Te înșală? Foarte bine

Te înșală? Foarte bine

Aruncați la recycle bin butonul care duce la papagalul ăla de Vulpescu, doamnelor și domnilor, pentru că eu mă voi transforma azi într-un Poptămaș inteligent și cu (mai mult) umor și vă voi spune cum stă treaba cu înșelatul.

Foarte important, însă, vom pleca de la premisa că și tu, și partenerul, sunteți doi oameni pe treaba voastră, decenți și relativ mobilați intelectual. OK, acum că am restrâns lista foarte mult și nu va citi nimeni mai departe, să vă spun secretul: înșelatul nu doar că e bun într-o relație, dar e chiar măgulitor.

E simplu, fraiere sau fraiero: dacă te înșală și nu-ți spune, ba chiar se ferește ca dracu’ de tămâie să-ți lase indicii, înseamnă că vrea să rămâneți împreună. Iu-huuu! Am înșelat fete și fete au înșelat cu mine. Poate am fost și înșelat, dracu știe (deși mă îndoiesc ca orice bărbat fatal, adică ca toți bărbații care se cred fatali, adică ca toți), dar la asta n-are rost să mă refer. Adevărul e că nici una dintre fetele care și-au înșelat prietenii cu mine nu i-ar fi părăsit pentru mine, așa cum eu n-aș fi părăsit-o pe săraca prietena mea aia înșelată pentru nici una. De ce? Habar n-am, n-am stat să mă gândesc, că e complicat. Important e că n-am fi făcut-o.

Atunci de ce înșelăm? Desigur, pentru că înșelatul răspunde unei nevoi pe care voi, cel înșelat, n-o puteți satisface. Nu fiți boi și nu disperați așa repede! Uneori, nevoia e imposibil de satisfăcut de către partenerul din relația stabilă. De exemplu, nevoia pe care omul care înșală și-o vrea satisfăcută poate fi chiar asta: să înșele pe cineva. Știți voi, adrenalina, sentimentul de pericol iminent, poate chiar ăla de vinovăție, gustul ăla dulce-amărui al lucrului nepermis pe care ți-l permiți. Dar e o singură nevoie. Voi, cel înșelat, satisfaceți mult mai multe dintre acele nevoi. Asta e important, proștilor. De ce sunteți așa papagali egocentrici? OK, v-a păcălit, v-a lucrat pe la spate, v-a pus coarne, bla-bla. Ei, și? E partenerul sau partenera pe care ați ales-o, aveți puțină încredere în el/ea chiar și atunci când vă înșală, la dracu! Pentru că asta înseamnă încrederea. Încrederea nu e să crezi că nu te înșală, ci să crezi că, dacă o face, atunci o face cu un motiv bun. Chiar așa mult ne-ar suferi orgoliile dacă am avea următoarea conversație?

– Iubitule, te-am înșelat.
– De ce, iubito?
– Of…
– Ai dreptate, nu-mi spune. Sunt convins că ai făcut ce era mai bine, că de aia te iubesc, ‘te-n morții tei de curvă! Acum hai să facem chestii de cuplu pe care cu nenorocitul ăla nu poți să le faci, că poate te văd prieteni de-ai mei.
– Chiar mă ierți?
– Să te iert?! Pentru ce? Ți-am mai zis că te iubesc, dacă m-ai înșelat ai avut tu ceva în cap, că doar nu m-oi fi îndrăgostit de vreo imbecilă.
– Ah, iubitule, te iubesc!
– Și eu, dar nu mă înșela azi, te rog, că vin niște colegi de muncă pe la noi și-ar da urât.
– Promit!

Vi se pare de căcat că voi faceți chestii de cuplu ca niște fraieri și el/ea vă înșală, făcând cu respectiva/respectivul partea mișto a părții de cuplu, adică sexul? Atunci e simplu: nu vă place să fiți într-un cuplu. Renunțați la el și apucați-vă de făcut sex.

Și acum, că e prea de dimineață și vreau să mă culc, ceva pentru fete (că invers nu mă pricep): să știți că, de fiecare dată când mi-am înșelat prietena (nu de multe ori, really!), am iubit-o imediat după ce am înșelat-o de 10 ori mai mult decât înainte. Pentru o perioadă, a fost chiar ca la început. Dracu știe de ce? Așa te simți când înșeli, aparent. Aproape că n-o faci pentru tine, ci pentru partener. Iată, cât altruism!

– Mă duc la curve, iepuraș.
– Pentru?
– Pentru tine.
– Promiți să mă iubești mult-mult după?
– D’apăi cum!?
– Atunci mă duc și eu să sug pula la negri studenți la Medicină!
– Ai face tu asta pentru mine?
– Da!
– OK, ne vedem dimineață, sexul de împăcare amestecat cu ăla de răzbunare e inegalabil.
– Într-adevăr, iubitule, negrii nu mi-ar putea oferi vreodată așa ceva.
– Păi, vezi? Once you’ve came back, you’ll always go black, but come back again.

Înșelați-vă mult, deci. Dacă o faceți, o faceți cu un scop. Dacă vi se întâmplă, vi se întâmplă pentru că așa trebuie.

Știți când e într-adevăr nasol pentru voi? Când, înainte să vă înșele, vă spune că gata, s-a terminat. Alea, fraierilor, sunt clipele în care o să vă înfuriați și-o să vă gândiți: ”Dar ce pizda mă-sii, eu nu merit să fiu înșelat/ă?!”.

One thought on “Te înșală? Foarte bine

Leave a Reply

Your email address will not be published.