Gripă = fericire

Gripă = fericire

Nu înțeleg cum le poate displăcea oamenilor să fie răciți. Eu ador răceala, pe vremea când încă mergeam cu RATB-ul mă asiguram că nu mă vede nimeni și lingeam de sus până jos bara autobuzului, sperând ca astfel să mi-o autoprovoc. Când simt că mă ia, în sfârșit, țopăi vesel în pat, îmi aduc aproape toate leacurile trebuincioase și inutile, și aștept efectele ca atunci când ai supt timbrul de LSD și, încă treaz, ești nerăbdător să-ncepi să vezi iepurii alergând. Și răceala, draga de ea, nu întârzie niciodată. Începe cu niște muci. Ăia-s mai neplăcuți, dar fie, îi suporți. Apoi vine febra cu frisoanele. Cum să nu iubești frisoanele? Pornesc de undeva de deasupra genunchilor și urcă rapid în tot corpul, făcându-te să tremuri puțin, să zâmbești și, uneori, dacă ai inspirația să închizi ochii, să retrăiești un moment fericit din viață, un fel de deja vu-uri la domiciliul clientului. Când te apucă în locuri publice, le iubești pentru că te fac să te simți acasă pentru câteva secunde. Frisoanele de la febră sunt absolut identice cu cele pe care le simți când te bucură foarte tare ceva, când te piși, când maică-ta îți face frecție cu spirt sau când tipa pe care o iubești îți trece, într-un gest la prima vedere absent, dar plin de complicitate, mâna prin păr, în timp ce tu te cerți cu niște oameni la masă.

În plus, asocierea diferitelor substanțe pe care doctorul îți recomandă să le consumi în timpul răcelii (ceaiuri, fervexuri, șosete cu oțet, antibiotice și whiskey) îți injectează creativitate și verbe în buricele degetelor. Stai înfofolit în pat și aiurezi, cu cheful ăla benefic de a nu respecta nici o regulă de gramatică sau de orice altceva: de ce să pui conjuncții sau prepoziții? Prostul ăla Jim Morrison o făcea, pot eu, chit nimeni nu va înțelege nimic toate astea va crede sunt un bou suprarealist.

Sau îți bagi mâna în urechi mai întâi încet, apoi din ce în ce mai apăsat, până când zgomotul ploii de afară pare departe și, în final, nu se mai aude deloc. Cu ochii închiși, îți spui în glumă că afară a ieșit deja soarele datorită ție și țiuiturile capăt vagi accente de chicoteli de copii care se joacă prin bălți, fericiți de trecerea norilor. După care începi să slăbești presiunea și auzi cum răpăitul se apropie din nou, iar când ai scos de tot deștele din găurile laterale ale capului ploaia pare atât de aproape încât simți câțiva picuri atingându-ți glezna, fix deasupra oțetului. Nu știu dacă-i mai sănătoasă, dar răceala sigur e mai ieftină decât LSD-ul.

Mă și mir cum nimeni nu sesizează asta. Chiar nu vi se întâmplă tuturor? Sau poate explicația este că am eu mereu un tip de răceală mai deosebit. N-ar fi exclus, doar ați văzut și voi pe la televizor că sunt o groază de tulpine. Așa că, fetelor, dacă vreți să fiți inspirate, creative și fericite, nu ezitați să mă contactați. Știu o grămadă de metode de dat răceala altor oameni, majoritatea plăcute. Doar să nu vă simțiți obligate să-mi dați ceva la schimb, vă rog.

8 thoughts on “Gripă = fericire

  1. S-ar parea ca ai descoperit beneficiile siropului de tuse combinat cu alcoolul. In general, cind esti pe schema de tratamente d-astea neconventionale, cauta sa ramii in aceeasi camera cu tine.

  2. Numai prin prezervativele chinezesti, făcute la vulcanizările clandestine de pe vapoare mai poţi da câte o răceala gratuită. Citindu-te, îmi dau seama ca nici răcelile nu mai sunt ce-au fost. Ehehei, pe vremea mea răceala era tratată cu răceală, indiferenţă pentru că omul, nou atunci, acum vechi, era călit.

  3. Sa ne spui cum o sa fie si prima raceala la ovare. Si aia prin par nu e complicitate, sunt urme de sos cu razbunare pentru slobozul din parul ei.

  4. eu am luat o singura data stilnox- un somnifer cu reteta. a fost ca un drog prea bun. depresia a incetat o noapte, am adormit ca pe cearsafuri moi de eter si s.a intrerupt orice durere. a doua zi cand m.am trezut scrisesem pe net ” daca as fi mos craciun vag pornografic ce cadouri v.as face dragilor?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.