Eu + oamenii de știință = <3. Neîmpărtășită.

Eu + oamenii de știință = <3. Neîmpărtășită.

Îmi plac oamenii de știință. Nu ”cercetătorii americani” din Libertatea, ci oamenii de știință adevărați. Oamenii de știință ai căror strămoși oameni de știință ne-au adus unde suntem acum, la nivelul la care nu ne mai omoară frigul și cariile. Frigul ca frigul, pot să înțeleg că e o chestie periculoasă, oamenii încă mai mor de frig pe la Vaslui, dar să zicem că nu mai e un fenomen atât de comun, într-o lume în care focul a fost manipulat și băgat în țevi care înconjoară casele. Dar să te omoare o carie? Mă întreb dacă atunci când au apărut antibioticele au existat sceptici. Mă întreb dacă era un curent de gândire care spunea: ”dacă Dumnezeu ar fi vrut ca oamenii să fie mai presus de carii și infecții, ar fi creat antibioticele în alea șapte zile!”. Din fericire, prostimea a acceptat astăzi antibioticele ca fiind niște mici pilule miraculoase care chiar au efect. Din păcate, le-a acceptat chiar prea mult. Cretinii iau azi antibiotice de îndată ce li se înfundă nasul, ceea ce dă oamenilor de știință de care vă spuneam bătăi de cap, pentru că s-ar putea să fie nevoie să creeze alte pilule miraculoase, din moment ce antibioticele încep să nu mai aibă efect. Supraviețuirea a fost dintoteauna o chestiune de inteligență. Chestiile care vor să te omoare vor profita nemilos de prostia ta cretină. Și acum nu mă refer doar la tornadele care-ți vor demonstra că intriga din Vrăjitorul din Oz e doar o povestioară fără baze reale dacă încerci să le filmezi de aproape, ci și la chestiile mici, la virușii și bacteriile care nu vor ezita să ți-o dea la temelie dacă ești un bou care ia antibiotice o dată pe lună. De ce? Păi, ca să scurtăm la maximum o lege a naturii: cu cât ești mai prost, cu atât meriți să mori mai repede. Ca să le facem puțin și pe plac și opozanților oamenilor de știință, să-l includem pe Dumnezeu în ecuație și s-o spunem p-aia dreaptă: o exista un Dumnezeu al bețivilor, dar unul al proștilor cu siguranță nu. Luatul de antibiotice după ureche e doar unul dintre bolovanii pe care-i aruncăm în calea oamenilor de știință atunci când ei, săracii, nu caută decât să ne facă nouă viața mai ușoară.

Oamenii de știință demonstrează că evoluția este posibilă prin simpla lor activitate din viața de zi cu zi, pentru că ne fac să progresăm cu un ritm uimitor (chiar dacă greu de sesizat pentru tâmpiți) în toate domeniile. De aceea, pe cât de tare îmi plac oamenii de știință, pe atât de mult mă exasperează cei care îi contestă. Pentru că zilnic, în metrou, la serviciu sau chiar în confortul propriei dumneavoastră curți, veți auzi păreri atât de scandaloase încât vă va veni (presupunând că sunteți, ca și mine, un fan al oamenilor de știință) să vă ridicați și să-i plesniți pe emițătorii lor cu o pungă de Mega Image plină de mercur. Peste ochi. Veți auzi de pildă că universul a apărut în șapte zile, că evoluția este doar o ”teorie” (una greșită, vi se va explica imediat), că încălzirea globală este o farsă bine regizată, că bolile incurabile pot fi vindecate cu apă și mușețel, că în spatele liderilor politici mondiali stau niște (alegeți voi din listă) masoni/evrei/extratereștri/roboți/diavoli care îi manevrează, că praful de colț de elefant presărat în cafea îți mărește penisul și că Victor Ponta și-a scris singur doctoratul. Înțelegeți, odată pentru totdeauna, că nu e o dezbatere. Oricât de originale și surprinzătoare, părerile voastre care contrazic comunitatea științifică sunt nule, iar democrația nu există în această chestiune. Adică dacă vă strângeți 1000 de idioți care spuneți că gravitația e doar o teorie, nu un fapt, numărul nu va conta câtuși de puțin în fața unui singur fizician care va susține contrariul, mai ales atunci când, la sfârșitul controversei, vă va demonstra că voi sunteți cei care vă înșelați dându-vă, tuturor ălora 1000, un brânci de pe bloc.

Poveștile cretine (Biblia, broșurile cu tratamente naturiste, emisiunile de pe Antena 3 etc.) pot fi distractive, dar luarea lor în serios ne poate afecta foarte grav viitorul, chiar pe ăla apropiat, în moduri pe care, proști fiind, nici nu ni le putem imagina. Când eram mai tânăr, credeam că să fii prost nu e o alegere. Acum, cred că oricine poate să nu fie prost, cu condiția să-și dorească suficient de tare. Și, dacă nu-ți dorești suficient de tare să nu mai fii prost, ești și nesimțit. Vai! Noroc că nu sunt om de știință, ca mi-aș băga picioarele imediat ce m-aș trezi contrazis de niște tâmpiți vocali și mulți. Dar ei n-o fac, dragii de ei. Cu miliarde de proști strâmbând din nas la toate chestiile mișto și folositoare pe care le zic și le descoperă, oamenii de știință continuă să ignore neștiința și să stea zilnic în laboratoare, în biblioteci, în cabinete, în ce-rahat-mai-stau-ei-când-lucrează și îi dau înainte. Pentru noi, proștii. Trebuie să-i iubești. Așa că fiți geekși, dragi copii. Fiți tocilari, purtați ochelari, învățați bine și nu disperați: o să futeți mai puțin, poate, dar mai de calitate.

