Cât de mult le iubim pe bucovinence

Cât de mult le iubim pe bucovinence

Vă amintiți, poate, că spuneam că Suceava este unul dintre cele trei orașe din zona crepusculară a României (alături de Craiova și Brăila). Mai mult decât Brăila sau Craiova, însă, Bucovina dă bucovinence. Bucovinencele sunt ceva foarte special, cu atât mai mult cu cât nu sunt moldovence, lucru pe care țin musai să ți-l precizeze cam de trei ori pe zi, uneori din senin, preventiv. Bucovinencele sunt speciale și pentru că au scăpat din Bucovina, acel lăcaș al șmecherilor mai complecși decât șmecherii din Braila, Craiova sau Roșiori (care, dacă au chef de cunoscut bine o fată, îi pun cuțitul la gât și o scot pur și simplu la o întâlnire foarte romantică în timpul căreia amintirea cuțitului va fi estompată de comportamentul ireproșabil al gentlemanului ce, inevitabil, o va duce în pat bazându-se doar pe farmecul său personal). Șmecherii din Bucovina fiind mult mai complecși, așadar, și poliția din Bucovina fiind chiar și mai inertă, orice fată frumoasă care scapă într-o singură bucată și neviolată [mult] din acele locuri este o supraviețuitoare remarcabilă pe care nu v-aș sfătui s-o provocați la nici o activitate-concurs căreia nu v-ați aștepta ca o asemenea făptură gingașă să-i facă față, de la table la fotbal și de la scandenberg la râgâieli. Bucovinencele sunt speciale pentru că sunt puține, pentru că nu sunt nici oltence, nici muntence, nici ardelence și nu, nici măcar moldovence, pentru că după experiențele cu ”Adio, mamă!” te pot băga de trei ori sub masă în timpul unei nopți de consumat tărie, pentru că au un accent cu totul special și diferit de împuțiciunea aia de accent din Galați sau Bacău, pentru că în pat fac ce-ar face cea mai emancipată și mai urâtă femeie din Paris, dacă se pune, Doamne ferește, problema să fie îndrăgostite de tine.

Nu mă credeți încă? Ei bine, bucovinencele sunt atât de mișto încât un domn din Bucovina pe nume Vasile Lavric a fost poreclit de presă ”mâncătorul de femei” bănuit fiind că a ucis și (ia zi, mă, Haninbale!) poate chiar mâncat cinci femei în ultimii 20 de ani. Omul este, desigur, un psihopat, dar judecătorii cu siguranță vor ține cont, atunci când îl vor întreba ”de ce ai mâncat, acuzat, cinci bucovinence?”, de răspunsul bietului om, care va pune capul în pământ și va mărturisi oftând:

– Pentru că bucovinencele sunt cele mai bune.

8 thoughts on “Cât de mult le iubim pe bucovinence

  1. asa cum in poezia eminesciana dragostea si natura sunt teme indisolubile asa in Bucovina iubirea si familia (pana la ultima cumnata!) au ajuns la paroxism.

  2. pe ala l-as baga in congelator industrial minus 35 si apoi sectionat felii-felii subtirele sa te uiti prin ele si oferit material didactic facultatilor de medicina

  3. uaaaa! ce tema! am vazut “noe”. nici nu stiu de unde sa incep. fantastic, pur si simplu fantastic.

  4. Ptiu şi mersi. Ptiu, că mă făcuşi să mă uit, chiar şi-n indirect, la o antenuţă. Mersi, fiindcă ana maria ceea cu amănuntele mi-a readus buna-dispoziţie. E mişto să te uiţi la ştiri – te simţi brusc, prin comparaţie, mai deştept, mai sănătos la cap, mai fără burghie-n cur (nu, zău, uită-te cum borăşte fata(?) aia fiecare silabă), fluent, cu subiectu şi predicatu la locu lor – aşa o părere bună despre tine însuţi, cu atât de puţin efort! O să ţin minte figura. Cât despre papă-dame ăla, păzea! c-am înţeles că l-au adus la Bucureşti, mânca-v-ar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.