Poveste de la Jocurile Olimpice

Poveste de la Jocurile Olimpice

Proba de sărituri feminin. Americanca McKayla Maroney se îndreaptă spre aparat. Își afundă mâinile în pudra de magneziu, încercând să-și stăpânească emoțiile. Spectatorii de la Londra urlă, dar gimnasta nu pare să audă nimic. Când e prezentată sălii scoate pieptul înainte într-un gest reflex și închide ochii o secundă. Apoi pleacă fulgerător înspre aparat, face bătaia perfect, două rotiri complete în aer ghemuită, apoi se destinde ca un yoyo și înțepenește pe saltea, în picioare. Românii plâng cu ochiul cu care o susțin pe Izbașa, dar râd cu celălalt. Americanca a executat săritura Drăgulescu.

Urmează Sandra a noastră. Pâlcurile de români din public răcnesc încurajări atipice ce seamănă mai degrabă cu niște strigăte de ajutor. Înainte de săritură, însă, Izbașa face un semn discret cuiva din staf. Imediat, un bărbat în treningul României fuge înspre salteaua din spatele aparatului, se culcă pe ea cu fața în sus, apoi începe să-și desfacă șiretul și pare să încerce să-și dea pantalonii jos. Arbitra principală sare ca arsă și intervine, urlând către antrenorul României?

– Ce se întâmplă aici, domnule Bellu?!
Marele nostru Octavian ridică din umeri și explică:
– E în program. Va executa săritura Floarea Leonida.

19 thoughts on “Poveste de la Jocurile Olimpice

  1. De-aia nu comenteaza nimeni ca esti tradator de tara. Sa stii. Mie mi se pare ca romancele au mai multa gratie fata de restu, da’ na, nu prea ma pricep la d-astea. Cert e ca in majoritatea “top gimnaste din toate timpurile” sunt incredibil de multe romance. dupa rusoaice, ma rog… 8-I

  2. Bai, conferentiarilor, nu era dl. Bellu, eu ma asezasem acolo, ca numai eu puteam s-o prind in cariciul meu din otzel, mare cat catargul unde se ridica drapelul. Si apoi, evident, faceam un spagat-sudat, asta pentru nota maxima ! Va pup pe capete, al vostru cocalar: Mircea Bruma.

  3. @Alexandra, Pe—tocle si Mucea Badea sunt niste needucati, da-le-as m–e. Dar, acum la modul serios, lamureste-ma te rog: la concursul descris de dl. Mantzy, era vorba de proba de sarituri dublu mixt (perechi) la capra? (Ca capra-i spunea la liceu la aparatul ala). A, si altceva: am scris corect da-le-as respectiv le-as da?

      1. Si ce daca e barbata? Nu stie cum se scrie corect daleas muie? Sau nu s-a uitat mai mult decat mine la TV la sarituri dublu mixt la capra la Olimpiada sau la mai multe olimp(iezi)iade?

    1. Niciolaie, nu ai inteles nimic ! Mie nu poti sa-mi dai muie, pentru ca eu am inventat muia, automuia si multimuia ! Asa ca ia-o din mers ca la Mc.Drive si nu uita sa arunci punga, dupa ce ai golit-o de continut.Noapte buma si multa !

  4. ba nu stiu ce tot ai cu izbasa.ba o faci manelista ba nu stiu cum.las-o mai moale si ramai la badea si antonescu.just sayin’ sandra e ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.