11 motive din cauza cărora România nu e cel mai tare stat din lume

11 motive din cauza cărora România nu e cel mai tare stat din lume

Sondaje pe bune: peste 80% dintre români spun despre ei înșiși că sunt frumoși. De asemenea, peste 70% dintre români spun despre români în general că sunt mai inteligenți decât toate celelalte popoare.  Sigur, sunt inteligenți din naștere, cum se consideră Becali, să nu care cumva să credeți că au trișat și-au citit ceva care să le stimuleze inteligența asta imensă.

Sondaj la fel de pe bune, proaspăt chiar: 79,2% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Hmmm. Ceva e în neregulă când corelăm această părere cu primele două sondaje, nu credeți?

Ei bine, se pare că să fii frumos și deștept nu e de ajuns.

Dar de ce? De ce-ar merge țara asta plină de oameni frumoși și deștepți într-o direcție greșită? Sigur, vom porni de la premisa că nu ne înșelăm în privința faptului că suntem, într-adevăr, cei mai frumoși și cei mai deștepți. Altele trebuie să fie motivele insuccesului nostru, așadar. Să facem o listă, deci:

1. Ne sapă masonii. Masonii sunt urâți și proști, dar cumva, nu știm de ce, ei dețin toată puterea. Au bani, dă-i dracu!
2. Ne fură arbitrii. La Regele Mihai a fost penalty clar.
3. În timp ce europenii făceau cultură, economie, politică și, în general, civilizație, noi îi apăram de turci. E drept, în drum spre vreun război din deplasare, Ștefan cel Mare arunca cu buzduganul și, unde cădea, acolo mai făcea o biserică. Dar a făcut doar două biserici așa, pentru că-n restul dăților îi furau moldovenii buzduganul până să ajungă la el. Plus că biserica se surpa mereu noaptea (a se citi ”o furau țiganii”), cu excepția cazurilor în care buzduganul cădea nu pe pământ, ci pe moldovence, iar acestea erau încorporate în tencuială (secretul Maghi!).
4. Avem ghinion. Drept dovadă că se câștigă atât de rar la loto. Și ni-l facem și cu mâna noastră. De ce nu 6 din 9 sau măcar din 19?
5. Așa a vrut Dumnezeu. Nu pentru că nu ne iubește pe noi, pe români, ci din contră: ne iubește cel mai mult, așa că ne pune credința la încercare.
6. Politicienii fură. Noi nu-i votăm pe ăștia care fură, zău!, dar din păcate se fură și alegerile și mereu ies ăia greșiți!
7. Țiganii ne trag în jos. Dacă nu ne-ar face hoții și cerșetorii ăia de țigani de râs în străinătate, am fi cu toții doctoranzi pe la universități de prestigiu din vest. Doctoranzi frumoși, nu așa, tocilari cu coșuri.
8. Clima este prea temperat-continentală. Când ne obișnuim cu căldura verii și dăm să facem ceva, vin ploile și ne iau casele. N-apucăm bine să ne refacem pereții la loc în albie, că iarna ne ia pe nepregătite și ne îngheață fundurile în apartamentele debranșate, cum să muncim în condițiile astea? Iar primăvara, pe astenie, cine mai are chef să se apuce de vreo treabă?
9. Am fost țară comunistă. N-ai cum să treci peste asta. Cine-a fost odată comunist, va fi mereu. Ce sens are să ne împotrivim? Mai bine îi votăm pe foștii comuniști și pe noile lor produse, tinerii comuniști. Care Polonia? Care Cehia? Păi ce, ăia au frumusețea și inteligența noastră, dă-i dracu!?
10. Nu suntem nemți. Asta e, s-o recunoaștem. Suntem infinit mai deștepți și mai frumoși decât nemții, dar nu suntem deloc serioși și parcă un pic cam leneși.

Chiar așa, în loc să vă zic al unșpelea motiv, nu mai bine ieșim la o țuică fiartă?

Mai multe despre România de ziua ei, aici. 

22 thoughts on “11 motive din cauza cărora România nu e cel mai tare stat din lume

  1. Manțoage, lasă-te de scris că prea ridici calitatea jurnaliștilor din branșa această penibilă Românească. Nu mai da cu ironii ieftine că se supără copchiii de baltă ai lui Puric și ai lui Jiji pe tine.

  2. Faptul ca il evoci pe Tepes imi spune ca esti genul de imbecil care ar merita sa traiasca intr-o autocratie medievala brutala.

  3. 🙂 motivele sunt, intr-adevar, tari!
    acum serios: realismul si obiectivitatea n-ar strica, in modul in care se vad si in modul in care vad lucrurile

  4. Insuccesul se datoreaza faptului ca tara NU e “plină de oameni frumoși și deștepți”. 60 la suta din populatia cu drept de vot se pregateste sa voteze prosteste. Adica unul din sase oameni pe care ii vezi zilnic. Cind eram eu in liceu se lua curentul in toate blocurile cu exceptia celui in care locuia securistul de sector. Tata se trezea la 3 ca sa luam 3 litri de lapte la 6. Dar oamenii uita repede. Ma bucur ca am plecat de foarte mult timp. PS: oferta mea ramine valabila.

  5. avea sens in “the newsroom” declaratia sustinuta de statistici in fata unei promotii de indoctrinati vanituosi insa in cazul de fata nu prea, fiindca stim cu totii,o simtim si putini sunt cei ce resimt patriotism zilele astea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.