Vrei să ne-ntâlnim în 1932 pe seară?

Vrei să ne-ntâlnim în 1932 pe seară?

Iar voi? Ce vreți, mă? Ce căutați pe internet? Nu știți? Azi, dacă dormi suficient de adânc și nu te uiți la nici un post de știri înainte să adormi, poți să te trezești unde vrei tu. În orice timp, adică. Și sigur vrei să scapi de Facebook, nu? Și de mobil. Și de televizor. Hai, renunță și la mașină. Gata? Hai, că suntem prin 1920. E august, parcă nu așa cald ca acum, dar nici în pantaloni scurți nu te poți prezenta la ”Leul și cârnatul”. Hai c-o știți, e terasa aia de pe la Piața Națiunilor Unite, cu o terasă largă cum numai pe vremuri în care prețurile la terenuri erau infime pentru că terenurile erau atât de mult iar oamenii atât de puțin mai poți găsi. Stăm, comandăm un șpriț, apoi doi mici, că-s ieftini, și-un țap de bere. La siestă ascultăm o melodie.

Ne ridicăm anevoie, lăsăm banii pe măsuța din lemn și-o pornim mai departe spre Fu Ciang, primul restaurant chinezesc din istoria României, care semăna cu Wu Xing-ul de azi doar în măsura în care ingredientele de la ambele sunt vechi de prin 1930. Luăm ceva cu vită, iar domnișoara ce vrea? Pește, desigur, imediat vine comanda, până atunci să mai ascultăm o romanță și să mai dăm peste cap un pahar cât să ne placă.

Simt că mă trezesc. Serios, picotesc, dar nu-mi pot permite să-mi revin, că intenționez să mai vizitez locuri.  M-am trezit special să scriu astea și habar n-am ce-i mai sus. Voiam doar să spun că nu ne trebuie Facebook și că vă aștept pe toți în anii ’30. Că atunci era viața simplu, frumoasă și nederanjată de nimic. Ne întâlnim sâmbătă seară la Șosea (Magheru), deci, dar să fie musai în 1932.

10 thoughts on “Vrei să ne-ntâlnim în 1932 pe seară?

  1. Frumos… dar nu prea. Nu curgea lapte si miere nici atunci, stai flexat.
    Vezi cu “Groapa”, e o carte fara poze, a lu’ unu’ Barbu. Te lamuresti.

    1. Zen, esti dobitoc! Groapa e despre niste unii din mahalaua Giulesti unde dintotdeaua tiganii au fost majoritari care n-aveau lapte si miere.stiu ce vorbesc pt ca nefasta-mea e de acolo si eu am facuto doamna care este ea acuma.si pianista pe deasupra.

  2. Mantog, batranete fara tinerete- care esti!

    Tie nu ti s-a zis la gradinita ca “nu primesti felul trei fara sa termini felul unu si doi”?

    Lasa-i dreaq pe anii 30, nu mai pofti la felul lor trei, daca traiai atunci poate jeleai anii 80 sau poate chiar anii de dinainte de ’59. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.