Decât președinte-n București mai bine primar în Sibiu

Decât președinte-n București mai bine primar în Sibiu

Știți cum e Bucureștiul? Urât. Un oraș pe care-l poți vedea frumos doar prin prisma amintirilor și-a nostalgiei, a bețiilor, a romanțelor trecute, desfășurate în clădiri care te temeai că se vor prăbuși la fiecare orgasm. Poți iubi Bucureștiul, poți să fii fericit în el, poți chiar să-l preferi oricărei alte capitale, dar niciodată, oricât de subiectiv sau de îndrăgostit ai fi, nu vei putea să spui despre el că e un oraș frumos. Ca să ți se pară frumoasă mizeria asta, trebuie să fii Arghezi sau Baudelaire sau nebun. Sau toate trei (cum ar fi?!). Dar știți când e cel mai urât Bucureștiul? Toamna. Toamna nu mai e natură și pomii dezgoliți lasă să se vadă toate grozăviile, toată lipsa de culoare, toate mucegaiurile, toate cablurile care atârnă ca niște penisuri de viorelliși, toate curvele știrbe de la ferestre, toți copiii negricioși care își mănâncă mucii de foame, fumul gros de țigară năvălind sictirit de la fiecare fereastră, toate blocurile alea înalte și înguste, vestigii utile, dar dureroase, ale unei perioade în care satele se așezau pe verticală (le știți? Ți-e și milă să le privești, pentru că, la fiecare ocheadă pe care le-o arunci, ele, blocurile, par să se chircească un pic, rușinate, parcă dornice ele însele să moară, să cadă dracului și să ne lase să uităm). Dar știți când e chiar și mai urât Bucureștiul? În toamnele de campanie electorală. Adăugați la toate cele de mai sus câteva afișe ca ”Iohannis îți taie pensia” sau ”Doar Ponta nu mărește taxele” sau ”Doar Ponta îți redă erecția” (ultimul nu cred că există, dar nu m-ar fi mirat să apară) și aveți imaginea completă a unui oraș suferind.

Știți cum e Sibiul? Frumos. L-aș descrie și pe el, dar nu am stat chiar atât de mult în Sibiu încât să fiu la fel de îndreptățit să o fac, așa că-i las pe alții să fie detaliați, iar eu mă voi rezuma la ”frumos”. Dacă Iohannis câștigă tura asta de alegeri, va trebui să se mute de la Sibiu la București. Va trebui să dea șpagă parcagiilor când iese cu nevasta la cafea în centru fără SPP, dacă nu vrea să-și găsească mașina zgâriată la întoarcere. Dacă merge cu SPP-ul, mai rău, că dau două șpăgi, și el, și SPP-ul. Va trebui să suporte sinistrul campus Leu de peste drum de palat, fostă uzină de produs comuniști, actual creuzet de proaste care dau la jurnalism. Va sta în trafic și cu coloana oficială, că și să vrea giurgiuvenii, oltenii, teleormănenii, moldovenii, brăilenii, focșănenii, prahovenii și toți ceilalți veniți puhoi (nici ei nu știu de ce) în București să se ferească din calea sirenelor, n-o să aibă cum, că fiecare centimetru pătrat de pământ, de Terra bucureșteană, e ocupat cu o bucățică dintr-o mașină, fie că pe acea bucată de sol este asfalt sau linie de tramvai sau bordură sau trotuar sau pietoni, dă-i în mă-sa! Dar, mai presus de toate, va trebui să suporte o regiune de mitici. De șmecheri. De ”bagabonți”. De oameni care se descurcă, frate! De mișei. Și de hoți. Sudul, săracul sud, unde doar dacă furi și ești pesedist ai bani, iar dacă n-ai bani și nu ești pesedist, atunci doar votezi cu PSD-ul, de-a pururea și-n vecii vecilor, că mai merită și ei o șansă să ne ofere un trai mai bun, maică, că doar nu sunt la putere decât de șaptej’ de ani. Câte puteau să realizeze și ei în doar 70 de ani?! Că doar nu e Dumnezeu!

Dac-aș fi Iohannis, n-aș veni în zona roșie nici în vizită, nici ca turist, nici ca președinte, nici ca nimic. M-aș uita în jos, spre Mehedinți, spre Olt, spre Teleorman, spre Giurgiu, spre Vrancea, spre Brăila, spre toate județele alea umile și uscate, prostite și fără speranță, dar în același timp atât de arogante și pline de autosuficiență, și-aș zice: ”Ghinion!”. ”DOAR PONTA” ne va reda mândria de a fi măcar proști, dacă hoți nu suntem în stare.

aproximativ aceeași părere exprimată mai puțin poetic, în Kamikaze

9 thoughts on “Decât președinte-n București mai bine primar în Sibiu

 1. Ba esti nebun ? A luat-o Arghezi pe fumurile lu’ baudelaire si acu se plimba prin Centru Vechi, presarand buletine de vot falsificate. Sa nu uite de unde a plecat.

 2. O descriere realista a Bucurestiului…vin de 2 ori pe an in capitala dar mi-e suficient:)
  Sunt sibianca si de 8 ani imi permit sa fac ceea ce imi place:turism. Mai exact organizez vizite in Sibiu pentru turisti straini. An de an creste numarul turistilor iar Sibiul devine un punct de referinta al turismului de incoming.
  Reusita se datoreaza lui Klaus Iohannis care este un bun administrator si manager. De la bun inceput a analizat situatia Sibiului, a identificat solutii si stii ce? A ales oameni f buni cu care sa lucreze. Asta e vital!
  Si comunitatea joaca un rol important. Iohannis dimpreuna cu echipa, reprezentanti ai institutiilor publice, operatori, organizatori de evenimente si sibieni de rand s-au unit in efortul asta comun.
  Intraba pensionarii sibieni cu cine voteaza…:) Nu se vand pe-o paine. Vad ca nepotii sau copii lor sunt multumiti, de ce le-ar face rau?
  Pentru ca Iohannis sa isi indeplineasca programul de Presedinte ar trebui sa aibe alaturi intreaga tara. Nu cred ca tara e pregatita pentru Iohannis si cred ca, asa cum ma scuz si turistilor, tara asta mai are nevoie de 15-20 de ani pentru ca vechea generatie comunistoida sa dispara de tot si sa faca loc unei generatii noi.
  Aaaa si inca ceva…..fara educatie, cultura, respect, munca,corectitudine, cum naiba sa evoluam?

 3. pai bucurestiu-i moft, si sibiu, sa vezi motru si poi mori! Cind o ajunge monica primar…
  **************
  saracu mantzy, cred ca-l doare-n cur de alegeri, da trebe si el sa se eSprime, ca-i formator de opinie, ce pula mea, ca ducu si cucui!

  P.S Pa bune, in ultimele vizite in bucale, a inceput sa-mi placa, are sarm de metropola, in rest mi se rupe de presedinti, bine ca s-a terminat cu basistii

 4. Bătrînul comunist o stiut să dea porecle.
  ăsta micu nu mai merge pe Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea ordonanţei de urgenţă; hotărîre de guvern pentru modificarea HOTĂRÂRII DE GUVERN..
  nu se poate da un ordin de ministru…………………………………………

 5. Esti sabotat pe Kamikaze, toate editorialele merg, al tau nu. N-am eu coaie ca as vota cu Ponta fix din acelasi motiv exprimat de tine, cred ca tara asta majoritar rosie asta merita. Dar cum nu prea imi mai ies calculele cu plecatul din tara nu ma lasa psihicul sa mi-o fac cu mana mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.