Mulțumim, Timișoara!

Mulțumim, Timișoara!

Părerile mele despre Timișoara postate aici n-au fost mereu cele mai măgulitoare. Astăzi, însă, tot sufletul meu este la Timișoara. Pentru că fără Timișoara n-ar fi existat România așa cum o știm, pentru că oamenii din Timișoara chiar au crezut că se poate, pentru că fără Timișoara n-am mai fi fost cine suntem.

A trecut deja un sfert de veac de când la Timișoara izbucneau primele proteste, în dimineața zilei de 16 decembrie 1989. Era sâmbătă. Seara de duminică venea cu zeci de morți și cu taburi și tancuri care blocau accesul înspre oraș. Acum din Oltenia spre Timișoara vin mai mult studenți, atunci au plecat trenuri pline de muncitori înarmați cu bâte și cu capul gol plin de propagandă trimiși de regim să pedepsească ”dușmanii poporului” care protestau la Timișoara. Mulți dintre aceștia au sfârșit prin a solidariza cu revoluționarii, dar asta nu scuză cumva întârzierea cu care alte orașe au reacționat.

Aveau să mai treacă patru zile lungi până când și Bucureștiul să se trezească. De aceea, măcar pentru acele patru zile în plus de libertate, Timișoara merită să se vorbească numai despre ea, măcar de azi până sâmbătă.

Europa Liberă, 18 decembrie:

6 thoughts on “Mulțumim, Timișoara!

 1. Bai, postaci de poze cu prezervative, protestele de la Timisoara au inceput din biserica, nu dintr-un spirit revolutionaro-democratic al cetatenilor de pe malul Begai. Lasa-i in amarul lor de mutulici.

 2. vazând la TV o mărturie a unei Doamne din Timişoara prima victimă(rănită),copilă-adolescentă în acea vreme,mă întreb : personalul medical din oraş a fost curajos, inconştient , laş, complice?
  mă întreb; eram departe, facusem armata.
  Nu ştiu dacă aş fi putut executa ordinele.

 3. @n,
  le-ai fi executat sau ai fi servit ca exemplu.

  vorba lui mishu, Timisoarei i-a trebuit doi ani sa-i imite pe cei de la Brasov, numai ca cei din Timisoara nu erau ofticati ca nu primisera salariile, nu aveau presiune la gazul metan, li se lua curentul( si apa) in fiecare zi, nu aveau caldura ca saracanii aia de la Brasov, ci din cauza ca unui popa unguresc i s-au spus bancuri cu unguri, si asta chiar nu se mai putea suporta la Timisoara.
  Fugiti bai, fuga cu revolutia voastra de la timisoara sau de oriunde vreti voi!

  mantzog, ce s-a intamplat, ati declansat revolutia la kmkz si v-ati dezis de cei care doar au “intinat numele jurnalismului” reprofilandu-va pe CMS?
  Sau doar ati uitat sa platiti taxa pentru domeniu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.