Recunosc: eu nu sunt ofițer acoperit! Dar aș vrea!

Recunosc: eu nu sunt ofițer acoperit! Dar aș vrea!

Mă simt prost. Orice fraier e ofițer sub acoperire. În timp ce eu stau și mă lăbez la gagici Bond, toți papagalii sunt spioni și fac jocurile, alături de masoni (mi-au zis mie prietenii mei cu teoria conspirației că și ăștia-s niște nenorociți!). Și cică e plin de ofițeri prin presă! În politică, nu mai zic. De aceea mă întreb: băi, frate, noi, pulimea, facem ceva greșit? Pe noi de ce nu ne roagă nimeni cu un salar ca să ne pună ofițeri? Nu frecventăm cercurile corecte? Nu zâmbim cui trebuie? Ne preocupă prea mult dimensiunea frivolă și civilă a vieții? Pe mine de exemplu m-a luat o prietenă ieri la Miniprix, că aveau reducere. Cele mai hidoase haine din lume le-am văzut acolo. N-am cumpărat nici măcar o șosetă. Dar asta nu m-a împiedic să fiu client acoperit de un morman de haine cu care m-am dus la probă (poate-poate). În toată acea oră de supliciu, n-a intrat în vorbă cu mine nici măcar o vânzătoare, darămite un șef de pe la securitate. Unde să mă duc data viitoare? Unde să mă dau în spectacol pentru a-mi demonstra abilitățile de securist în democrație? Cum trebuie să-mi schimb viața? În fond, nu sună așa complicat. Știu câțiva acoperiți destul de subțirel mobilați. Cum adică pe cine? Secret, băăă!

Ce fac ei? Nu, nici măcar nu toarnă. Ăștia din presă fac un fel de PR. Dau pe goarnă ce zice statul să dea pe goarnă. Îi recunoașteți ușor: în general, lucrează în investigații (deh!). Și primesc de-a gata anchete care în interior se numesc ”servite”. Între timp, își iau bani măcar din două părți. Cică leafa de ofițer secret pleacă de la 3000 pă lună. Job călduț, la stat, sigur atâta timp cât nu se trezesc în tine căința și verticalitatea. Dar ce, n-ai de lucru?

Dacă citești asta și suferi la rândul tău, nu dispera! Va veni și momentul tău! Un serviciu îți va bate la ușă într-o dimineață și te va întreba: ”L-ai găsit pe Iisus azi?”. Și tu o să zici că da, că nu sau, în fine, că nici măcar nu te-ai apucat să-l cauți, c-ai avut ceva treabă și nici nu prea ai bani ca să-l găsești pe Iisus, iar dacă l-ai găsi n-ai putea și tu să-l scoți undeva în oraș, și așa mai departe. Nu contează ce răspunzi. Pentru că ei îți vor face semn să taci și-ți vor vorbi cu priviri pătrunzătoare: ”Și-atunci nu vrei să lucrezi pentru noi?”. Și tu: ”Normal, dar de ce-ați venit exact la mine?”. ”Pentru că ne placeți: n-aveți numele pe ușa apartamentului, vă înșelați magistral nevasta cu cel puțin trei femei, dintre care una o prietenă de-ale ei, și stați mereu la bancă, în fața blocului. Mâine să veniți cu două poze și o biblie. O zi bună!” Brusc, munca sub acoperire va părea un job normal, ba chiar vă veți trezi că intrați în rutină curând.

PS: Am contactat o cunoștință care părea în temă:
– Salut. Ai idee unde trebuie să aplic ca să fiu și eu ofițer sub acoperire?
Răspunsul m-a cam dărâmat:
– Exclus, tu ai fi cel mai prost ofițer acoperit. Ești prea sincer; azi depui jurământul și mâine te auto-deconspiri pe blog. Ți-aș da cel mult 48 de ore de acoperire.
– Ce vorbești? Nu pot să găsesc măcar un part time de ofițer sub acoperire?!
– Nu, îmi pare rău. Poți maxim să te acoperi cu o pătură în plus la noapte.
– A venit, a venit toamna, acoperă-mi identitatea cu ceva…
***** ******* has signed out

PPS – măcar un amărât de șofer acoperit tot cred că aș putea să fiu și eu!

7 thoughts on “Recunosc: eu nu sunt ofițer acoperit! Dar aș vrea!

 1. Băi, ţie ţi s-ar potrivi cum îi zice…divizia aia canină (au ăştia oare de la secu ceva de gen?) Undercover dog baby !!!

 2. Din ciclul (sangeros?) ” Si eu sunt Varan” trebuie sa recunosc, la randu-mi, ca si eu nu sunt ofiter descoperit de contraspionaj, la marina militara, in Fagaras.
  Dumnezeu si judecatorii au incercat sa ma racoleze, Michiduta si el ca-mi da 2431 roni/ luna….
  Am ales doar sa fiu penibil sau… limbibil la Base, cantaret vestit la Eurovizion, moderator impartiaB1L si profesor de jurnalistica pentru ca ma pricep manca-mi-ati…
  Fratii mei…dupa ce am strans nijte milioane de Euro pot sa recunosc public orice, ca sunt gheu, impotent, pedofil, ORICE. Exact ca Nastase, Voiculescu, pentru niste zeci de milioane de Euroi parca merita cativa ani de puscarie, no?

 3. A…si vor trece cativa ani si ne vom trezi iar cu intelepciunea lui Turcescu pe ecrane, dupa modelul SRS, Cornel Ivanciuc si altii.
  Poate senator PMP?

 4. Zarurile au fost aruncate demult, coie. Toti astia de aveti bloguri sunteti inregimentati in o divizie sau alta, fara sa stiti. Eu va spun cartite lenese/proaste, ca nu reusiti niciodata sa iesiti la suprafata, obercaiti prin intuneric si va multumiti cu te miri ce. Cam ca niste invatatori de la sat din secolul opt’spe, rupti de realitate, au ei o vaga banuiala, dar nu indraznesc sa descopere, stiu ca or sa se friga, asa ca se multumesc cu statutul confortabil de fruntasi in satul lor. Mai ai de sapat, asta in caz ca nu esti vreun jegos de om care si’a vandut sufletul, asa cum multi sunt.

 5. ba, o fi corect, da mie nu-mi place “dintre care una o prietenă de-ale ei” in loc de “de-a ei”. din cate stiu se poate folosi si “o prietena de-a ei” si e la fel de corect. e ca si cand ai zice: turcescu, alaturi de prisacariu au primit servite. e corect si daca zici: turcescu, alaturi de prisacariu, a primit servite. nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.