Femeile, cei mai drăguți oameni din lume

Femeile, cei mai drăguți oameni din lume

Opt etaje. Patru amfiteatre. Trei facultăți, nenumărate secții. Zeci, poate sute de săli de curs. Și ea era cea mai frumoasă fată din toată clădirea. Iar eu nu eram nici măcar cel mai urât băiat. Aș fi avut o șansă la titlu, poate, dacă nu eram complet invizibil pentru toți ceilalți. Sau cel puțin așa mi se părea. Retras în aroganța mea oltenească, făceam eforturi supraomenești să nu se vadă că sufeream intens. Aveam 56 de kile, mâini de T-Rex, blugi prea scurți, niciodată mai mult de 50 de lei în buzunar și încrederea în mine era ferfeniță. Nici măcar n-aveam blog. Și slavă Domnului că n-aveam. Scriam mizerabil.

Iar ea avea ochi cât jantele de Lamborghini și sâni ceva mai mari. Și nu, comparația cu Lamborghiniul nu e întâmplătoare. Frecvent, prietenul ei o aștepta în Lamborghini, în fața facultății. Mă urmăriți? Avea prieten cu Lamborghini! Olteanul ciufut și țigănos vedea aproape zi de zi cum ușa aia galbenă se ridică fabulos, imposibil, minunat, în SUS. SE RIDICA ÎN SUS, bă, nu oricum! Și ea pășea ușor în OZN, aproape că plutea, își lipea bucile de scaunul ăla bine definit, își prindea centura aia nepământeană și, taman când se apleca înspre el să-l sărute, ușa cobora la loc, nemilos, decisiv, crud. Mă aplecam cât de mult îmi permitea demnitatea (iar nenorocita aia de demnitate îmi permitea mult, aproape că mă târam, de trebuia să mă prefac că repet mișcări de breakdance în caz că ieșea cineva de la cantina de la demisol), pe măsură ce ușa cobora, ca să apuc să mă bucur cât mai mult de priveliștea aia. Un interior de Lamborghini cu o fată pe care o cunoșteam în el. Nici să fi avut Lamborghiniul meu nu mi s-ar fi părut mai extraordinar! Măcar de-aș fi fost suficient de aproape încât să-l miros.

Și pe urmă am ajuns la ea acasă, de fapt la el. Voia să-l înșele sau nu știu ce. De ce cu mine, nu v-aș putea spune. Poate doar ca să i-o tragă foarte nasol, m-am gândit. Gen: ”uite, până și cu ăsta te-aș înșela”. Dar nu-mi păsa. Mi-a spus să-i aduc liliac și eu i-am adus un șobolan din ăla cu aripi tras la imprimantă, pe o coală A4. Mi s-a părut o glumă foarte bună, într-atât de tâmpit eram. Și avea foarte frumos în casă, mamaie, chiar dacă poze cu băiatul cu Lamborghini îmi zâmbeau din fiecare colțișor. Normal că era frumos și înalt, nici nu cred că-ți dau ăia Lamborghini dacă ești mic și chel. Dacă credeam măcar un pic în Dumnezeu, aș fi bolborosit rugăciuni. S-a băut vinul, s-a ascultat muzica, s-a mirosit la mișto liliacul de pe coală, dar atât. De sculat, nici pomeneală. Nici o șansă, deși biata de ea n-a precupețit vreun efort. Degeaba. Pula mea era ca Ceaușescu – moartă, zbârcită, penibilă, și nimeni nu plângea după ea.

Nici nu mai contează ce s-a întâmplat în lunile și anii de după. Cert e că, după mulți ani, recent chiar, mi-a zis că s-a simțit  chiar bine în seara aia în care eu îi arătasem că nu sunt ratat, ci un ratat impotent. Probabil că a mințit, dar ce contează? Important e că a zis-o. Și că femeile sunt în stare nu doar de asemenea gesturi de tandrețe, ci și de surprize neașteptate cum ar fi scenariul în care ea renunță la Lamborghini pentru lăietele care făcea breakdance spontan și convulsiv pe treptele facultății. Da, de astea sunt importante. Pentru că, fără să fie curve, cu ele simțim că avem cu toții o șansă.

PS – am zis bine aicișa, domnu Otravă?

25 thoughts on “Femeile, cei mai drăguți oameni din lume

 1. Ciudat pentru ce scrii tu deobicei, dar mi-a placut :)) (si nu, nu-l citesc pe Otrava)

  Nu stiu cat conteaza Lamborghini-ul, dar depinde acum si de femeie si ce vrea de la un barbat 😀

   1. Que vous êtes xénophobe, Busuioace! Autant que vous ne connaissez pas le sentiment d’être au bord d’un Lamborghini… (soupir!) Là, vous parleriez soudainement même en allemagne, même en néerlandais, s’il le faut. Aucune femme (et son cul) ne peut rivaliser avec http://www.youtube.com/watch?v=B_Y5_CVpfcg#at=112

    Ideea e ca multi (toti?) barbati se lauda c-au fost cu femei, dar putini c-au fost cu un (1) Lamborghini. Vreodata. Valabil si pentru femei.

   2. pentru ca unele expresii pur si simplu suna mai frumos in engleza si nu pot fi traduse.

    ma refeream la faptul ca am fost intr-o aventura de o saptamana cu o tipa care ere intr-o relatie cu un fotbalist cunoscut.Era minunat sa stiu ca pentru o aventura m-a ales pe mine care nu aveam nici bani nici masina.

 2. Nu tine cu smecherii d-astea! Lucrurile, e sigur, s-au petrecut chiar asa doar ca omul cu Lamborghini era scund, gras si chel iar tu erai inalt, frumos, brunet, cu patratele si castigasei, deja, primul milion de yuani! Pacat ca, intre timp, ai devenit mai scund, ai burta si chelia iti creste intr-o zi ca altora intr-un an! (Cea mai frumoasa fata din lume a devenit iubita lu’ Gadea!).

   1. Corect!
    Deci : “…Ramane sa-ti dai patru palme peste cap ca nu ai convins organu’ sa se ridice la momentul oportun! Asa, a ramas doar…nostalgia!”

 3. Bai, deci eu am un prieten care umbla cu tot felul de femei. Si la un moment dat imi spune serios, cu titlu de lauda ca umbla cu o tipa care, citez:
  “e gagica unuia care si-o trage cu Andreea Banica”.

 4. “E unu care cîntă mai bine dăcît mine? / Cu-atît mai bine ţării şi lui cu-atît mai bine” zice acuma domnu Otravă dîndu-şi tesle-n coae.

Leave a Reply

Your email address will not be published.