Știu, pentru că am mers cu metroul

Știu, pentru că am mers cu metroul

Nu mai mersesem de mult cu metroul. Nu-i plăcut. Și e nasol nu din cauza aglomerației, a mirosului sau a întârzierilor. Ci din cauză că te simți un bou. Lumea din metroul bucureștean e foarte informată, pe de-o parte, și foarte deșteaptă, pe de alta. Adică știu și ce se întâmplă, dar nu se rezuma la asta, ci se pricep al naibii de mine să și interpreteze actualitatea. Imposibil să circuli mai mult de două stații cu metroul și să nu auzi cel puțin o discuție foarte documentată care să te umilească și să te facă să regreți că n-ai adus un carnețel, să-ți notezi și tu niște idei cu care ulterior să te lauzi prietenilor.

Săptămâna trecută, doi cetățeni blocau, bineînțeles, ușa vagonului, deși n-aveau nici o intenție să coboare. Auzind chestiunile stringente pe care le discută, i-am iertat și m-am așezat cuminte lângă ei. Unul era îmbrăcat în geacă de fâș Cor7ez și avea în cap o căciulă tradițională, de hipster încă dinainte să fie cool, de miel. Celălalt purta trening și ghete de iarnă. Ăsta cu trening zice, pe un ton atotștiutor, începând cu o întrebare de aia autoadresată pe un ton pe jumătate mirat, pe jumătate curios (sanchi!):

– Calul? CEL mai curat animal! Păi, noi pe vremea lu’ Ceaușescu mâncam numai carne de cal, ce dracu!
– Ei, dar și vita-i bună, îndrăznește Cor7ez.
– E bună, dar e altceva, trage specialistul concluzia.

Ei, numai bine că acum m-a prins și ninsoarea din martie în metrou. Invariabil, doi studenți la politehnică (n-ai cum să nu-i recunoști pe ăștia) cu fețe de tocilari și coerență de repetenți își dădeau cu părerea despre încălzirea globală:

– Asta-i încălzire globală, coae, ce dracu?
Celălalt îi explică răbdător și doct:
– Păi, da, mă, că fiecare încălzire globală începe cu o răcire, de fapt.
– Aaaa!

Exact! Aaaaa!

11 thoughts on “Știu, pentru că am mers cu metroul

 1. în după-masa când s-a deschis publicului clădirea renovată a casinoului din cluj mă biciclitam pe lângă ea profitând aievea de vânjoasele raze ale soarelui din mai, când deodată din stânga mă loveşte un scurt dialog între doi liceeni având ca temă edificiul:
  – oare cu aista ce-i?
  – măă, ăsta e ceva, sau o fost…

 2. Coae,
  Ce bine c-ai coborat si tu printre murutorii de rand.
  Poate ai noroc sa auzi discutii in metrou despre flotabilitate si ai sa afli ca butonul ala de lift, cu care te lauzi ca rupi femeile, nu te impiedica sa inoti.

 3. ca bine ba fraiere ca tu de ai terminat jurnalism sau ce facultate penibila ai terminat tu nu ai fata de prost repetent, dati-as cu stromeleagu-n frunte

Leave a Reply

Your email address will not be published.