Biblioteca și alte societăți secrete

Biblioteca și alte societăți secrete

E un cerc vicios. Cu cât ești mai prost, cu atât ești mai obsedat de societăți secrete, de lucruri absconse, de secrete în general. Ceea ce e foarte convenabil, pentru că, prost fiind, foarte multe lucruri ți-s secrete.

Este interesant, totuși, cum setea de cunoaștere se manifestă și la proști. Doar că proștii vor să cunoască prostii. Vor să citească, dar vor să citească despre cei 10 pași în care poți deveni un manager de succes, povești de dragoste zaharisite cu vampiri efeminați și despre francmasonerie. Sau, mă rog, poate-i mult spus ”să citească”. Dar în orice caz vor să se uite pe YouTube la chestii din astea, ceea ce-i la fel de important.

Rămânând puțin la societăți secrete, este la fel de interesant cum cretinii sunt pasionați doar de societățile secrete ce se presupune că sunt malefice și puternice, deși chiar sub nasul lor își trăiesc viața societăți la fel de secrete (pentru ei), dar reale, interesante și, culmea, accesibile: societatea secretă a oamenilor care citesc, societatea secretă a oamenilor care merg la teatru, societatea secretă a oamenilor informați și care cumpără presă de calitate, societatea secretă a oamenilor cu umor și câte și mai câte. Nu, tată. Ei visează masoni, Skul&Bones, spionaje… E confortabil, într-un fel, să crezi că lumea e condusă din umbră de niște super-șmecheri care îți interzic ție accesul la informații, bani și high-life. În orice caz, e preferabil să crezi asta decât să crezi că-ți interzici singur toate aceste răsfățuri, fiind bătut în cap. Vorba lu Rebengiuc în Balanța (adaptată la situație): Lasă, dragă, că nu din cauza masonilor n-ai pus tu mâna să citești o carte când erai mic, nu ei ți-au scos ei cratimele din lucrare ca să pici bacul și nici nu te-au modelat bieții masoni în adultul prost și care nu se pricepe la nimic și lucrează pe 15 milioane care ești acum!

Să nu uit, tot din categoria ”Fani ai societăților secrete” fac parte, cred, și paranoicii care refuză să-și facă publice anumite date cu caracter personal. Și nu este vorba despre PIN-ul cardului, ci de CNP, de exemplu. Tare prost (și tare fudul) trebuie să fii ca să te temi că cineva poate face ceva cu CNP-ul tău, căca-te-ai pe el de CNP! Deși, dacă mă gândesc mai bine, se pot face chestii groaznice cu informațiile de-acolo, nu zic, dacă acestea cad în mâinile cui nu trebuie. De exemplu, un om rău poate afla când ești născut și să nu-ți zică ”La Mulți Ani” pe facebook când e ziua ta. ‘tu-le neamu’n cur de masoni de căcat!

30 thoughts on “Biblioteca și alte societăți secrete

 1. SI cand il intreaba cineva de cnp o sa faca o fata dubioasa si sa spuna: Dar de ce vrei tu cnp-ul meu? hummmm…abstract. Vrei sa imi faci rau? :)))))))

  Raspuns. Da, vreau sa te chinui dar nu am cum ca te chinuie propria prostie.

 2. Esti probabil un reptilian membru al Illuminati si incerci sa creezi o diversiune prin acest articol. Ei bine te anunt ca stiu ce planuiti si ca am nu una ci DOUA tichii din folie de aluminiu.

  1. Eu nu, dar am auzit c-a fi misto. Pun pariu ca ma primesc si pe mine fara nici un ritual de initiere, daca ma duc. Cel mult sa ma oblige sa-mi calc tricoul.

