Castrare inhumanum est

Castrare inhumanum est

Eu, panteistul, idealistul, umanistul, iubitorul de animale și de animalul meu, în special, am permis, fiind prea influențabil și insuficient de hotărât, să-mi fie mutilat cățelul. E o senzație apăsătoare, parcă mai apăsătoare pe zi ce trece, și nu o să mi-o iert niciodată. Nici mie, nici ălora care m-au convins s-o fac. De undeva, din universul suprem panteist în care Dumnezeu stă în fiecare atom, fostele testicule ale lui Charlie, acum testicule libere și neatârnate, cum ar veni, mă veghează nemulțumite și mă condamnă pentru faptul că le-am trimis la viața veșnică, așa, pline de ele cum sunt.

Acum serios vorbind, am auzit multe argumente pro-castrare în ultima vreme. Că-i spre binele lui? Atunci faceți-o voi, oricum majoritatea futeți cam la fel de puțin cât futea cățelul meu (adică deloc), deci sunteți la fel de stresați de chestia asta. Și eu cred c-ar fi spre binele oamenilor să fie proști, dar nu mă vedeți umblând cu bisturiul prin cutii craniene, căutând să fac oamenii fericiți, nu? Mai vreți? ”O să fie mai echilibrat și mai puțin agresiv”. Dar ăsta nu e câinele meu. Câinele meu era tembel, agresiv și complet dezechilibrat. Dacă nu-l voiam așa puteam la fel de bine să-mi iau altul și să-l arunc. Că trăiește mai mult? Ăsta-i deja egoism, nu cred totuși că câinii își doresc să trăiască cât mai mult, deoarece nu au conștiința iminenței morții și probabil nici a propriei existențe, deci cred că ne putem descurca și cu o viață mai scurtă a animalelor de casă, că doar nu le prelungim viața ca să ne aducă nouă papucii, nu?

Deci n-o faceți. Nu vă castrați animalele, atâta timp cât nu există riscul să se împerecheze cu maidanezi și să crească numărul câinilor fără stăpân de pe străzi. Am avut o revelație, dacă vreți, nu mai stau să v-o explic, și zău că nu e bine s-o faceți. Iar, dacă ați făcut-o deja, vă invit să vă castrați voi înșivă, alături de mine. E spre binele nostru, vom trăi mai mult și vom fi extrem de neagresivi, chiar și cu amanții nevestelor. De fapt mai ales. Ce vină au ele sau ei?

15 thoughts on “Castrare inhumanum est

  1. Daca e bull terrier, e adevarat ca nu sunt agresivi,sau nu e adevarat ca sunt agresivi, deci…mare greseala!
   * asa am vrut sa enunt ideea

 1. Cainii NU isi schimba personalitatea prin castrare! Poate un pic comportamentul, in sensul ca devin mai putin agresivi. Am zis.

 2. Ej’ timpit cu agravante! E exact ca si cum ti-ai castra copilu’ de cinci ani ca sa fie cuminte. Futu-va-n gura de iubitori de animale, care va castrati ciinii, le taiati cozile si urechile “ca asa e standardul rasei”, sau ii tineti legati la cotet! Bine ca ti-ai dat seama ca esti idiot, da’ acum e inutil. Dupa ce ca era o mina de catel, i-ai mai taiat si coaiele…Sper sa ti se cace in papuci si pe perna timp de un an!

 3. Bonnn si, daca era motan si facea zilnic pipi ba in pat, ba pe canapea, ba pe papuci, geanta, prosoape de bucatarie, nu mai zic de nebuneala animalului, recomandabila era eliberarea in natura sau aruncat pe geam si luat altu’?..Intreb si eu, nu dau cu paru’…Sa stiu daca ce-am facut io a fost bine sau rau…

 4. bravo coaie tocmai ti-ai redus animalul la nivel de obiect ce poate fi ajustat pentru toate mofturile si toanele omului,poti sa-i montezi si un dispozitiv ce iti va permite sa-l dai pe “mute” si un suport de perete….slab,insa mai slab ca te-au convins unii sa o faci….asa cum te vor convinge unii peste ani sa iti botezi copilul….

 5. Nitica documentare nu strica. Orice animal domestic care NU are viata sexuala trebuie castrat. Spun asta pentru ca mi-a murit o pisica din cauza asta, si din fericire catelului prietenei i-s fost detectat la timp cancerul testicular, a fost castrat, a scapat. Mai intrebati si voi veterinarii inainte sa enuntati din astea cu iubitorii de animale care-si tuneaza pet-urile. Pana la urma nu e vorba de un articol teribilist pe un blog, ci de niste vieti de fiinte. Noroc.

 6. Da’ vetul de ti-a castrat cainele ti-a zis vreodata ca dupa castrare creste riscul de osteosarcom de 4 ori? Auzi la ala de mai sus, castrati-i pentru a evita cancerul testicular. Da’ ia sa le scoatem si ficatul si splina sa evitam cancerul. Stai, si mai bine, impaiati si pe roti, sigur nu se imbolnavesc de nimic. Numai sa te feresti de molii cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.