neamantzy.ro

neamantzy.ro

Mă stric. Piua! Mă apucasem să scriu un text despre ratare și despre cum ratarea nu înseamnă să fii sărac și furios, ci fix invers: să faci compromisurile care te vor face bogat și împăcat cu faptul că ești o curvă. O curvă ratată. Dar pe urmă m-am întristat și-am zis că, decât să ajung ca piticigratis (nesigur și suicidar), mai bine ajung ca Ion Iliescu (etern și sfătos), ca să numesc aici doi dintre blogării celebri ai națiunii. Să fiu sfătos și hâtru, dară.

Așadar, cum vă spusei deja, mă stric. La 28 de ani, mi-am descoperit tot felul de noi alergii. Una la păr de pisică. Era să mor ultimele două dăți când mi-am vizitat prieteni cu pisici, așa că, cu părere de rău, i-am șters din lista de prieteni. Prin ”listă de prieteni” înțelegând o metaforă mult mai amplă decât simpla listă de Facebook. I-am șters ca-n ESotSM, de tot. Oricum, cine și-ar dori prieteni cu pisici? Oamenii cu pisici sunt niște sociopați care și-au recunoscut problema. Foarte bine că am alergie la ei, e ca și când organismul meu ar fi atât de inteligent încât ar spune: ”uite ce e, tu nu-ți dai seama, dar de chestiile astea ar trebui să stai departe, crede-mă!”  Mai sunt și alergii nasoale, însă: alergiile a căror cauză n-am descoperit-o încă. Din când în când, mă umplu de niște bubițe absolut oribile și habar n-am de la ce mi s-a tras. Prefer să cred că am o viață atât de interesantă încât mi-ar fi imposibil să ajung la cauza problemei chiar și dacă aș face grafice cu tot ce am făcut, mâncat sau băut în ziua apariției bubelor. Dar nu e așa, e doar că sunt un casat cu multe alergii, prea multe ca să încep acum să le identific.

P’ormă, am început să sforăi. E OK să fii un pedofil vesel și copilăros, fetele nu-ți vor lua în nume de rău faptul că ai dublul vârstei lor. Dar când pedofilul adoarme și începe să horcăie ca un motor rece de drujbă, va fi mai nasol. Minora (ea nu adoarme așa repede, că e tânără și odihnită, deh) va vedea cum sub ochii ei bărbatul tânăr și fermecător cu ochi curajoși și inteligenți (toată viața și tinerețea e în ochi, vă zic!) se transformă într-un bătrân odios care scoate zgomote satanice din gura căscată oribil, într-o schimonoseală chinuită de om care-și doarme unul dintre ultimele somnuri. În cazul fericit în care nu-și va lua tălpășița, îți va spune când te trezești, cu o meclă furioasă: ”Ai sforăit… NENEA!”.  Cel mai grav este că, de când mi s-a spus asta de vreo două ori (fără nenea, deși simțeam ”nenea”-ul din ton), am devenit atât de obsedat să nu adorm lângă cineva și să sforăi încât ÎMI DAU SEAMA CÂND, IMEDIAT DUPĂ CE AM AȚIPIT, ÎNCEP SĂ SFORĂI. Și mă trezesc mormăind nemulțumit, ca-n comediile proaste, ca să limitez proporțiile dezastrului.

În fine, am început să dau sfaturi. Asta mi se pare cel mai grav. Nu că n-aș da sfaturi bune. Din contră, n-ați întâlnit sfătuitor ca mine nici în programele GPS. Doar că nu-mi dau seama cât de idiot par când dau sfaturi. Par și sunt, de fapt. Adică cine-s eu să mă pun în calea distrugerii viitorului tinerilor, dacă ei asta vor și oricum ăsta e mersul lucrurilor? Un nenorocit de bătrân, asta sunt! O să-mi schimb numele blogului în Nea Mantzy curând. Sper totuși să mor înainte să ajungă neaAndrei.ro.

7 thoughts on “neamantzy.ro

  1. eu zic ca “nea” nu e chiar apelativul pe care il cauti. Nu de alta, dar atrage foarte multe dupa el, in special, priceperea la diverse mestesuguri. De exemplu, chiuveta, frigiderul sau aragazul, tot timpul sunt reparate de “nea” Mihai de la scara 2, matura de paie e cumparata de la taraba lu’ “nea” Gigi din piata de la Ramnic samd…

  2. astept de ceva timp sa te ia piticu’ gratis la pula, ar fi delicios. da’ cred, totusi, ca-l ai cu ceva rusinos la mana si (cum te stie marlan si ofticos) se abtine.

  3. Mai bine ţi-ai rezolva deviaţia aia de sept pînă nu se uşchesc toate piţipoancele. De deviaţiile de comportament nu mai zic.

  4. Te-ai stricat de multa vreme, ori te-ai nascut stricat. Faza e ca abia acum ti-ai dat si tu seama, in sfarsit!

    In alta ordine de idei, cat de idiot sa fii ca sa “stergi din lista de prieteni” pe aia pt. ca au pisici!? Idiot, nebun… ma rog, stricat, cum spui tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.