Nu suntem singuri, deși uneori ne-am dori ca femeile să ne mai lase

Nu suntem singuri, deși uneori ne-am dori ca femeile să ne mai lase

Mă durea foarte tare capul pentru că alcool. Îmi sprijineam fruntea cu pumnul și ea mă masa pe ceafă, când o aud:
– Nu suntem singuri, să știi.
Fac eforturi supraomenești ca să ridic capul doar ca să-i arăt sprânceana mea cât s-a putut de ridicată. Apoi mă uit în stânga și-n dreapta cu o curiozitate mimată, încercând să-i sugerez că ba da, suntem doar noi în cameră. Insistă:
– În Univers, zic. Și Pământul e rău!
– Îți dai seama că știu că asta e o replică din căcatul ăla de Von Trier, nu?
– Din ce? Care replică?!
– Asta spune Kirsten Dunst surorii sale în pseudoinectualitatea aia de Melancholia, când se apropie planeta distrugătoare de Pământ.
– N-am văzut filmul.
Mă hotărăsc să nu mai insist și să-mi văd de migrenă. Mă scapă, totuși, un:
– Bineînțeles că nu suntem singuri.
– De ce zici?
– E matematică de bun simț. Probabilitatea să fim singura formă de viață inteligentă din univers este extrem de mică, invers proporțională cu mărimea Universului. Dacă am fi singuri, nu ți s-ar părea că ar fi o risipă enormă de spațiu?
– Nu.
Simt că mă ia o durere paralelă de cap, mai profundă și mai sâcâitoare.
– Știi cât face lumina de la Soare până la Pământ?
– Cât?
– Vreo 7 minute. Și știi cât face ea de la Soare până la cealaltă margine a galaxiei noastre, noi fiind la una dintre periferii?
– Nu.
– Cât crezi?
– Sute…
– De ce?
– Deee… ani?
– Nu. Face 600.000 de ani. Cu cea mai mare viteză posibilă în univers, cea de care nici nu putem visa să ne apropiem vreodată, darămite s-o atingem, ne-ar lua 600.000 de ani doar ca să ne vizităm propriul cartier. Acum să te întreb una mai grea.
– Ia zi.
– Știi câte galaxii din astea imense sunt?
– Nu, dar știi tu.
– Asta nu știu nici măcar eu. Dar un om de știință mai poetic așa a spus că sunt atâtea galaxii câte bobițe de nisip sunt pe toate plajele de pe Terra. Înmulțește asta cu 600.000 și vezi cât ți-ar lua să le cauți pe toate de viață. Sau să ne caute ea pe noi.
– Mie îmi place la plajă.
– Exact la asta s-a referit și el.
– La ce?
– Taci!
M-am prăbușit cu capul pe masă, strivind sub fruntea mea de klingonian niște firimituri de pâine care puteau fi bine mersi niște galaxii. O aud miorlăind:
– Când aflu mărimi din astea mă simt tristă și singură!
– Perfect. Vrei să-ți sun un taxi?

26 thoughts on “Nu suntem singuri, deși uneori ne-am dori ca femeile să ne mai lase

  1. Sunt singura…si-n gura…Ma vrei ?
   Doresc discretie si seriozitate din partea unui domn generos…Nu sunt ignoranta eu sunt din plastic !

 1. Dar tu stiai ca de fapt:

  1. Galaxia noastră este domiciliul Soarelui și al altor 200 de miliarde de stele, mii de nebuloase și roiuri stelare. Este o structura gigantică având 100.000 de ani lumină în diametru și doar 1000 de ani lumină grosime.

  2. Soarele se găsește la marginea brațului spiral Orion, în Bula Locală”. Distanța până la centrul galatic este de 26.000 ani lumină.

 2. bai fraierilor, eu m-am tinut si de mina cu dana teohari, nepoata lu maria teohari, prima astronoama femeie si nu mai m-am cacat atit pe mine.

 3. Ce prostie, se vrea dramatic adica acest text, sau nu stiu, si ce-i cu gluma asta de iq 13 si anume alaturarea unui substantiv sau verb stiu eu cu “pentru ca” ..si rezultatul se vrea amuzant ca in clipul ala cu pentru ca automobile? nu este deloc hazliu

Leave a Reply

Your email address will not be published.