Cine vine în Parlament?

Cine vine în Parlament?

Mi se pare trist și paradoxal că, pe măsură ce accesul la informație a explodat, în ultimii ani, iar spiritul critic al românilor s-a trezit din amorțire, odată cu criza economică resimțită tot mai acut, un singur domeniu pare să dea semne evidente de regres: politica. Este aproape incredibil cum, după patru ani de discuții aprinse pe Facebook, de satiră mai bună și mai proastă anti-politicianistă și de repetare obsesivă a disprețului pentru tipul de politician demagog și cu o lipsă de principii de-a dreptul inefabilă (de când îmi propun să folosesc cuvântul ăsta, chiar și greșit!), am ajuns iarăși în prag de alegeri parlamentare și ne-am trezit cu niște liste parcă mai înfiorătoare ca niciodată: pe lângă demagogii și infractorii wanna be sus-numiți, pe listele de viitori aleși ai neamului mai sunt doar trei categorii de oameni: amantele (a căror prezență în Parlament va reprezenta, tot paradoxal, o culme a misoginismului, nicidecum o îmbunătățire a percepției despre capacitățile unei femei de a conduce ceva, ca de exemplu țara), amanții și tinerii demagogi imberbi care visează că, odată, vor ajunge la rafinamentul de a-și permite o amantă (vezi Neamțu, care, dacă are amantă, eu mă las în momentul ăsta de sex, definitiv).

În calitate de membru al societății civile (ce-o mai fi și aia) și de apărător al principiilor și-al inteligenței pe internet, îmi scriu chiar acum demisia. Totul a fost în zadar. Dezbaterile, criticile, citatele grijuliu transformate în jpeguri și puse lângă chipul autorului, ideile, au fost toate mai sterile decât pântecele eternei prime doamne a neamului nostru neocomunist, doamna Nina. În aceste condiții, cea mai credibilă și mai viabilă campanie electorală, singura care ne mai poate scăpa chiar și pe noi, necredincioșii, este cea a acestui băiat:

Băi, eu am mari dubii și-n privința acestei promisiuni electorale, să vă spun sincer, dar, dacă vine, eu îl votez. Apropo, pe cât facem pariu că dacă Iisus vine mâine în România, se bagă-n politică și se înscrie în ARD, tot Blaga și Videanu vor conduce partidul? Și, desigur, Mircea Badea nu va rata ocazia să decreteze dur, încă din prima emisiune de după aflarea veștii cu Iisus înscris în ARD: ”Iisuseeee, băsistuleeee, jegosuleeee, marș înapoi de unde-ai venit, poporul nu te vrea!”. Și, într-adevăr, cel mai nasol este că chiar cred că poporul nu l-ar vrea. Asta este și drama cu poporul ăsta, de fapt: că-i atât de cretin încât, chiar și-n credința lui neostoită, dacă Iisus ar apărea în carne și oase într-o benzinărie din centrul Iașiului, oamenii l-ar da la o parte cu dispreț și s-ar duce să pupe niște moaște, ca să le-ajute în viață.

20 thoughts on “Cine vine în Parlament?

 1. Pin-sa vie Iisus, ia uite ce spune Xi Jinping:”Xi told the new 25-member Politburo that the party must be vigilant against graft, noting that corruption in other countries in recent years has prompted major social unrest and the collapse of governments.” http://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/chinas-incoming-president-warns-communist-party-to-fight-corruption-or-risk-ruin-of-country/2012/11/19/8ab1ac7c-3207-11e2-92f0-496af208bf23_story.html?wprss=rss_social-world-headlines. Ma pish pe cine vine in parlament (hotii si curvele din schimbul II)si pe ce zice Merkel cu Barroso+Putin&Obama. Acu’ ma uit in gura lu’ chinezu’ care sta la pinda sa se incaiere prostii intre ei ca sa ne poata lua-n pula pe toti.

 2. Apropo de Mihail Neamtu. Cred ca i se face o mica nedreptate intr-o zona (ca sa zic asa) in care nu si-o merita (merita din plin sa fie tocat in alte privinte, cum ar fi, de pilda, flerul si inteligenta politica). Si anume in “zona sexuala”.
  Observ ca Cacatiavencii au facut o obsesie din a asocia figura lui Neamtu cu substantivul “laba”. Foarte iteligent si dragut, doar ca omul nu e chiar asa neprihanit si dornic de prihanire. Din cate stiu, chiar a fost casatorit vreo cativa ani (prin 2009, cand l-am cunoscut, sigur era)si pare-mi-se ca a divortat recent (2012?).Deci, in concluziune, mai usor cu inocenta sexuala a lui Neamtu pe scari!

 3. @ Mantzy NU SEMNA DEMISIA!

  la subiectul Mihail Neamtu 🙂
  mai bine nu verifica , fiind inca foarte tanar ar fi trist de tot daca ai pierde pariul…
  nu pentru ca personajul n-ar avea si caracteristici care ma sperie si ma tin la o distanta a vigilentei

  toate listele tuturor cuprind un mix ciudat de personaje, cu toate eforturile de selectie mai mult sau mai putin rodnice pe care macar unii le-au facut, tot mi-e groaza!

     1. nu reusesti tu sa mi-l soliciti, el exista dupa masura fiecarei reactii 🙂
      nici macar nu citisei ce am scris si faceai pe disperatul…
      play ” cool guy “!

     2. ha-haa, sa citesc TOT ce scrii? pai tu crezi ca citeste cineva?! 😀 )))
      candoarea asta vecina cu prostia e uneori fermecatoare. te pup pe nasuc/nasoi, ce-o fi, da’ LAAASA-NE! nici pe mititelu nu l-am rugat atit. 🙂

 4. 🙂 Intai: internetul are un impact minor ( ca si fcbk si retelele de socializare) cand e vorba de politica sau de educatie civica.
  Doi: educarea si schimbarea mentalitatii generale ( la nivelul unui neam intreg, cu toate generatiile lui) nu dureaza cativa ani, nici macar 10, ci decade si generatii. Abandonezi prea usor 🙂
  Si prin abandon si defetism, castiga cretinii, nu aia mai isteti ( dar la al caror cap trebuie sa si ajungi, si sa mai si perseverezi ca sa-l modelezi). Iar acum…Acum suntem in cel mai mare rahat politic si economic dupa 90. Fara gluma, fara sa fiu apocaliptica. E realitate. Cine-i cedeaza acum…cedat ramane, cu tot cu ailalti intregi la minte ( mai multi in lumea reala decat in lume virtuala, online). Uite de ce:
  http://ihincu.wordpress.com/2012/11/23/fara-subtilitati-despre-votul-din-9-decembrie/
  si atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.