Sunt cel mai antipatic justițiar din istorie, justițiarul nimănui

Sunt cel mai antipatic justițiar din istorie, justițiarul nimănui

E greu să fii un om decent în țara asta. Aproape fiecare om are indecența lui și grav este că, de obicei, este foarte atașat de acea indecență (că de aia nici nu renunță la ea, presupunând că e un tip oarecum inteligent) și extrem de determinat să și-o apere în fața atacurilor, fie ele decente sau indecente.

Atacurile mele sunt decente pentru că sunt dezinteresate. Sunt subiectiv, poate, doar când vine vorba despre U Craiova și despre câinele meu. De fapt, nici atunci, poate în acele cazuri sunt chiar mai exigent decât ar fi cazul. Când îl înjur pe Ponta nu înseamnă că mă plătete Băsescu, când îi înjur pe ghei nu înseamnă că mă plătesc frații Roncea și Iisus, când îi înjur pe creștinii bătuți în cap nu înseamnă că-i sug pula lui Mircea Toma (lol), când îi înjur pe români nu țin neapărat cu ungurii, când zic că femeile-s proaste nu înseamnă că mi se pare că bărbații-s mai deștepți și, în general, când spun ceva, nu sunt mânat de nici un interes ascuns. O spun pentru că așa cred și, dacă eu cred așa, e foarte probabil ca așa să fie. Și știți de ce? Pentru că eu sunt un om decent, în pula mea! Fix d-aia! Un om decent care vorbete cu pulă, da. Nu în decența limbajului constă decența unui personaj. De asemenea, violența limbajului nu exclude nicidecum pacifismul și sensibilitatea din viețile noastre reale.

Nu dau socoteală nimănui și nu mi-e frică de nimic, sunt pe veci complet neșantajabil, n-am mamă, n-am tată (și nici unchi, apropo), și consider că e de datoria mea, cum e de altfel de datoria oricărui om inteligent, să fie sceptic în legătură cu orice. Nu dorm doar pentru că mi se pare că îmi irosesc astfel viața, nu din cauza păcatelor. Și e bine, pe de-o parte. Pe de altă parte, aproape toți oamenii mă urăsc măcar un pic, pentru că e imposibil să nu fi zis ceva urât fiecărui om pe care-l cunosc sau poate chiar despre fiecare om de care am auzit.

La dracu, ce blestem! Sunt atât de corect și de sincer încât îmi prevăd un viitor luminos în pârnaie sau pe fundul unui lac. Până o rezolvați cu chestia asta, nu uitați: fiți oameni buni și decenți. Când o să dați greș la asta, eu o să fiu acolo să v-o dau la muie.

PS – când vreți, dacă vreți, vă fac și o listă lungă cu defectele mele. Nici unul dintre ele nu mă împiedică, însă, să fiu credibil. Și aici am ajuns într-un impas, bănuiesc că va trebui să mă credeți pe cuvânt.

22 thoughts on “Sunt cel mai antipatic justițiar din istorie, justițiarul nimănui

 1. Mi se pare că ăia de plătesc pensie alimentară la vreo 10 copii pot să facă liniştiţi şi alţi copii, că nu li se reţine mai mult din salariu. Aceeaşi felie se împarte la mai mulţi, fie că sunt 10, fie că sunt 100.
  Aşa o fi şi la daunele morale? O să se bată roncii cu oanastancile pe feliile alea?

    1. Vezi sa nu-ti dea sentita in procesul cu antena si in functie de procesul asta: parca vad ca trebuie sa te bati cu Oana Stancu si sa te futi cu Badea!

 2. Asa se intimpla cind se termina bautura. Cit timp stai sub unu la mie, incep sa-ti vina idei si te-apuca trairile existentiale. Ia baga doua ulcele de zaibar, sa vezi cum iti trece!

 3. N-ai șansă la pârnaie dacă ești corect. Când ești corect e ca și când ai avea mantia lui rumburak ca țoală principală. Nu te vede nimeni, chiar dacă tu te plimbi de colo colo cu doișpe uorpi.
  Când zisăși de U Craiova mă-nmoiai 🙄

 4. “Tin sa atrag atentia ca genul de limbaj folosit, onorata instanta, e acelasi ca în carti de George Orwell pe care cu siguranta le cunoasteti, si mai cu seama ca în multe desene animate japoneze, pe care, heh, proabbil nu le cunoasteti si în care oricum subtilitatile acestea se pierd la dublaj”

 5. “În calitatea mea de crestin doresc sa fac plîngere penala contra asa-zisului coleg al dumneavoastra care m-a atacat. O sa rîdeti, dar vreau despagubiri în lei.”

 6. Bai, cu mine ai fost ipocrit. nu-mi amintesc sa-mi fi zis ceva nasoale, ci doar despre singurul meu defect: Steaua Bucuresti! 🙂

 7. “E greu să fii un om decent în țara asta.” Nu e greu, mai Mantzy. Doar ca n-ai aflat tu ( din timp, eventual din copilarie) cum. Iar de acu’ incolo, e greu de presupus. Cu obisnuinta nu te pui 🙂 Nu-i bai. Fiecare cu problemele lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.