Petiția nr.1 pentru un viitor mai bun al omenirii: nu vă mai botezați copiii

Petiția nr.1 pentru un viitor mai bun al omenirii: nu vă mai botezați copiii

Demontând cutume enervante, obositoare, îndobitocitoare și fără sens, încep prin a vă spune că nu o să-mi botez copilul. E așa ceva măcar posibil? E o opțiune? Vor arunca vecinii cu pietre în mine? Mă vor scuipa babele pe stradă? Va fi bolnăvicios? Nu va câștiga la loto? Va fi prost? Va ajunge un nespălat pentru că nu-l voi fi obișnuit cu apa de mic? Ziceți-mi sincer: o să-l bată Dumnezeu? Nu văd de ce-ar face-o, chiar dacă ar exista. Dumnezeu ar trebui să fie un tip ok, nu cred că stă să pândească părinți neascultători ca să le blesteme copiii. Iar dacă există unul dintre dumnezeii ceilalți, ca de exemplu Allah, iar eu îl fac ortodox devine chiar nasol, că Allah știm cu toții că nu-i cel mai tolerant tip. Deci, chiar și-n perspectiva creaționistă și religioasă, mai bine jucați la 0-0, părerea mea, faceți pe proștii, lăsați-o așa! Merge. Și nici nu-i mai îmbogățiți pe preoți, desigur.

Copilul meu va fi un copil de om, ca al oricărui om, n-am de gând să-i pun o etichetă atât de timpuriu și-aș prefera să n-o facă nici el, în anii ce vor urma. Rasismul pleacă din cristelnița aia plină pe jumătate cu apă și pe cealaltă cu superstiții, dacă stăm să ne gândim. Dacă toți am fi nebotezați și tratați din primul moment al vieții ca niște oameni egali, la fel ca restul oamenilor, am trăi într-o lume mai bună.

Dacă vreți să mă faceți religios, am o condiție. Să vă alegeți una dintre ele o dată pentru totdeauna, dacă puteți. Când o să se aleagă o religie convenabilă, care să-i împace și reunească pe toate cele 7 miliarde de oameni, chemați-mă și pe mine și arătați-mi unde să semnez. Cel mai probabil nu voi crede nici atunci poveștile cu învieri, dar cel puțin voi fi fericit că toți oamenii de pe Pământ sunt uniți prin ceva.

PS – nu e exclus să aleg calea ateismului și rebeliunii din lene, recunosc. În ultima vreme, am mulți prieteni care se agită să-și boteze copiii. Caută disperați biserici potrivite (?!) pe internet, se interesează de șpăgi, de cum trebuie să fie apa, de ce trebuie să zică popa, ce mașină trebuie să aibă nașii etc.. Sfinte Iehova! Nu, mersi.

[revin zilele următoare cu nunțile, respectiv cu zilele de naștere] 

26 thoughts on “Petiția nr.1 pentru un viitor mai bun al omenirii: nu vă mai botezați copiii

 1. sigur ca e o optiune. eu am urmat-o. in afara de cateva femei, din familie si mai ales din afara ei, care inca se mai mira si se inchina, in rest nu am observat discriminari. deocamdata.

  1. din ambele comentarii lasate de tine reiese faptul ca esti foarte prost si ca ai impresia foarte gresita ca ai avea umor cumva..esti monumental de slab

 2. PS: acum serios, nu e o mare problemă, atâta vreme cât îi vei da totuşi un nume copilului, de preferinţă normal!
  OoT (sau poate că nu): am avut privilegiul rar şi dubios de a cunoaşte personal un om cu nume cel puţin ciudat: Păsărică Alexandru-Dick (reţii, deci, Dick Păsărică!), pe vremea practicii pedagogice din studenţie: au, viitor prof de engleză şi el doar un elev de clasa a VI-a… dacă era de liceu, îl întrebam dacă ştie ce-nseamnă “Dick” în engleză; aşa, doar am râs câteva săptămâni cu colegii şi cunoscuţii, pentru ca trei cincinale mai târziu să-l văd pe Net în “Top 10 nume ciudate”. On topic: oare popa de l-a botezat ce-o fi zis, chiar dacă nu ştia engleză? I-a taxat suplimentar pe părinţi?