11 thoughts on “Eu + oamenii de știință = <3. Neîmpărtășită.

 1. Pop-culture, boss. Nimic mai mult.
  Un fel de Capatos/Trinitas/OTV/Antena 3/etc… pentru alta audienta.
  Acelasi rezultat. Oameni care STIU ca STIU adevarul dar nu fac nimic.

  Pai, cois, daca credeam ca incalzirea globala e reala, mergeam numai cu bicicleta, nu ma mai dadeam cu Old Spice (comment platit) la subrat, faceam tot posibilul sa contribui cat mai putin la distrugerea planetei.
  Stii ce e mai nasol? Ca aia-s ignoranti si distrug planeta nestiind, dar tu stii si tot o faci. Care e mai vinovat?

  Dar poti sa iti spui in continuare, nu are rost ca, uite, oricat as spune tot nu ma asculta nimeni.
  Sunt de acord cu tine, e mai usor sa spui decat sa faci, dar daca vrei schimbare eu zic sa incepi cu tine. Si comentariile gen “da tu ce faci bah de vii aici si imi zici mie???” nu ajuta pe nimeni. Ne mai certam o juma’ de zi si tot nu facem nimic. Dar la sfarsit vei fi mai bucuros cu tine “ati vazut ipocritu’? Imi zice el ce sa fac dar el nu face nimic.”
  Sau dai in pula mea pe toti ca oricum murim si mai da o bere ca e cald afara si inca mai putem sa stam fara protectie. A, stai. Da si crema aia de 30.

  Cum zice un mare om de radio: daca citesti, e pentru tine.

 2. Îţi spun din interior: oamenii de ştiinţă sunt de mai multe feluri. Unii sunt proşti de put, exemplu: Fiindcă cercetătorii mai deştepţi din echipă erau ocupaţi sau în concedii, o tipă, doctor în ştiinţe, a fost întrebată dacă vrea să preia o temă de cercetare. Tipa: Stai să văd! Şi scoate din buzunarul halatului o ansă (o sârmă îndoită în potcoavă) şi un raportor. Ţine ansa între deşte peste raportor şi ansa are o semierecţie în plan orizontal până pe la 45 grade. Răspuns: Nu, văz că sunt şanse cam 50% să iasă şi nu mă bag.
  Alţii sunt mai isteţi dar perverşi. Învârt toată viaţa 2-3 teme care nu folosesc nimănui, decât lor. Alţii se lasă cumpăraţi să promoveze ideile la modă sau dorite de cineva, indifeent de cât sunt de adevărate. (încălzirea globală e tabu, dacă o conteşti ţi-ai futut norocul de savant).
  În fine, sunt şi cei de care vorbeşti în articol, dar ăia sunt puţini.

 3. Vali, bine faci, sacoşa aia cu mercur cântăreşte cât Mantzy a doua zi după ce-şi ia leafa. fo 60 de kile pe puţin.

 4. @Nea: am facut eu calculul. Daca o punga de cumparaturi are intre 10 si 20 de litri (sa zicem 10) atunci, umpluta cu mercur, ea va cintari 135 de kile si jumatate.

 5. Iulian Capsali, candidat la europarlamentare: “Incalzirea globala e o minciuna. Schimbarile climaterice au loc deoarece oamenii sunt tot mai rai la suflet si se indeparteaza de Dumnezeu. Si homosexualii distrug familia crestina”. Citat din memorie. Anul de gratie 2014.
  Ca geolog, sunt privita uneori ca trimisul Satanei pe Pamant.
  Ultima replica primita: “Si tu chiar crezi ca au existat dinozauri?” + privire dispretuitoare.
  Ma rog, la un moment dat incepe sa nu iti mai pese.
  Si asta e un subiect inofensiv, ca pana la urma nu stiu cu cat iti imbunatateste viata ca stii ca Luna a facut la un moment dat parte din Pamant, dar ganditi-va ca exista oameni ca Olivia Steer, care sustine pe blogul ei cu mii de adulatori ca veganii nu se imbolnavesc de HIV sau hepatita C. Si sunt oameni care chiar cred asta. Si exista oameni care sustin ca daca un animal turbat le-ar musca copilul, nu l-ar vaccina, pentru ca vaccinurile sunt o frauda si oricum “nu s-a dovedit ca rabia exista”.
  Si citesti chestiile astea si te apuca jena ca teoretic noi suntem cel mai bun rezultat pe care l-a reusit natura dupa 3 miliarde si jumatate de ani de evolutie a vietii pe aceasta planeta.

 6. 1. Nu toţi au acceptat medicamentele, poate chiar prea puţini. Şi mult mai puţini acceptă doctorii.
  2. A fi prost nu e o alegere, nu alegi când eşti mic. Aleg ai tăi pentru tine, tu doar dansezi în jurul hotărârii. Deci nimeni nu a ales vreodată, doar a dus mai departe moştenirea. WHAT?!

 7. “Adică dacă vă strângeți 1000 de idioți care spuneți că gravitația e doar o teorie, nu un fapt, numărul nu va conta câtuși de puțin în fața unui singur fizician care va susține contrariul, mai ales atunci când, la sfârșitul controversei, vă va demonstra că voi sunteți cei care vă înșelați dându-vă, tuturor ălora 1000, un brânci de pe bloc.”

  Nu e nevoie de 1000 de idioți. E de ajuns un singur idiot, care face faţă unei armate de fizicieni.

  Unu’ mic, pe nume Putin, Vladimir V.

  http://www.sconews.co.uk/wp-content/uploads/2013/11/3-PUTIN-ORTHODOX-PRIESTS.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.