Toamna doctorandului

Toamna doctorandului

Razele îmbâcsite de praf se strecurau cu greu prin storurile din aur masiv, simbol al unei puteri de peste un secol care pustiise țara în încercarea de-a elimina toți doctorii, toți masteranzii, toți privații, toată presa, toate comisiile, toți socrii cu mai mult de un testicul, și care acum, în sfârșit, le părea exact așa cum sperau c-o să li se pară la sfârșitul anilor de arestări, execuții, măriri de taxe și bacalaureate transmise în direct la televizor, cu foști moderatori Antena 3 pe post de profesori supraveghetori testându-i pe elevi la singura materie existentă – istorie, și întrebându-i mereu același lucru – cine a fost ciuma acelui popor și cum își explică ei suferința inacceptabil de mică resimțită de groaznicul dictator la execuția a cărei dată devenise sărbătoare națională, atunci când le obligaseră sub amenințarea torturii pe Udrea, Anastase, Mantale, Kovesi, Boagiu și Macovei să-l sfâșie cu dinții începând de la penis și terminând cu firele operației de hernie: un vis urât.

Nici cadavrul lui nu părea aievea, deși stătea chiar acolo, trântit parcă de-o eternitate în mijlocul biroului nesfârșit în formă de cockpit, întins pe burtă și îmbrăcat în eternul costum de copilot, cu casca modificată astfel încât viziera să aibă forma unor ochelari rotunzi, cu cele 130 de titluri de doctor obținute în decursul mandatului înghesuite cu agrafe de argint pe toată suprafața combinezonului alb, ignifug, chiar și pe fund i-au pus două mai puțin importante!, remarcă cineva care-l întoarse pe spate pentru a se asigura că e chiar el și da, el era, cel mai bătrân om din lume, ajuns singur după ce-l îngropase chiar și pe eternul Ion Iliescu, odinoară mentorul său, dar pe care îl aruncase în exil pentru că îndrăznise, la două zile după ce el pusese mâna pe puterea absolută, să-l mai pună să-i miroasă o bășină de aceea din altă eră, mirosind a sulf, Brifcor stricat și Cavit, așa cum făcuse de nenumărate ori, ultima oară chiar cu trei zile înainte, când învățăcelul său era doar prim-ministru și nu apucase încă să-l asasineze mișelește pe președintele ales Antonescu nelăsându-l să doarmă 20 de ore legate și privindu-l cum se ofilește pe picioare și, într-un târziu, cum cade în genunchi și, cu ultima suflare, răcnește ”Somnbud!”, și se prăbușește în brațele turnătorului Felix, care îl lasă însă să cadă pe podea și începe să urce solemn scara somptuoasă al cărei capăt se pierdea în nori, ducându-se, conform fișei postului, să-l toarne pe proaspătul mort direct lui Dumnezeu.

23 thoughts on “Toamna doctorandului

 1. Macar de-ar fi asa cum zici tu, chiar e nevoie de dictatura in tara asta. Ma gandesc ca un satrap gen Ponta care sa execute toti idiotii n-ar fi asa de rau cum ar parea.
  N-ar mai exista nici un corupt si toti tembelii care scriu d-ampulea prin ziare ar fi la parnaie.
  Apoi am putea sa ne vedem linistiti de treaba, fara sa ne mai stresam cu politica si grija justitiei, care oricum nu functioneaza.
  O imagine chiar misto, ca sa fiu sincer.

  1. mumu, daca nu esti cumva Ponta, nu vad ce anume ti-ar da siguranta ca tu nu vei putea fi incadrat vreodata la categoria idioti. Dpmdv esti demult acolo, fara speranta de revenire.

   Intreaba-l pe tac-tu cat de linistit isi vedea de treaba pe vremea dictaturii si cum se numea ea.

 2. Da, ba, futu-i mama ma-sii de treaba, ajunseram America de Sud. Io cred ca astia-s vorbiti, pacalicii aia doi sa faca deranj, sa para tara neguvernabila, ca pe urma sa vina puciul si dictatura militara a generalului Oprea-izmana. Orwell, tata!

 3. o pula! da de unde sa fie cum spui tu?! antonescu e ca ceausescu, “e prost si lenes bai ,hai sa-l punem pe asta provizoriu presedinte sa nu iesim noi in fata sa nu bata la ochi” si pe urma le ia gatu tuturor

 4. Ai scris misto, ma mir ca-n perioada asta de isterie mai e cite unu sa aiba si imaginatie.
  Off topic; intrucit revista de dreapta, democratica si libera, Kakamikaze, invita la dezbatere banind, da-mi voie sa ma exprim aici:
  Cred ca cei doi Ponta si Crin ar fi putut munci la voi, ii consider niste kamikaze, scopu lor e sa-l inlature pe Basescu, cred ca vor reusi, da nu le va folosi, nu-mi imaginez sa reziste mai mult de citeva luni.
  Atunci se vor face jocurile din nou, in sfirsit s-a terminat cu Basescu care baga tot timpu batu prin gard, s-a terminat si cu aialalti. Se vor turna unu pe altu, sper sa mai intre si unu altu la puscarie dintre furaciosi fapt ce-i va speria pe altii si nu se vor mai baga in politica.

  Se va crea un vid de putere. Da cine vine din urma? Nu prea vad pa nimeni, automat vor apare niste tehnocrati, Mantzy ar putea deveni ministru culturii, daca-si face doctoratu.

 5. Am cetit cu interes si chiar m-am uitat la stiri, Baselu’ chiar s-o phishiet pa iei, io nu is nici cu unii…(iiiii) nici cu altzai, dar in seara asta s-o chishet pa iei, lasa-l pa prostan sa se spanzure singur nu-i da la gioale. Acuma lasand la o parte kkt-ul eu le urez la toti: PA

 6. Am “decât” o întrebare: de ce vorbim de FOŞTI moderatori la A3? Ce, nu poate muşchii lor să are doo gioburi care este ele? Hmmm, te spui lu’ Chutaq şi salivează pe tine instant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.