Pentru toți cretinii care mai cred în horoscop

Pentru toți cretinii care mai cred în horoscop

Suntem în secolul XXI. Serialul ”Cosmos: A Personal Voyage” al lui Carl Sagan (pe care vi-l recomand călduros, chiar vă conjur să-l furați de pe undeva)  a fost făcut prin anii ’70. Au trecut, deci, 40 de ani de atunci. Multe s-au schimbat, tehnica a avansat uimitor, informația a ajuns să circule cu o viteză și-o forță de penetrare nebănuite, filmele porno au ajuns la liber, oamenii se presupune c-ar trebui să fie mai deștepți. Dar nu sunt, iar încrederea la fel de mare în astrologie demonstrează asta fără putință de tăgadă. M-am gândit să traduc filmulețul de mai jos și să-l pun ca text, în română, tocmai pentru că oamenii care cred în horoscop să înțeleagă, ei neștiind, desigur, engleză. Apoi mi-am dat seama că oamenii care cred în horoscop nu înțeleg, în cele mai multe cazuri, nici limba maternă. Ce folos să încerci să-i convingi de așa ceva, indiferent de limbă? Așa că împărtășesc această superbă demonstrație cu voi, restul.

13 thoughts on “Pentru toți cretinii care mai cred în horoscop

 1. Idei basiste, periculoase si vulgare. Iar Sagan e depasit, pana si americanii l-au uitat complet. Azi maine ne spui ca nu exista Dumnezeu si dup-aia prinzi curaj sa te legi de Iliescu. Atentie!

 2. horoscop ptr luna viitoare- dragoste- astrele iti surid, sanatate- astrele iti surid mai tare, bani- astrele se tavalesc deja pe jos de ris….

 3. da. si fazanii aia de acum niste mii de ani, maya, chinezi, olmeci, anasazi, ma rog, niste baieti din vechime, era tampiti ca n-avea iPad si Carl Sagan?
  niste ignoranti. da’ stii, cultu’ lu’ tata, aia se cam uitau la stele si, culmea, credeau ca le influenteaza vietile. ignoranti.
  da’ nu ei. aia care cred ca horoscop inseamna ce citesc ei in Libertatea.
  nu fac apologia astrologiei, ca nu-i locu’, mai ales ca nu m-a convins extrem de tare, dar ganditi un pic in afara cutiei. ca va dati eruditi si free thinkeri p-aici, dar sunteti cam pe intuneric.
  Mantzy. Coaie, da’ tu stii engleza, sau crezi ca sa traduci ce zice Sagan inseamna sa stii engleza?
  Sau poate nu intelegi intrebarea. Nu te stiu, dar cred ca esti sub 30. De ani. Si de aia nici nu te condamn.

 4. În curând o să apară continuarea Cosmos (Cosmos revine, reîncărcat, revoluţii & stuff), cu Neil DeGrasse Tyson. Trivia: cică printre producători e şi Seth McFarlane (Family Guy).

  De asemenea, din categoria zodiile ie pentru proşti – Richard Dawkins:

 5. Daca e vorba de filmul ala difuzat de TVR pe la inceputul anilor ’80, mi-amintesc de el si acum. Se plimba Sagan (ce fonetica arabeasca) cu o rola lunga de cateva mii de metri pe care scria numai 000 (zero) si un 1 la inceput. Nu mai stiu ce reprezenta exact numarul ala. Iar referitor la postul tau, lumea va crede mai putin in astrologie doar cand numarul de observatoare gen Amiral Urseanu va fi macar o zecime din cel al bisericilor din Romania.

 6. horoscop berbec-esti din ce in ce mai patetic.poate ar fi cazul sa te lasi de scris.basmele in care te scremi din toate incheieturile sa ti arati inteligenta, spiritul rebel,gena brava de mascul alpha si incerci sa ne convingi ca ai futut si tu femei adevarate,ba mai mult poti sa scrii epic despre labiile lor ca un cunoscator fin sunt praf si pulbere.incepi sa semeni cu mircea badea

Leave a Reply

Your email address will not be published.