.

Pe drumul înspre propriul apartament, domnul-fost-furios îi găsește posesorului Golfului alb toate motivele posibile pentru care i-a ocupat locul de parcare fără a lăsa măcar un număr de telefon. Se gândește la cel puțin șapte, iar al șaselea este acesta: poate că nevasta tocmai i-a născut la spital, o naștere grea, prematură, dar după toate aparențele reușită. Cu toate astea, nici mama nici copilul nu sunt în afara oricărui pericol, dar doctorii l-au rugat să aștepte acasă, să doarmă dacă se poate, și să revină a doua zi dimineața. Poate că la asta îi stătea mintea posesorului Golfului alb în timp ce ocupa locul altuia de parcare, își zice domnul-fost-furios, și brusc se simte scârbit de el însuși. În timp ce sare de trei ori pe tălpile bocancilor înainte să pună piciorul pe prima treaptă, ca să nu ducă apa în casă, domnul-fost-furios este furios din nou, de data asta pe el însuși. Și își spune cu voce suficient de tare încât să facă să latre câinele vecinului de la parter: ”Nici măcar nu e locul MEU, de fapt pur și simplu parchez acolo de mult timp…”

Plouă astă-noapte. Plouă astă-noapte și ploaia ne spală mai în profunzime decât ne-am fi așteptat.

7 thoughts on “Ce să faci când plouă și-ți găsești locul de parcare ocupat

  1. La mine a fost altfel. Nu știam că e locul cuiva, era peste un fel de canal asfaltat, nu scria nimic. Când plec de la amicul la care mersesem, peste vreo 2 ore, găsesc un bilet mare, A4, cu un text sarcastic, lipit conștiincios cu zeci de benzi de scoci. În esență, îmi reproșa că nu înțeleg ce e aia proprietatea privată. Lăsând la o parte că canalul ăla nu părea proprietate privată, am senzația că și scociul ăla fusese palmat de la serviciu. Și, oricum, pierduse mult mai mult timp scriind și lipind biletul decât punând mașina la 3 metri mai încolo.

  2. Am patit si eu de cateva ori ceva asemanator… Mai ales in zone in care nu cunosc si trebuie sa blochez un loc de parcare.. dar eu sunt mai cu obraz si oriunde las masina o las cu numarul in geam… chiar si asa romanasul e cu bun simt si mai arunca o injuratura chiar daca lasi telefonul pe geam.

  3. Sincer, cred ca o umbrela ar incapea in masina pentru astfel de urgente.. Am avut doua masini pana acum si in ambele purtam cate o umbrela cat mai usor accesibil (de obicei in spatele scaunului pasager).. Daca ploua foarte tare, mai asteptam putin poate trece 😀 daca nu, cu umbreluta in speranta ca nu o sa ma ud tot :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.