  1. Realizezi ca a-ti numi copilul n-are nici o legatura cu botezul, nu? Ca doar n-o sa-l numesti “copilul” pana la 3-5 luni sau cand vrei sa-l botezi. Si te duci sa-l declari cand are vreo cateva ore. Si cateva luni te gandesti cum sa-i spui cat inca e in burta. Imagineaza-ti, luni de zile sa te gandesti la un nume si sa sfarsesti prin a-l numi in halu’ asta. Dovedeste inca odata pericolele nebanuite ale ganditului…

 3. @Mantzy
  Ai incurcat-o, e prea tarziu: scapai de toate reactiile posibile daca nu spuneai!
  …Dar nu mai era modul specific de a fi liber, deci se pierdea ceva 🙂

 4. Avand in vedere ca nu sunt crestin, nu am de gand sa imi botez copilul. Daca la 18 ani decide sa se faca oaia Domnului, sa fie sanatos. O face din propria vointa.

   1. Si iata si partea nasoala a ateismului. Ateul habotnic. Urmeaza sa apara si un grup extremist de atei militanti care folosesc atentatul sinucigas cu bombe intru raspindirea unicei, adevaratei si dreptei credinte.

 5. Dumnezeu si Allah e totuna. Crestinismul, iudaismul si islamismul au aceeasi radacina comuna, deci Allah nu are cum sa fie mai mult sau mai putin tolerant. zic si eu… daca tot ne place sa ne aruncam in discutii… poate ca ar trebui sa mai citim niste chestii inainte… asaaa ca fapt divers.

 6. :))http://ihincu.wordpress.com/2012/01/03/important-de-stiut-ca-sa-va-feriti-obiceiuri-crestinesti-la-romani/

  spune-le prietenilor tai ca daca intr-adevar considera important dpdv spiritual ritualul botezului, el se poate petrece si la domiciliu. E mai intim , ba chiar si mai igienic. Presupun ca si mai putin obositor/costisitor.

 7. cois am vazut oameni ce au si-au petrecut atat adolescenta cat si post-adolescenta flirtand cu filozofii de soiul asta insa inevitabil malaxorul integrarii sociale i-a transformat in niste Dorei si Tincute ce perpetueaza stilul acesta romanesc de tipul ” ce sa facem,daca asa face toata lumea”…si atunci vei zice ca e din pricina nevestei si a socrilor si pula in cur si tot ai sa ii pui o eticheta copilului in final asa ca sa fie lumea multumita…slab

 8. Eu ma gindeam ca ii pui un cip, e mai smecher decit botezul, plus ca stii tot timpul pe unde umbla. “Se cipeaza robul lui Dumnezeu, in numele SRI, al Directiei Taxe si Impozite si al Bancilor Care Dau Credite, amin!”

 9. man, io nu mi-am botezat copilu… si am uluit babele satului si famelia. Partea misto e ca nici nu ne-am schimbat numele la cununie si pe cutia postala afara la strada, scrie ca acolo locuiesc trei personaje relativ inrudite.. a whole mess..
  🙂
  glumez, deocamdata ne descurcam de minune, dar fac pariu ca am pus pe ganduri oaminii…
  🙂

 10. FELICITĂRI tuturor părinţilor care nu şi-au botezat/SPURCAT copiii cu INUTILUL botez religios superstiţios. În multe cazuri l-au salvat de la boli sau chiar de la moarte, cum au fost unele cazuri. Natura ATEE nu cere aşa ceva. Aşa cum nu cere nicio ceremonie religioasă, nici la nunţi şi nici la înmormîntări, unde popii AU INTERZIS chiar de Biblie (Lev 21:10-11).

Leave a Reply

Your email address will not be published.