Proști de pe internet: azi, Alexia Fier și Rolena Pulu

Proști de pe internet: azi, Alexia Fier și Rolena Pulu

Azi două femei. Mâine, doi bărbați. Orice asemănare cu personaje reale nu este deloc întâmplătoare. Ba chiar sunt mult mai mult de două personaje care ar trebui să se regăsească în cele două descrieri.

Alexia Fier e un personaj-tip. Personajul colectiv tot mai vocal de pe internet din cauza căruia nu mai putem să facem o chestie absolut stupidă pe Facebook (gen să ne uităm la poze de proaste mișto sau să dăm like la manele) că ne umple ea wall-ul cu gusturile ei: mediocra pseudointelectuală care își dă cu părerea despre orice, dar mai ales despre seriale și despre cărți despre seriale. Și-a atins apogeul rafinamentului atunci când a făcut pasul esențial de la romgleză direct la engleză. A citit aproximativ 40 de cărți, și pe alea cam cum învățam noi chimia la liceu: în scârbă, pentru notă, din ambiția de-a părea deșteaptă în fața ei înseși. Mai mult de jumătate le-a citit direct din engleză. Odată stima de sine astfel întărită, mediocra trece la atac. Și, după bunul obicei al pseudointelectualului pe care l-am descris anterior, începe să-și popularizeze fără rușine gusturile pe tot internetul, convinsă fiind că tot ce consumă ea în afară de spermă e bun și ar trebui să încerce toată lumea. La o analiză sumară poate fi recunoscută ușor prin faptul că, deși pare aproape neproastă, face niște erori logice de copil pe care l-a dat doctorul cu capul de colțul mesei când l-a tras din vacă: de exemplu, dă citate pe Facebook în care este vorba despre cât de de căcat sunt oamenii care dau citate pe Facebook. Și nu pare să sesizeze că e ceva în neregulă cu asta. Destin? Se va căsători cu un bărbat care o va bate și n-o va lăsa pe internet decât o oră pe zi. 

Rolena Pulu este numele standard pentru eterna victimă a internetului. Victima internetului se caracterizează prin faptul că, deși adoră disputele online și se angajează în ele curajos, din toate iese înfrântă din cauza inferiorităților sale evidente (șade slab de tot ca evoluție profesională, n-are talente evidente, n-are umor și e hilară în încrâncenarea ei). Eșecurile repetate alimentează frustrările Rolenei Pulu și o fac cu atât mai vulnerabilă în fața aproape oricărei persoane relaxate cu care se contrazice. Paradoxal și dramatic, cu fiecare bravadă online Rolena Pulu mai pierde un dram de încredere în sine. Disperată să-și găsească aliați în marea de bagabonți care i-o dau peste bot, Rolena Pulu e exagerat de prietenoasă cu toată lumea care nu o înjură de mamă din prima, lingușitoare chiar. E încântată când găsește oameni politicoși și fără chef de porcăială care îi lasă impresia că o apreciază, ba chiar o încurajează timid, cu un zâmbet strâmb și jenat în colțul gurii. Cu siguranța călduță pe care i-o oferă această minciună pe care o folosește împotriva ei însăși, Rolena se refugiază în profesie cu o perseverență vecină cu nebunia. Dar nu-i iese. Azi așa, poimâine așa, peste 40 de ani așa, până își dă seama că e foarte bătrână și stă să moară. Așa că postează un post pe obidă pe internet, se înjură cu toată lumea pe care o cunoaște, după care bea un pahar de vin îndoit cu apă plată, aprinde o lumânare, se întinde pe spate, oftează și moare.

36 thoughts on “Proști de pe internet: azi, Alexia Fier și Rolena Pulu

 1. Copii fututi in cur de parinti care deveniti adulti fut tot ce misca. Cel mai bine e sa eviti contactul cu asa ceva, sa le uiti pana si numele.

     1. poate pentru o vreme. dar dacă îţi faci din asta o obişnuinţă, îţi intră în piele. degeaba te mai camuflezi, că tot se simte de la un kilometru că puţi a rahat.

    1. acum cativa ani am vazut o vidanja care scotea cacatul din veceul unei scoli, imprastiindu’l apoi pe camp. cica e cel mai bun ingrasamant pentru grau si porumb.

 2. U’ve got to be kiddin’ me. Dupa atata timp si inca? Nu zic ca n’ai avea dreptate. Da’ e asa cam ca si cand ti’ai scoate chilotii de la naftalina si’ai trage o mandra basina prin ei pe care’ai mirosi’o cu nesat.

 3. “din ambiția de-a părea deșteaptă în fața ei înșiși”!… Serios ? Asa ai invatat tu ca e forma corecta a pronumelui de intarire la persoana a III-a singular, feminin, domnu’ jurnalist ? Nu crezi c-ar suna mai bine “ei însăşi” ?

  1. Lasa bre, bine ca injura mareata scriitoare corect gramatical. Ce conteaza ca e javra si injura pe blog pe oricare i se pune tutei pata c-ar fi prost?

 4. bref, Rolena o sa-si frece pletele nespalate de diverse valori recunoscute si o sa-si inchipuie ca a cules niste praf de stele care sa-i justifice marlania fata de restul lumii de pe net. Va fi campioana snobilor si culmea falsului si asa o sa-si dea duhul, convinsa ca lumea e formata din puletzi care n-au capacitatea sa-i patrunda maretele ei texte. Borabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.