Omului care se uită după autobuz

Omului care se uită după autobuz

Hei, tu! Da, tu, cetățeanule care ieși din stația de autobuz pe carosabil și scrutezi zarea, să vezi dacă vine autobuzul. Da, tu, cel care te ridici pe vârfuri și-ți mijești ochii, încercând să distingi dacă pe ăla scrie 336 sau 601. Ce cauți, omule? De ce ești aici? Te-ai întrebat vreodată? Ce este viața ta, de ce exiști, de ce ești condamnat să nu mai fii? Ești demnul urmaș al unor iluștri exploratori, ești rodul căutării și al curiozității, strămoșii tăi au călcat în spațiu și au subjugat natura. Așa că spune-mi, căutătorule; spune-mi, inventatorule; spune-mi, rătăcitorule prin timp și spațiu, de ce pizda mă-tii contează dacă vine autobuzul chiar în momentul ăla sau nu?

Niciodată nu pleci din stație înainte să te urci în el, visătorule. Niciodată nu-ți faci planuri variabile în funcție de întârzierea de un minut sau de nouă minute a autobuzului, idealistule. Indiferent dacă autobuzul vine chiar atunci sau ceva mai târziu, tu vei sta în acea stație, așteptându-l. Pentru că știi că oricum va veni. Pentru că știi că oricum vei fi în el. Pentru că știi, la urma urmei, că o să vină când o să vină.

Și atunci, de ce o faci? De ce-ți riști viața ocupând o bandă întreagă a străzii, într-un oraș în care mașinile apar pe benzi aparent libere ca prin miracol, instantaneu, de parcă în Militari s-ar fi descoperit materializarea?

O faci pentru că vrei să știi? O faci pentru acel frison de vanitate dat de faptul că știi ceva ce oamenii care stau liniștiți la 3 metri în spate, fără să se holbeze după autobuz? O faci pentru descărcarea nervoasă produsă atunci când înjuri printre dinți RATB-ul, în caz că nu se vede? Te uiți după autobuz așa cum citești horoscopul? Vrei să trișezi? Vrei să-ți cunoști destinul?

Am o idee. Ce-ar fi ca data viitoare când mergi cu autobuzul să iei cu tine o carte? Și, în timp ce autobuzul vine sau nu vine, tu să stai și să afli lucruri mai importante de-atât. Să afli, de pildă, că peste oamenii care ies în drum brusc dau mașinile.

24 thoughts on “Omului care se uită după autobuz

 1. Cred ca asta viseaza. Sa dea o masina peste el. Ceva sa il scoata din monotonia si plictiseala vietii de om care merge cu autobuzul.
  Eu, cand mergeam cu autobuzul, catalogam fetele in ordine descrescatoare cat de futabile erau (mint, de fapt cat de dragute erau sa imi fie prietene), si baietii, tot descrescator, pe care i-as putea bate si de la care mi-as lua bataie.

  1. Relativ la catalogul tău, ai observat o lege a fizicii? Catalogarea pe care o făceai rapid de pe trotuar, în timp ce oprea autobuzul/tramvaiul, nu se potrivea cu cea finală, de după urcare. În sensul că de afară păreau mult mai drăguţe decât de aproape. Excepţie fiind cazul când urcai în tramvai împreună cu nevasta/prietena, atunci descopereai invariabil înăuntru adevărate Miss Venezuela.

 2. S-a sculat dis de dimineata, stia ca nu vine asa devreme, da nu putea sa mai doarma de nerabdare. Si-a facut de lucru prin bucatarie, mai apoi iesi in gradina. Din timp in timp tragea cite o privire spre poarta. Nu, e inca prea devreme. Soarele se-nalta pe cer, acu e timpu, iesi la poarta, puse palma strasina, nu se vedea nimic. O fi intirziat un pic, Doamne fereste nu cumva o fi fost vrun accident? Se porni un usor vint, in zare se vedea un nor de praf. Asta trebuie sa fie! Astepta incremenit, nu, nu era nici de data asta. Porni in lungu ulicioarei, se sui pe o movila, acum vedea pina hat departe. Nu misca nimic, parca acolo e ceva, no era doar un maidanez. Se lasa seara, frigul il goni in casa, nu, azi nu mai vine, Poate miine, daca nici miine nu vine ii bag in pizda ma-sii p-astia de la Kamikaze cu abonamentul lor.

