Șenilata, mâine-i gata!

Șenilata, mâine-i gata!

Am impresia că Guvernul României a îmbunătățit, anul acesta, utilajele de secol XIX cu care se preface că deszăpezește străzile. Altfel nu-mi explic de ce pe absolut toate posturile de știri aud la fiecare 10 vorbe un cuvânt pe care nu-l mai auzisem în iernile anterioare: ȘENILATĂ, frate!

Șenilata-n sus, șenilata-n jos, fiecare știre e cu șenilată, pe Antena 3 s-a spus pentru prima oară un cuvânt de mai multe ori decât ”Băsescu” într-o zi, iar acela a fost ”șenilată”.

Dar ce pizda mă-sii e aia o șenilată? Păi, e simplu, nici nu trebuie să intrăm pe DEX: o șenilată e un vehicul cu șenile. Absolut orice vehicul cu șenile! La dracu, și tancul e o șenilată! Dar am îndoieli că prefecții ar interveni cu tancuri în zonele înzăpezite. Deși n-ar fi rău, dacă stau să mă gândesc, să tragă cineva cu tancurile în cretinii ăia rămași înzăpeziți în mașini care-și permit să încurce Antena 3 și RTV-ul înjurând guvernul Ponta în loc să moară dracului din gură.

Românii sunt din ce în ce mai proști, asta e clar. Drept dovadă, în nici două zile, toată lumea a luat în gură rahatul cu șenilata, de la reporteri la realizatori și de la prefecți la polițiști. Parcă și văd un reportaj în primăvară, când scăpăm de zăpezi, de pe uscat. Zice reporterița:

– Accident grav pe raza comunei *CUTARE*, dar medicii de la SMURD au intervenit cu o rotată.
– Cu o ce, Ștefania?!
– CU O ROTATĂ!
– Ce-i aia?
– Un vehicul cu roți, salvare din aia!
– O mașină?!
– Bine că ești tu deșteaptă!

18 thoughts on “Șenilata, mâine-i gata!

    1. chiar, cat? te-am citit si io si am devenit curios. pierre e un student cu nadragii rupti, ignora-l. eu chiar pot. si nici nu-s corporatist.

     1. asa e. bunicu’ ne spunea o vorba cand eram mici si stateam la gurea sobei, iar afara ningea linistit: “futi, nu futi, vremea pulii trece”.

    2. Protestez la abuzu CENEA da a inckide TarafTV care ne adduce mangaieri pa sufletele nuastre care este ? Rusine Mantoage ca nu iei pozitie

 1. imi place articolul, vine din infanterie… totusi senilata e un vehicol usor si rapid cred ca de aia il foloseau reporterii :D.
  si trebuie sa fac o corectie De fapt anul trecut au descoperit ca le au achizitionat (dupa ce a trecut viscolul) in urma cu 2-3 ani (printr-o licitatei restransa) doar ca nu stiau ca le au…. Suna aiurea, dar cred ca intelegi.

 2. Falş. “au intervenit cu o rotată” înseamnă în româneşte că au intervenit călare pe o iapă cu părul având pete de culori diferite. La limită, călare pe o găină pestriţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.