Se înșală, e mult mai important decât atât

Se înșală, e mult mai important decât atât

Un mic fragment dintr-un text foarte lung, pe care nu-l voi publica niciodată pentru că nu e pentru voi:

[…] Mulțumită tatei, mașina noastră cea veche devenise un obiect însuflețit, un totem, un papamobil, un purtător de moaște sfinte. Un nu știu ce! Nici dacă am fi cărat Sfântul Graal pe portbagajul ruginit de pe plafon nu am fi fost priviți cu atâta simpatie. În acea zi de toamnă din 1995, Universul întreg a fost martorul unui moment de magie. Un hârb albastru cu numărul GJ-01-GEB gonea cu maximum 95 la oră pe o porțiune minusculă (și plină de gropi) a unei planete insignifiante de la o margine a galaxiei. Dar purta cu el o vrajă care se răspândea spre infinit mai repede decât undele radio. Dumnezeu însuși privea junghiul bleu de sus, nevenindu-i să creadă că ceva atât de neimportant îi atrage atenția pentru mai mult de o secundă, și simțea cum sfântul păr de pe mâini i se ridică de emoție. Împins de la spate de dragostea a mii de oameni care l-au văzut pentru doar câteva secunde dar s-au ridicat să-l salute de parcă l-ar fi cunoscut dintotdeauna, hârbul magic purta cu el două fulare ale Craiovei și lacrimile unui puști de 10 ani care începea să înțeleagă. […]

11 thoughts on “Se înșală, e mult mai important decât atât

  1. „pe care nu-l voi publica niciodată pentru că nu e pentru voi”

    Io să ştii că nu l-am citit. Nu-mi place să-mi bag nasul unde nu-mi fierbe oala…
    Aşa că poţi să mai postezi liniştit din el, numai să nu uiţi să menţionezi la început că nu e pentru citit, ci doar pentru efectul psihologic pe care-l are asupra ta.

  2. Am o veste. O concluzie pe care o stiti si voi, dar nu am cui spune si o zic aici. Ma aflu in spatiul carpato danubiano pontic de vreo cateva zile, timp in care am vazut locuri si oameni. In fine, suntem unici. Romanul e suta la suta cel mai prost om din europa. Garantat. Si sunt dragut cand zic asta. Parca incep sa’l inteleg pe basescu. Doamne fereste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.