   1. Citeste zilnic “National” sa-ti explic eu care-i treaba cu privitul in zare, seara in parc la Opera !

  1. ti’am citit blogul. adica, vreo 4 articole in 50 de secunde. ai o gandire de virgina la 19 ani. erectia suprimata aseara… do you wish to continue?

 3. Al dracu’ dom’ Mantzica, asta, a mai rezolvat o problema.
  Ce sa faci dom’ Mantog, nu toata lumea lucreaza ca tine, dupa orar flexibil, cei mai multi trebuie sa ajunga in punctul B la timpul T. Daca RATB-ul e sublim si omul nu-si poate permite Golf, ce-ai vrea sa faca, sa dea cu pietre in masinile din cauza carora autobuzul sau nu ajunge la timp?

  1. golf avea daca lucra la catavencii, sau chiar phaeton de semna cu antena 3. la kmkz e precum iliescu, sarac si cinstit, dar cu polo. da sarac rau si cu banii luati, ca-i polo cu TSI.

 4. Nu va mai dati in stamba ca tampitii pe internet. Mintea umana e cea mai puternica masina de calcul. Zeii razboiului tocmai au coborat sa organizeze un frumos spectacol de culoare rosie. Ucraina e doar o capcana care se va inchide cu un clantanit ingrozitor. Accesarea de la distanta a unui dispozitiv Android e foarte simpla cand ai teava directa si oficiala cu ISP istii. Insa sunteti atat de idioti incat nu pricepeti ca tehnica este doar un pumn de piese electronice si prin pumnul ala de piese pot privi si altii, nu tocmai cu un ochi prietenos. Daca-mi agresezi intimitatea in loc sa te prezinti la usa civilizat, sa ma-ntrebi de sanatate sau daca putem avea o oarecare amicitie, normal ca esti un tampit de prima mana si meriti sa te dispretuiesc. Pai ce facem aici, 1000 contra 1? Si de ce contra, doar pentru ca aveti creierele atrofiate si nu mai stiti a citi? Exista lucruri care ne depasesc pe toti de oriunde am fi. Nu e nevoie sa fi popa ca sa intelegi sau sa accepti asta. Capisci Marito? Qu’est ce que j’en ai a foutre de toi? E grele gogailor? E grele cand nu mai aveti de-a face doar cu un simplu om pe care sa-l tavaliti? Ar trebui sa recititi anumite definitii – decenta, inteligenta, modestie, studiu intens, ar trebui sa va descaltati si sa va mai puneti macar cinci minute pe zi talpile goale pe pamantul pe care v-ati nascut, cica ajuta daca esti curentat. Lasati felicitarile reciproce ca nu mai e timp de asa ceva. Ce vine de la rasarit deja v-a luat pe sus. Toate organizatiile alea de care se mira americanii ca nu le gasesc din fata monitorului sunt de o forta si o inteligenta inimaginabila. Si nu le pasioneaza calculatoarele decat intr-o mica masura dintr-un motiv foarte simplu – se adreseaza direct publicului si evita chiar si hartia si memoria. Intr-un lant de transmitere a deciziilor fiecare nivel primeste instructiuni partiale si apoi se insumeaza intr-o comanda unica. Se evita la maximum scurgerile. In plus s-au activat toate retelele ”zombies”. Imposibil sa nu stiti ce-s astea. E plin de filme de genul.

 5. Omu’ ieşise în drum să se uite în zare după auzobuz? Aşteptarea îi făcea vânt, era doar o formă a aşteptării şi a nerăbdării că nu se mai ivea nimic la capătul ei.
  Iar ce spui tu cu cartea e ca lumina din faţa orbului.

 6. Copiii lui Aloha Snackbar capturati in Siria de Sptz se intorc mai spalati si mai uscati in Europa, plini de daruri multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.