Aș vrea să-i scriu lui Turcescu ”ești un bou” pe buza (lui) de sus

Aș vrea să-i scriu lui Turcescu ”ești un bou” pe buza (lui) de sus

Băiatul ăsta, Turcescu, e teoretic de partea bună a forței. Greșește în doar două chestiuni: că e orbește și pupincurește de partea bună a forței (am convenit deja că, dintre cele două rele, USL-ul e răul ăla mai rău și pentru cretini – axiomă) și că e penibil. Nu mă uit la emisiunile lui Turcescu, nu m-am uitat niciodată, așa că atunci când îl fac penibil nu mă refer la calitatea lui de jurnalist. Când ajung din greșeală pe Turcescu (mi se întâmplă mai ales când merg acasă, ai mei sunt băsiști sau ceva), mă jenez. Nu mă enervez și-mi vine să sparg chestii, ca la Badea. Pur și simplu mă jenez, n-aș putea să explic de ce, dar sigur nu e bine. Nu e bine pentru că-mi vine să schimb postul. Să zicem însă că e doar o reacție personală, nu exclud faptul ca omul să fie chiar bun în ce face pe-acolo, că nu degeaba îl plătesc niște băieți ca s-o facă.

Ah, dar de ce e Turcescu penibil, întrebați? Pentru că i-a făcut patronul videoclipul ăsta la melodia asta:

Așa ceva nu se face. Nu mă pricep neam la muzică și nici nu vreau să fac apel la părerile oamenilor care se pricep și care mi-au descris extrem de plastic lipsa de talent a lui Robert. Mă rezum la părerea mea de necunoscător, așadar: CE MIZERIE! Atenție, eu sunt un necunoscător destul de reținut și care nu se bagă în seamă când nu se pricepe la ceva, dar despre piesa asta pot sigur să spun că e o mizerie (iar videoclipul n-o depășește nicicum) chiar și așa, nepricepându-mă. Ceea ce e grav, pentru că face verdictul inatacabil.

Să zicem că la versuri mă pricep cât de cât. Oh, Doamne, ce mizerii! ”O să scriu un refren pe buza ta de sus”, ăsta e laitmotivul și refrenul piesei intitulată (?!?) ”Refren”. De ce nu i-or fi spus direct ”Melodie”? Sau ”Piesă de muzică”, ca să fie și mai elocvent? Cât despre refrenul în sine… Cum, măăă?! OK, accept metaforele în versurile de dragoste, dar asta nu e o metaforă, e o jignire adusă (până și) labagiilor care au scris vreodată poezii penibile, îndrăgostiți fiind. Dacă ar fi o metaforă (ceea ce nu e), ar fi cea mai proastă metaforă din lume. Cum, Roberte? Cum ai putea să-i scrii ceva pe buza de sus? Sunt singurul care se gândește la spermă când aude chestia asta? Cum altfel să scrii PE BUZA DE SUS? Cu limba? Cu pula? Cu rujul? Cu cutter-ul? Cum, mă, CUM SCRII PE O BUZĂ? Sau ce vrea să semnifice scrisul pe buză? Și de ce pe aia de sus? Orice suflet de artist și orice om care a sărutat mai mult de cinci persoane în viață știe că, dacă tot vrei să faci un compliment neconvențional, BUZA DE JOS e aceea cu personalitate și care te poate, eventual, îndemna la patetisme și delir liric.

Apoi, ideea despre romantism a autorului, așa cum răzbate din prima strofă a operei, îmi amintește de colegul meu Găoacă, pe care l-am surprins printr-a doișpea scriindu-i marii sale iubiri următorul SMS: ”stimată domnișoară, aș vrea să te duc într-un local select, poate la Severin, la vaporaș, și să ne îmbrăcăm frumos și să stăm la lăutari, după care să ne întoarcem acasă cu taxiul!”. Colegul meu era cam la fel de romantic ca Robert (cu marele avantaj că măcar Găoacă era, în orice caz, mai original), când zice el ”Covorul roșu e la scară / Mașina-i cu șofer”. Bravo, Roberte, a ta e cu faza asta, să moară Bibi! E limuzină? E cu șampanie? E cu mult alb? Și unde o duci, nu cumva la vaporașul select cu lăutari de lângă Severin, nebunule?

Hopa, hopa! Stai că-n strofa a doua (n-o ascultasem până să scriu paragraful anterior, jur, scriu foarte repede că mă grăbesc și mi se pare neimportant) CHIAR APARE ȘI ȘAMPANIA. Ahahaha! Covor roșu, limuzină, șampanie. Roberteee, nebunuleee, de unde-ți vin ideile astea fenomenale? Și ce-i cu fumul? Cum adică șampanie și fum? O fi de la lumânări? Recunoaște, i-ai dat foc la păr din greșeală când încercai s-o împingi cu capul sub masă, ca să-i poți scrie mai bine pe buza de sus. Chiar, băăă, ai uitat de lumânări! Clar n-o fuți doar cu șampania, tortul și limuzina. Eh, nu-i nimic. Poate pe șofer.

PS – Nu vi se pare uneori că Robert Turcescu există doar pentru ca lumea să-i dea, măcar o dată, dreptate lui Mircea Badea?

PPS – ați văzut motto-ul ăla cu ”Azi și celebritățile au dreptul la 15 minute de faimă” de la început, atribuit unui „blogăr anonim”? Sfântă găină născătoare de pui vii! N-am auzit un motto mai fără sens și mai stupid în viața mea. Nici măcar nu cred că aparține unui blogăr de fapt, fie el și anonim, pentru că Arhi e cel mai penibil blogăr anonim pe care-l știu și nici el n-ar fi putut emite inepția asta.

