Mici, dar proști

Mici, dar proști

Copiii din spatele blocului meu m-au ajutat mult în formularea teoriei cu regresul evident al speciei umane. Sunt pur și simplu imbecili. Am tot stat să mă gândesc dacă eu sunt de vină, dacă așa eram și eu când aveam vârsta lor și dacă așa erau și foștii mei vecini (de atunci) când aveau vârsta mea de acum. Dar nu. N-are cum. Eu m-aș juca și acum ce mă jucam când eram mic, iar ăștia tot imbecili sunt. Pe lângă vandalizarea repetată și calculată a mașinii mele prin folosirea mingilor, palmelor, bețelor și pietrelor, distracția lor principală este să stea în fața mașinilor (în timp ce mașinile merg) și să joace un fel de ”chicken race”, adică cel mai deștept e ăla care se dă ultimul la o parte, fix înainte impactului. Instinctul meu e, de la o vreme, să accelerez și să prind unul pe capotă. Să-l lovesc ușor, măcar, că nu se pune problema de omorât la ieșit din parcare, totuși. Nu știu ce mă oprește, probabil normele și clișeele astea morale de căcat. Sunt slab. Mai slab decât ei.

Chiar și așa, uneori mă fac să râd. Ieri, de exemplu, mi-am dat seama că în cazul oamenilor, îți poți da seama de unul care nu va avea niciodată umor, creativitate, inteligență și alte chestii din astea de duzină de pe la 5-6 ani. Dar ce s-a întâmplat, mai exact…

În spatele blocului, asfaltatorii au lăsat un fel de gaură insesizabilă cu ochiul liber, dar foarte evidentă după ploaie. Balta rezultată depășește binișor glezna, în partea ei cea mai adâncă. Ieri, acea cea mai adâncă parte era brăzdată de niște benzi înguste de cauciuc (n-am luat bacul profesional, habar n-am cum se  numesc, că v-aș zice) lăsate pe acolo de vreun muncitor căruia i-a fost lene să le fure. Lângă baltă, doi copii de 5, maxim 8 ani.

Zice unul, uitându-se fascinat la benzile de cauciuc: Hai să vedem dacă putem să mergem pe astea!
La care celălalt: Nu, că, dacă ne dezechilibrăm, cădem în apă și ne udăm!

Mda.

11 thoughts on “Mici, dar proști

    1. Pe de alta parte, daca te simti mai slab si decit chizii din parcare, ai o problema. 🙂 Cu atit mai mult cu cit ai crescut aproape de parcarea autobuzelor de mineri, totusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.