Prietenul lui Mircea Badea

Prietenul lui Mircea Badea

Am întâlnit o tipă care îl plăcea foarte mult pe Oreste, pentru că, zicea ea, e un tip foarte cult.

Ce, mă, ce râdeți?

Nu e banc. Îi plăcea fetei. Iar mie mi-a plăcut de ea pentru că mi-a spus asta. Nu doar că să-ți placă de Oreste e ceva cu totul neobișnuit, dar trebuie să ai și ceva curaj ca să admiți așa ceva. Presupunând că Oreste ar fi singurul om de pe pământ (adică doar el și spiritele, of course), tot ți-ar trebui niște coaie să spui că-ți place. Tu spirit fiind, desigur. Pentru că am stabilit deja că Oreste ar fi singurul om de pe Pământ. Apropo, știți ce ar fi cel mai nasol pentru singurul om rămas pe Pământ, dacă acela ar fi Oreste? Faptul că nici atunci n-ar avea liniște.

Nu-i știu evoluția lui Oreste, dar… Stați, am zis evoluție? Hm, nu sunt sigur. Wikipedia însăși o consideră o involuție. Să intrăm pe pagina lui Oreste, bine? Vedem așa:

oreste

 

Deci primul lucru care poate fi spus despre Oreste este că ”e unul dintre oamenii care au lucrat cu Mircea Badea”. OK, n-oi fi eu de acord cu tipa care-l consideră cult, dar mă văd nevoit să spun că Oreste e nedreptățit de data asta: el chiar este prieten cu Mircea Badea, nu doar a lucrat cu el. Deci cer modificare: este unul dintre prietenii lui Mircea Badea. Așa mi se pare ok. Mda.

Revenind la involuție, se subînțelege din prezentare că restul chestiilor pe care le-a făcut sunt ușor mai jenante decât relația cu Mircea Badea. Și, ca să fim corecți, să descoperi că există fantome când ai deja floci albi la cur este o chestie atât de penibilă încât cu greu poate fi egalată, chiar și de o amiciție cu Mircea Badea. Dar meciul încă se joacă.

Oreste ne-a dat și un interviu, la Kamikaze. Nu l-am pus pe net și mi-e lene să caut acum PDF-ul, dar am găsit un citat din el. Zice: ”simțeam în casă prezențe, entități, zburau obiecte, cădeau lucruri, mirosea urât”. Să încercăm să fim rezonabili, domnule Oreste. Deși  aparent pare ceva fantastic, putem conveni că în casă pot exista prezențe și poate mirosi urât, mai ales dacă entitatea prezentă este Mircea Badea după ce a venit de la sală. Sau de la serviciu. De asemenea, lucrurile zboară, e unanim acceptat, mai ales dacă sunt aruncate. Cât despre căderi, e absolut normal, zău! E de la o entitate numită gravitație.

Mi-e simpatic Oreste pentru că nu e escroc. Adică minte oamenii, desigur. Dar escroc este acel om care profită de pe urma imposturii sale. El n-o face. Apare la o televiziune de căcat și se mulțumește să fie jenant. Nu m-ar mira să nu ia nici salariu. Cred că-l plătesc spiritual doar, mai ales când l-or fi văzut așa, mai presus de materie. Și nici nu-l văd păcălind babe că le poate invoca soții (morți la cozi la tigăi) la fiecare sfârșit de lună, cât să-i vadă poștașii și să mai aducă pensia. Stă și el acolo și e nebun la o masă. Ceea ce poate fi amuzant, dar nu fiți foarte duri cu el. Există și chestii mai rele decât asta. De exemplu, putea să fie prieten cu Mircea Badea. Oh, wait! Cine știe? Poate de la asta a și înnebunit. L-ați văzut pe Mircea Badea? E ceva mai presus de explicații fizice la băiat. De aceea presupun că e greu să fii prieten cu el și să nu admiți existența unei lumi invizibile.

Când o să fiu boss la Wikipedia, o să șterg partea cu Mircea Badea de pe pagina lui Oreste. N-o merită, zău. O să-i scriu doar atât: ”Oreste Scarlat Teodorescu. Simțea prezențe în casă.”

7 thoughts on “Prietenul lui Mircea Badea

  1. Si ce-ai tu cu el daca vede fantome si simte prezente? Depinde de om si de ce consuma. De la vodca Vacaroiu dadea cupoane la tot poporu’ in timp ce Nichita dadea poezie, de la cocaina Barbilian pleca dupa melci iar Sebastian Lazaroiu dupa inca o liniuta, de la amestecatura Basescu plingea si scotea tara din criza, in timp ce Mutu sarea direct la bataie, ce pula mea, fiecare cu delirul lui! Crezi ca Mircea Badea maninca cacat si face clabuci numai din placere? Pune mina pe carte si vezi ce inseamna dependenta si ce face ea din om. Mincatul de cacat in exces da dependenta, uita-te la crizele lui Badea si la creierii prajiti ai lui Cristoiu sau Cartianu. Barem Badea nu s-a apucat si de scris, ca astia. Nu mai fi taran ofticos de la Motru, lasa-ti barba, trage-ti ghiuluri si amulete ca Oreste si o sa futi si tu ca un om de cultura.

  2. Exista anumite reguli pe Wikipedia, nu poti scrie orice si oricum, mai ales despre oamenii in viata. Intamplator a fost Andrei pe faza si a revenit la o versiune anterioara (probabil), dar asta nu inseamna ca este sau nu de acord cu tine. Este vorba pur si simplu de neutralitate. Daca doresti, poti crea un articol pe unencyclopedia…

Leave a Reply

Your email address will not be published.