Clicky

Repetați după mine*: pulă, pizdă, cur

Repetați după mine*: pulă, pizdă, cur

Romanul Ulise, al lui James Joyce, a fost scris undeva la începutul secolului XX. Considerat obscen la vremea lui și publicat târziu și timid, Ulise este acum recunoscut aproape unanim drept cel mai important roman din literatura modernă. De fapt, Ulise a inventat literatura modernă. Foarte simpatic, George Orwell spunea: ”Aș fi vrut să nu citesc niciodată Ulise. Mi-a creat un îngrozitor complex de inferioritate.” Iată două citate din, mă văd nevoit să repet, cel mai important roman din literatura modernă: ”Marea verde ca mucii, marea care îți strânge coaiele”; sau ”Dac-am putea să ne hrănim numai cu hrană din asta n-ar mai fi țara plină de-alde ăia cu dinții stricați și mațe împuțite. Trăiesc în mlaștini ca porcii, bagă-n ei mâncare proastă și străzile-s pavate cu praf, căcat de cal și flegme de ofticoși.” Zice Wikipedia că Ulise conține un lexicon de 30.030 de cuvinte, deci vă e clar, sper, că domnul Joyce nu s-a abținut de la pornăciuni. Imaginați-vă! Treij’ de mii de cuvinte diferite, într-o singură carte! Vocabularul fundamental al limbii române e format cam din 1500 de cuvinte. La dracu’, nu sunt sigur dacă întreaga limbă română strânge 30.000 de cuvinte, de toate.

Și atunci nu e păcat să ne abținem de la unele dintre ele? Nu-i o prostie să ne deranjeze când le folosesc alții? E drept că nu suntem toți Joyce, dar pula, pizda și curul rămân la fel, în esență, indiferent cine le-ar rosti sau scrie. Niște cuvinte frumoase și pitorești, niște cuvinte puternic evocatoare și inegalabile, în românismul lor. Nu ne putem permite luxul de a le ignora, cu atât mai puțin aroganța de a le condamna. În fond, Gigi Becali trebuie să scrie și el o carte, nu?

* sau, dacă nu vă place să repetați după mine, repetați după Joyce

19 thoughts on “Repetați după mine*: pulă, pizdă, cur

 1. Aia e : nu toti suntem James Joyce! Ba chiar niciunul dintre noi nu e James Joyce! Nici chiar cocalarul din colt, ala cu lant de aur la gat, care sparge seminte si foloseste zilnic cuvintele in discutie (in diverse variante) nu mi se pare ca ar avea sanse sa scrie un roman la fel de bun ca “Ulise”/”Ulysses”. Da’ mai stii?!

 2. acu’ vreo 6-7 ani am zis ca ma pun sa citesc literatura in mod organizat. am laut compendium-ul lui calinescu sa iau de p’acolo ce-i mai reprezentativ la noi si ceva carti americanesti despre literatura universala, tot asa, sa extrag chestiile reprezentative. da’ cand am ajuns (necronologic) la zgomotul si furia, am fost descurajat totalmente. ce sa mai trec pe la joyce. proust la fel. e grei autorii astia.

  1. E grei, da’ merita! In loc sa dai citate din d-astia cu “p”, Paler, Puric, Paulu Coielu, Pulamea, etc., bagi ca Mantzy d-aia greii si te scoti cu cultura, eventual futi si gratis. Si mai da-l in pula mea de compendiu, baga-te pa Reader’s Digest Condensed Books ca sa fii jmeker updatat si sa te pisi pe aia care umfla-n gusa ca-s culti cu literatura.

 3. Să promovezi “pulă-pizdă-cur” AICI (unde toată lumea e deja familiarizată) e SUPERFLUU (ca să bag şi io unu’ care nu-i în alea 1500). Da’ ia încearcă la Dilema Veche, dacă ai testicule-ouă-fudulii-boaşe, deci, pînă la urmă, coaie.

  În fine, să zicem c-ai reuşi. Da’ tot nu văd care-ar fi contribuţia la cultura universală.

  1. In Dilema Veche mi se pare ca si-a bagat Mircea Badea toata pula, deci s-a facut si asta.
   Oricum vroiam sa zic ca ce plm te lauzi atata ca ai citit mult, nu ai facut decat sa pierzi timpul si sa-ti creezi o scara de valori si niste principii cu care mori de foame in ziua de azi. A, te-a facut mai bogat sufleteste, scuza-ma :)).

  1. “Muie, pizdă, ţîţe, cur / Ca pe Coasta de Azur”, cum zicea o fostă colegă de servici mai specială, dacă erai curios să ştii ce-a făcut noaptea, de doarme cu capul pe birou.

 4. ii invaluia pula cu o pizda rece ca o pestera neprimitoare si simtea cum trupul se separa de suflet, era ca un fel de moarte, clinica parca si miscandu-se cu talent si mincinoasa daruire reusea sa-l duca la punctul culminant in care pula lui murea in pizda ei, abia atunci simtea ca se reintoarce la viata, ca sufletul,facut muci, se intoarce in trup si ca poate sa traiasca iar,pana data viitoare cand trebuia sa moara din nou,putin
  si pentru cateva clipe,isi cuibari curu’ rotund si tare in poala lui,pisicoasa si secatuindu-l de ultimii stropi de samanta,se prefacu grabita si disparu in baie unde printre lacrimi si printre dinti,repeta tacut:sa-ti fut mortii matii de cand te-am cunoscut punct
  afara, cadea seara si zarzarii erau infloriti

  din romanul Strainii

  astept recenzii

  1. Gresit! La Joyce o basina de randunica zburand rapid peste Cocioc i-ar fi amintit naratorului despre fata de 15 ani din blocul de langa gazarie despre care isi inchipuie ca citeste pe ascuns in 303, printre bosorogi libidinosi si transpirati paragraful citat de tine.

 5. Mantzy, baiete, cu un popa renegat ca J.J., expat si vulgar, in secolul cel mai vulgar, nu dai dovada de umor. Cine l-a clasificat drept mare scriitor , are propriile sale criterii, pe mine m-a dezgustat; special pentru ca a fost educat exact impotriva a ceea ce scrie cu tupeu.
  Poate n-am inteles eu bine, KMKZ si blogurile asociate nu produc un pic de umor si “relax” pentru clienti?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Intrebare de siguranta *