Prima mea cafea

Prima mea cafea

Am făcut 28 de ani, așa că mi-am zis că ar trebui să fac și eu lucruri de adulți. De exemplu, să beau cafea. Doar că pentru a bea cafea trebuie, în principiu, să ți-o faci. Până astăzi dimineață am fost convins că făcutul cafelei necesită niște cunoștințe culinare extraordinare, asociate cu o bună stăpânire a fizicii, respectiv chimiei organice. Toți băutorii de cafea făceau atât de mult caz de cafea ”bună” sau, în cazurile grave, de ”spălătură de ibric”, am auzit atâtea despre cafegiul ăla bârfitor, atâtea înjurături adresate chelnerilor care servesc o ”pișoarcă”, încât îmi imaginam că doar câțiva aleși au într-adevăr pregătirea și experiența necesară să o facă.

Vă dați seama, deci, cu câte emoții și cu ce sentiment religios, aproape, am căutat, acum juma de oră, pe Google ”cum se face cafeaua”. Ei bine, cei 28 de ani de așteptare au meritat. Cred că nimeni n-ar trebui să se apuce de făcut cafea înainte de 30, dar pentru mine, fiind ceva mai precoce, a mers la fix și la 28. Într-adevăr, consider că acum am pregătirea necesară să pun niște apă la fiert în ibric, după care să amestec în ea câteva lingurițe de cafea adăugate ulterior.

E drept, mai am câteva deficiențe la capitolul fizică (atât de importantă la finalizarea complexei operațiuni, adică atunci când trebuie să oprești aragazul), că tot vă spuneam de cunoștințele necesare. Ei bine, la prima mea cafea făcută am învățat un lucru foarte important: nu e adevărat că apa fierbe la 100 de grade; fierbe fix când îți iei tu ochii de la ibric.

PS – am băut o cană, ca prostu, de fac ca iepurașul durasel prin bucătărie, dar habar n-am dacă mi-a ieșit bună cafeaua sau nu. Cum îmi dau seama? Mă gândeam să mai beau una și, dacă nu fac infarct, e bună.

PPS – am pus vreo 7 lingurițe de cafea la o jumătate de ibric de apă. O fi prea mult, totuși?

PPPS – i-am lăsat colegului de apartament un mesaj pe Facebook: ”Vezi c-am făcut prima mea cafea, ai pe aragaz, să-mi spui cum mi-a ieșit.” M-aștept să-mi lase și el unul, după ce se trezește, ceva de genul: ”Dar observ că încă n-ai spălat primele tale vase”. Asta-mi propun pentru 29.

26 thoughts on “Prima mea cafea

  1. Da, păi stau într-un condom cu 6 camere, și de aia.

   Ups, nu trebuia să zic de condom dacă vorbeam de colegul de apartament, nu?

   1. nici eu nu ma pricep la cafea, dar la cat de repede-ai raspuns cred ca sapte lingurite sunt prea multe. Data viitoare incearca cu sase jumate.

  2. Mi-ai luat întrebarea din gură, Fazane! Mantzy, decât să te căsătoreşti sau să te combini din interes imobiliar cu vreo cine ştie cine mai bine plăteşte o chirie cinstită şi fii independent!

 1. Ca să vezi dacă ţi-a ieşit bună, coboară la impexul de alături şi ia o cafea de la automat, de un leu. Aia e bună, o poţi lua ca etalon.

 2. mai Nea, nu e bun etalonul, ca el a facut cafea la ibric, iar aia cumparata e la espresso (automatul ala e un espressor mai mare); ca urmare, gustul e cu totul altfel. Mantzy fii antena: cafeaua se ia de pe foc INAINTE sa inceapa sa fiarba efectiv (apa din espressor are 95 de grade, nu 100, e unul din secretele gustului).

   1. Si de ce razi de el, ca-i vina ta! Nu l-ai lasat sa se joace cu papusile cand era mic si l-ai obligat sa se joace cu masinutele, ca ceilalti baieti, acum nu reuseste sa treaca de pubertate. In 2-3 saptamani il vezi cum da citate din Chirila

 3. Ba, tu nu esti sanatos :)) pe asta n-am mai auzit-o niciodata, sa cauti pe google cum sa iti faci cafea :)))) Da ma, ai dreptate, iti sunt dator acum. Am citit cu maxima placere cateva posturi de-aici. Am ras ca prostul de unul singur cu castile in urechi si cu voce tare de se uitau toti colegii de munca, probabil credeau ca stau pe fails compilation 2013 sau mai stiu eu ce cacat. Foarte fain. Scrii placut creierului. Curge lin si nu face zgomot. Cam ca atunci cand te pisi cu pula jumate sculata si nu se aude nimic cand atinge jetul vasul veceului. Mersi, iti raman dator. Cu o cafea facuta smecherie BUG. Fac cafea de la 14 ani de vindec narcolepticii cu ea. Hai pa. Bafta mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.