PPPS  – toată mizeria asta de piesă ar fi fost salvată dacă ar fi existat în ea măcar o picătură de autoironie. Dar ce ziceți, au reușit să presare un vârf de pipetă de umor pe undeva? Nu există, mă! E pe bune. E cu totul și cu totul pe bune. Iar replica Monicăi Bârlădeanu de la final e genială, în tembelismul ei: ”Mai încercăm o dată?”. Bă, eu n-aș mai încerca!

36 thoughts on “Aș vrea să-i scriu lui Turcescu ”ești un bou” pe buza (lui) de sus

 1. Robert n-ar exista daca n-ar exista Mircea, asa cum, albul nu este fara negru, rece fara cald, mare fara mic. Ce rost ar avea pula fara pizda?

  1. Cand am zis Robert sau Mircea am inteles ceea ce fac acestia la televizor sau public. In fond toti suntem angajati in ceva sau ceva, macar temporar.

  1. Pe bune. Io ii injur cu naduf si pe unii si pe altii. Ce-i drept, usl-ul imi ofera muult mai multe ocazii. Iar la tv m-am uitat doua ore insumat in ultimele trei luni. Exceptind fotbalul (de-afara), “Top Gear” si, uneori, “Cum se fabrica”. 🙂 Deci, magarule. Iar Turcescu e o jigodie de presa relativ simpatica. Asta ca sa zic si ceva on-topic.

   1. hmm acu´sa ma scuzi da´chiar nu pot sa ma abtin…deci daca esti tu ashea impartial carele il faci uslist pe fiecare ce´si permite a te contrazice, deci ce ziceam, aa da, deci daca esti tu ashea impartialpe cit te stradui a ne face sa credem, deci io propun …sa.. le dai muie prin basista! :))

 2. Coaie, ai futut ceva’n cur de curand, ca m’am hlizit pe la bot de la buzele lu’ robert turcescu. In alata ordine de idei, colegu’ tau Găoază si’a gasit pe cineva? Ca n’am fost niciodata la Severin.

  1. Nu te-aruncaa, aia era oferta de boom economic. Acuma pe-o pizza si-un suc futi un an prin partile noastre.

   1. Taticule, nu ma intereseaza studiile rurale de piata. Un suc si’o pizza gasesti pe toate drumurile. Da’ romantismul cu lautari denota un anumit tip de sensibilitate, una autentica. N’ai matale cum sa’ntelegi.

    1. plm, pai la cit am plins io cu muci, cu lautarii cintindu-mi la ureche, prin locuri care mai de care mai selecte, inseamna ca tre’ sa fiu un monument ambulant de sensibilitate de-asta autentica, de tara. 🙂 Daca-i dupa de-astea, eu te-am trecut fututa, sa stii.

 3. bai si ca sa fiu si io on topic, vb lu´dedicu´, ar trebui sa´si schimbe numele de scena in mai conspirativu´collonelo robert acest cheptan giek al muzicii de antren.

 4. Din prima e gresita melodia. In primul rand nu exista o buza mai sus si una mai jos, ele fiind despartite de o linie verticala. In al doilea rand, atat.

 5. super analiza pe text!!! dar cel mai aiurea mi se pare faptul ca uitandu-ma la mimica lui si la privirile pe care le baga, fraierul asta chiar e convins ,,ca canta” o piesa buna, romantica. Asta e unul dintre cele mai oribile lucruri pe lumea asta – sa fii penibil si sa nu iti dai seama. Si referitor la voce: nu are calitati vocale de nicio culoare, atata ca nu canta fals,in rest nu impresioneaza prin nimic.

  1. Fă şi tu un rezumat. Am dat să mă uit, dar badea’l tău şi-a tras mucii de 2 ori în mai puţin de un minut şi n-am putut să… (am traume: într-a 3-a m-a mutat învăţătoarea cu Nicolae în bancă, să performeze la randament, şi Nicolae se scobea în nas şi-şi întindea mucii pe pupitru – graşi, lucioşi şi verzi!) Cred că votez cu “PS”-ul lui Mantzy.

   1. eu cand eram mic aveam sinuzita, y compris multi muci. la un moment dat m+am prins ca colega de banca, daniela i., isi punea pe furis degetele in urechi, pe sub plete, cand imi suflam nasul.

 6. Ba nu te lua de Turcescu! Asta e rau, nu e doar latrau ca Badea. Ala te injura, te ameninta cu bataia si gata, ii trece. Turcescu e convins ca are talent si asta il face tare periculos. O sa ne streseze multi ani cu impresiile lui de lautar

 7. Mie mi-a atat de antipatica Monica Barladeanu incat ma bucur ca a distribuit-o muistul ala de patron al lor in clipul asta de cacat. S-au potrivit toti in acest clip: patronu’ i-a scris candva cu pixu’ fufei pe buza de jos in sus, iar Turcescu ca un manelist cultural ia pu-so ragusit in versuri. Bu-za are cratima. Si i se vad stropii cand trece lampa ultravioleta peste ea.

 8. Doamne, dar câţi muci aveam la vârsta aceea. când îmi suflam nasul, aerul tremura pe tonalităţi grave, joase, de contrabas. probabil că undeva, la vreo grădină zoologică mai apropiată de urbea mea, elefanţii se chinuiau să-mi descifreze tremolo-ul. “ce pula mea spune fonfăitul ăla, mă?!”

 9. Dintre toti participantii la concursul pentru Eurovision, e singurul care canta intr-o limba pe care o stapaneste. Macar pentru asta merita laudat (si nu o spun cu ironie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.