Block-ul pe Facebook e bun. De ce? De asta.

Block-ul pe Facebook e bun. De ce? De asta.

Unii oameni (nu neapărat femei) îmi spun: ”Uite, tu dacă n-ai avea chestia aia cu câinii ai fi OK, dar -MEREU ACEL DAR- aia nu contează așa mult, important e că ești un tip OK în rest”. Nici măcar nu știu care e chestia cu câinii, dar aș vrea ca respectivul să realizeze că chestia cu câinii, oricare ar fi ea, sunt eu. Așa cum sunt chestia cu ștersul în urechi cu chiloții, cu purtatul tricourilor pe dos, cu jucatul cu mingea alături de un grup de copii pe lângă care trec întâmplător, cu nemersul în cluburi, cu mersul prin ploaie cât mai descoperit, cu nespălatul în buric, cu îndoitul cărților, cu frica de întuneric și mai ales de tăcere, cu timiditatea, cu sexul lipsit de sentimente. Sunt chestiile mele, la dracu. Și știu că-s greu de acceptat și par prea ciudate ca să te obinuiești cu ele, dar nu mă interesează să fac compromisuri. Pentru că ăsta sunt eu, iar ceilalți sunt mai mulți. Egoist? Poate. Eu i-aș zice idealist. Vreau să găsesc oameni care să mă placă și pe care să-i plac. Atâta tot. Nu vreau etape, n-am timp de experiențe comune, nu vreau să dau șanse, nu vreau să ajung să cunosc cu adevărat un om. Vreau să fie compatibilitate imediată și urgentă. Nu mă interesează cât pierd, nu-mi pasă că par un nemernic arogant, nu cred în perseverență. Cred în magie și-n sclipire, pentru că aceste explozii inopinate și efermere sunt singurele care merită, singurele care nu te fac să regreți că ți-ai irosit timpul.

Nu-mi place ceva la tine după 3 minute de discuții? Atunci pregătește-te să nu mă mai vezi sau auzi niciodată. Nu-ți place ceva la mine după același interval? Cu atât mai mult.

Nu există dragoste la prima vedere, dar există incompatibilitate pe care o realizezi într-una dintre primele vederi. Nu există oameni buni și răi, deștepți și proști etc. Există oameni care nu se potrivesc și asta e OK. Eu sunt tipul cu câinii, tu ești tipa cu serialele, el e tipul cu tatuajele, ei sunt tipii care citesc Times New Roman. Ei, și? Nu ne obligă nimeni să avem relații. Tocmai asta e frumusețea internetului și-a creștereii constante a populației Terrei: îți permiți să cunoști zeci de oameni noi pe zi.

Că există șansele să judeci greșit un om cu care te-ai fi potrivit la țanc, dar cu care n-ai avut răbdare? Tot ce se poate. Dar e un risc prea mare, raporatat la timpul pe care o să ți-l petreci tu în această viață, ca să ți-l asumi. Fii mai mult decât tu însuți; fă lumea după chipul și asemănarea ta. Nu întâmplător e replica asta în Biblie, povestea aia neadevărată, dar atât de frumoasă și plin de morale. Construindu-ți o microlume a ta, faci, aproape inconștient, ca lumea toată să fie un loc mai bun. Acum hai noroc și block/ignore/delete!

6 thoughts on “Block-ul pe Facebook e bun. De ce? De asta.

  1. Wow, in grupul meu de prietene se poarta indelungi discutii pe tema asta :)) Facebook-ul a starnit de multe ori discutii aprinse, asa ca am inceput sa evitam subiectul cand ne vedem :))))

  2. Ai dreptate! Ma enervez foarte tare cand ma critica unii pentru ca “ma grabesc sa resping oameni”. Imi dau seama foarte repede daca ma pot intelege sau nu cu cineva si nu vad rostul sa prelungesc orice fel de relatie daca nu simt ca imi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published.