Nu votați răul cel mai mic, duminică aveți șansa să votați binele. Singurul bine care ni se oferă

Nu votați răul cel mai mic, duminică aveți șansa să votați binele. Singurul bine care ni se oferă

De 25 de ani ne plângem că votăm răul cel mai mic. Că ”toți sunt la fel”, că e ”aceeași mizerie” și alte sloganuri din astea obosite de-ale protestatarilor de profesie. Să ne concentrăm pe ”răul” celor doi candidați, așadar. Să le trecem în revistă defectele:

Iohannis e gângav, complet lipsit de spontaneitate, molâu, artificial, provine dintr-un partid care conține câțiva bandiți odioși și e mult prea înalt ca să ne simțim bine cu noi înșine în caz că ne întâlnim, doi cetățeni obișnuiți, pe stradă. Oricât aș încerca, însă (aș fi putut să continuu lista), nu-i pot găsi neamțului defecte care să facă din el un ”rău”, nici măcar unul mic.

Ponta e hoț dovedit, mincinos dovedit, viclean, răzbunător, mândru continuator al lui Iliescu și Năstase (deși el, în falsificarea grosolană cu care și-a obișnuit să-și cosmetizeze propriul trecut, se dă votant de Rațiu), are prieteni apropiați și chiar rude printre foarte mulții bandiți din PSD și a fost toată viața lui ceea ce putem numi un incompetent absolut care a parvenit. Și la el aș putea înșira mult mai multe. Să zici despre Ponta că e doar ”rău”, în condițiile astea, înseamnă să-i faci o mare nedreptate. Ponta e un cancer pe lângă care până și Iliescu, am mai spus-o, pare un fel de Vaclav Havel.

Prin urmare, deși Iohannis nu trezește în mine nici o pasiune mistuitoare și nici vreun sentiment de profundă empatie, o să mă duc extrem de hotărât la vot duminică. Și extrem de încrezător. Încrezător în mine și în viitorul unei țări în care poate mi se vor naște copiii, în următorii cinci ani. Duminică nu votez răul cel mai mic, duminică votez decența cea mai mare. E drept, tot duminică încerc să mă feresc de răul foarte mare (care continuă să existe, chiar și în absența unui rău mic, sau mai ales atunci). Că tot vă spuneam de copii mai devreme. Nu aș face copii într-o țară condusă de Ponta și nici vouă nu vă recomand. Am convingerea că, dacă o să facem una ca asta, copiii noștri ne vor urî mai târziu.

12 thoughts on “Nu votați răul cel mai mic, duminică aveți șansa să votați binele. Singurul bine care ni se oferă

 1. simplu si corect, Mantzy!
  cu aceste alegeri imi revizuiesc si sursele de informare, la partea de morala si etica l-am inlocuit lejer pe Liiceanu cu tine din momentul asta 🙂
  ce fac insa cu partea de economie, ca Moise Guran o cam da din ce in ce mai natioalist in bara, si politica, unde alde Tapalaga (hotnews) si Ghinea (dilema+thinktank) se pare ca vor resetul total dupa ce iese Ponta presedinte, cu o Monica Macovei renascuta din 4%, care desigur va incepe o revolutie ce va pirjoli tot sistemul ( de fapt sistemele)?

 2. “solicit tuturor colegilor mei …”atenţie cum număraţi!
  (să înveţe să numere..[Dracnea Nea …Pasol na turbinca Vidma}.Dragnea citîndt în disperare culoare de roşu care nu-i sîngele nostru).
  scuze D-le, n-am citit articolul ,eram cu televizorul pornit(cu sonor).
  promit sa citesc!

 3. mă întreb cîtă săracă pădure trebuie transformata în celeloză şi hîrtie pentru a avea curajul să-i laşi să intre în vana cu apa pe care o plăteşti?

 4. Am un nepot de numai 8 luni. Când va începe să priceapă te voi recomanda drept exemplu. În toate cele știute. Evident că mai puțin opțiunea cu POLO.

 5. Domnule Mantog,

  “prietena” dumneavoastra, oana stancu, mi-a intors stomacul pe dos. chiar daca ii sunteti dator vandut, va rog sa n-o iertati! ce-o facut putrezimea ei? la ora 2 cand bec a dat primele rezultate oficiale in care Iohannis avea 55% ea s-o trezit sa spuna ca inca mai sunt sanse pentru ca nu s-au numarat toate voturile. ce vaca!

Leave a Reply

Your email address will not be published.