Strămoșul comun al tuturor românilor

Strămoșul comun al tuturor românilor

Doamnelor și domnilor, faceți, vă rog, cunoștință, cu cea mai mare vedetă din istorie. Nu doar din istoria lumii, ci din istoria Pământului. Introducing… Protungulatum donnae!

Earliest-mammal-ancestor-described

Acum 65 de milioane de ani (plus sau minus, deh) se producea a cincea mare extincție în masă din istorie. Un asteroid de mărimea unui oraș se trântea cu fundul de (oh well) Pământ și toți dinozaurii mureau, cu excepția câtorva dintre ăia care puteau (sau care urmau) să zboare. Una dintre puținele creaturi terestre care a rezistat era cea de mai sus. Un șobolan micuț și ambițios căruia puteți să-i spuneți ”buniculeee!”, pentru că din acest mic animăluț au evoluat toate mamiferele, așa cum le știm acum: balenele, vacile, câinii și, da, oamenii. Ce șoarec de toată isprava! Apropo de a cincea mare extincție din istorie… Nu o să vă port prin primele patru (deși sunt toate cel puțin la fel de impresionante ca aia mai celebră a dinozaurilor), o să vă spun doar că, conform tuturor datelor, ne aflăm înaintea celei de șasea mari extincții din istoria vieții pe Pământ. Istorie care ne-a învățat că specia cea mai afectată de extincții (cea care cu siguranță va dispărea complet) este cea din vârful lanțului trofic. Așa că pregătiți-vă de drumul cel lung, dar nu vă împachetați nimic, că n-aveți ce să luați! Haha! Sigur, extincția spre care ne grăbim acum, a șasea, este în mare măsură autoprovocată, spre deosebire de primele cinci, ceea ce l-ar face pe protungulatum donnae, dacă ar mai trăi acum, să-și aplice un face palm cu coada. Hai, gata! Am fost suficient de sumbru pentru o duminică dimineața. Să trecem la lucruri mai… Ei bine, mai grave.

Încă se fac descoperiri în legătură cu primii oameni care au mers pe Pământ (recent s-a descoperit un om mult mai vechi și mai interesant decât homo erectus), dar dacă îl căutați cumva pe strămoșul românilor de azi, vă spun eu că nu există nici un dubiu. Strămoșul românului de azi e minerul-conspiraționist-care-le-știe-pe-toate. Introducing… Articulatum minerae

miner

Pentru cine a ratat videoclipul rar în care strămoșul tuturor românilor de azi își expune filosofia de viață în 20 de secunde pentru posteritate, iată-l:

Ce avem aici, dragi copii? Păi, românul mediu de azi. Românul care pune botul la manipulări. Românul conspiraționist. Românul prost de-mpunge, dar extrem de arogant. Românul care ȘTIE EL MAI BINE CUM STĂ TREABA. Românul care preferă să creadă aproape orice fabulație, oricât de fantezistă, atâta timp cât e suficient de scandaloasă și îi confirmă lui niște temeri și păreri mai vechi. Românul despre care nu știi exact dacă propagă minciuna intenționat, urmărind scopuri mârșave, sau pur și simplu din prostie, el însuși fiind, de fapt, o victimă a minciunii. Știa minerul ăsta că minte sau era convins (de alții sau poate chiar de el însuși) că a găsit toate acele simboluri ale degradării în sediile PNL și PNȚ? Naiba știe! Cert e că o spunea. În cei 25 de ani care au urmat, minerul conspiraționist s-a replicat în sute de clone, care mai de care mai sinistre, cele mai recente exemple fiind siniștrii anti-vaccinare și siniștrii anti-refugiați. Atunci, minerul originar a învins. Atunci s-a scris istoria. Atunci, pornind de la atitudinea față de protestatarii de la Universitate și culminând cu Duminica Orbului, românii și-au ales soarta. Cei buni au fost bătuți, urâți, huiduiți, alungați, aduși la disperare. Iar învingătorii și-au scris propria istorie. Acum, la distanță de o generație, tinerii nu au schimbat nimic, pentru că tinerii de azi sunt doar urmașii orbilor învingători de ieri. Nu era singura cale. Alte țări comuniste scăpate în același timp de jug și aflate, pe atunci, în situații similare, au ales drumul corect. Rezultatul? Cehia, Ungaria sau Polonia sunt acum la ani-lumină de noi. Și noi? Păi, noi… Tot cu minerii. Acum mai mult ca niciodată, minerul originar s-a multiplicat copleșitor, pentru că toată lumea are acces la mașini de scris automate, care te ajută să-ți exprimi în timp real, practic instantaneu, zbaterile interne pe care strămoșul nostru a avut ocazia extrem de rar întâlnită să și le exprime la TV. Dacă sunteți mai atenți la filmuleț, pe lângă faptul că minerul ține o țigară între degete (și fumatul tinde să devină un brand de țară românesc), observați că minerului i se șoptește ce să spună de undeva din afara cadrului. Ei, abia asta e adevărata tragedie. Că ăla din afara cadrului este mai prezent azi chiar și decât însuși minerul.

 

9 thoughts on “Strămoșul comun al tuturor românilor

 1. Sa stiti ca nu ala a fost momentul nefast al istoriei noastre recente
  Momentul nefast a fost moartea prematura a lui Corneliu Coposu. Soarta ne-ar fi facut o mare favoare daca ar fi murit nu in 1995, ci in 1999 de pilda.
  Din pacate istoria este o poveste a elitelor. Eu cred ca datoria voastra, a ziaristilor ziaristi, nu esuatii gen Antena 3, este sa vorbiti pana la saturatie despre urmatorul om de stat din republica. Desi esti anti basescu, cred ca a fost cam singurul care macar aduce a om de stat.

 2. nu intelegeti voi! nu sinteti deloc inteligenti!
  are o afacere cu “refugiatii”. are el o “promotie”, pe rol. i-o fi acordat bircea madea un credit… cine stie….
  si zi asa, mantzoage… rasa asta de “Articulatum minerae”… e de prin arealul tau de bastina, nu-i asa?
  deci de-acolo se trage seva intelectuala a “leader-ilor de opinie”.

 3. “Cehia, Ungaria sau Polonia sunt acum la ani-lumină de noi”
  Dar resping si ei imigrantii acum. S-a dus naibii demonstratia pe ultima suta de metri.

 4. . *Mantzog* care preferă să creadă aproape orice fabulație, oricât de fantezistă, atâta timp cât e suficient de scandaloasă și îi confirmă lui niște temeri și păreri mai vechi.
  cat creier sa ai ca sa crezi ca toate speciile se trag dintr un soi de sobolan?
  si cu toate astea sa ii faci cretini pe aia anti vaccin?
  cum ba sa spui ca vaca se trage din sobolan?
  tu macar logica?

 5. Ei, si tu acum, te iei dupa Mantzog. El nici nu stie ca toata stiinta lumii se trage din logica ta. Si sigur ca tu nu te tragi din sobolanul ala. Nu, pe tine te-a facut Dumnezeu direct. Pe tine si pe minerul ala. Si mai am o lista, da’ n-are rost sa-ti tulbur logica cu ea. N-am inteles care-i treaba cu logica, da’ noi astia de ne tragem din mamifere mici, adaptabile si supravietuitoare, care-si vaccineaza copiii si cred ca ciuma vine de la o bacterie (alta ruda de-a noastra, n-o stii tu, e dinainte de drosofila) pe care o raspandesc alte mamifere mici, adaptabile si supravietuitoare, cu ajutorul lipsei de igiena si de antibiotice, si nu de la Dumnezeu, nu prea o ardem cu logica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.