  2. Io am fost, la Sibiu, m-am zbătut să intrăm la Fraţii Karamazov, la un bilet în plus, ajungând în ultiemle secunde. Înăuntru, surpriză de proporţii: piesa era jucată în poloneză! Piesa dura 2 ore jumate şi nu avea pauză. Am zbughit-o cu nevasta afară în stradă , unde se întâmplau mii de chestii mişto. Apoi ne-am amintit că venisem la teatru cu o doamnă de 92 de ani, pe care o uitasem înăuntru. Acţiune de comando: recuperarea babei. Nu mai puteam intra în teatru, că era încuiată intrarea. Am intrat pe la actori. Baba stătea în rândul 3 şi este surdă. Cum s-o scot? I-am scris un bilet că piesa ţine 150 minute fără pauză şi am rugat pe cineva să-l dea din mână în mână. Biletul ajunge la babă, dar ea nu-l poate citi, că era întuneric. Un vecin de scaun amabil i-l luminează cu telefonul. Între timp, pe scenă, Alioşa se dădea de ceasul morţii. Dimitri îmi arunca priviri ucigătoare. Baba înţelege biletul se ridică să iasă. Odată cu ea ies încă 3 spectatori care aflaseră conţinutul biletului.
   A fost o piesă palpitantă.

  1. vezi, alexandra? pana si faptul ca hulpavii astia care comenteaza vor sa te aiba biblic sau mai putin ortodox e o conspiratie. acuma nu stiu daca masonica sau mai rurala asa.

 3. Cu riscul de a intra (putin, pe fund!) in categoria celor stigmatizati de tine . . . la ce-ti trebuie, totusi, cnp-ul ala inutil (caca-m-as pe el!) ca sa te abonezi la o revista?!?

   1. 🙂
    poate nu se poate emite legal factura
    sau…precis faceti voi ceva cu CNP-urile
    hai, ca acum ai si comentariu de completare!

 4. Dumnezeule MARE. tocmai ce mi-am comandat o carte cu spionaj de Ian McEwan. stiam eu ca esti stalker! AAAAA arunc laptopu pe geam!!! ii dau foooc

 5. Dar de paranoicii aia care fac politica si scriu in ziare, ce zici? Aia chiar ca’s prosti. Si tu, la fel ca ei. In loc sa scrieti si voi despre ceva care sa faca omul sa se simta bine, voi mancati cacat. Cred ca mai mult e faptul ca va place sa va dati importanti, ca voi sunteti cineva, ca voi stiti, faceti anchete. Iar aia se pisa pe voi si pe libertatea de exprimare pe care credeti ca o aveti.

  Pula mea, nu stiu ce’mi veni. Sunt paranoic, voi faceti lucruri bune, de fapt, tineti’o tot asa.

  P.S. Muie presei corupte, retarde si analfabete din Romania.

 6. tu nu esti ala care merge la teatru si striga “pe ei, pe mama lor”, si zice ca e o conspiratie intre gigi si dragomir ca nu l-au lasat pe Romeo ala sa se vaza cu Julieta lui ca nu mai juca bine in retur?

 7. 1. Articolul asta a fost scris pe 9.11.2012. Bun, 9+1+1+2+0+1+2=16 -> ultima cifra e “6”.

  2. Ultimul cuvant din prima propozitie are SASE litere (“vicios”).

  3. Nu in ultimul rand, “mantzy” are 6 litere.

  Se observa cum numarul fiarei, “666”, este strans legat de articolol de fata. Cine spune ca e doar o coincidenta e naiv.

 8. Intr-un film cu societati secrete era replica asta:” Daca sunt atat de bune pt societate aceste societati secrete, de ce sunt ele secrete si membrilor le e frica sa se stie cine sunt?”

 9. Se gaseste unu care sa-l f…frece grija de ce fac ceilalti si in lipsa miezului de nuca,arunca cu noroi in stanga si in dreapta.

 10. Am o vorba pentru tine “prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul”. Mi-e greu sa accept, totusi, ca n-ai fi inteligent asa ca o sa te consider doar neinformat sau naiv. Poate in cercurile secrete pe care tu le frecventezi oamenii citesc doar ce scriu ei insisi…
  Ce poti face cu un CNP? Pai iti dau un exemplu. Un magazin oferea carduri de “reduceri” pe care le primeai dupa ce completai un formular cu date personale “inofensive”. Ghici cine aparea la alegeri pe listele suplimentare din toata Moldova? Inteligentii care se caca pe el de CNP & stuff.

Leave a Reply

Your email address will not be published.