Mi s-a umblat la ouă

Mi s-a umblat la ouă

Deci a venit o fată în weekend să-mi gătească, să-mi scoată cățelul și să facă diverse alte treburi casnice cu care să mă impresioneze, poate-poate (da, i-am cerut voie să povestesc) îi permit să le facă și pe parcursul săptămânii de lucru și, eventual, al vieții. OK, recunosc, a fost plăcut să stau cu flasca-n sus două zile, după doi ani de celibat cu mici pauze (tot de acest gen) în care nu m-am prea bucurat de inteligența unei femei (inteligență manifestată prin punerea în slujba bărbatului pentru ca acesta s-o placă).

Dar altceva m-a mirat. Deși a păstrat locul de muncă extrem de curat (a spălat vase, a aruncat resturi de mâncare la gunoi în ciuda africanilor subnutriți ș.a.m.d.), în ziua când trebuia să plece a lăsat în frigider un castron cu un lichid incolor. M-am uitat câș la el primele două dăți când am deschis frigiderul, apoi, a treia oară, mi-am luat inima-n dinți și-am întrebat:

– Ce-i în castronul ăsta care-mi îngreunează accesul la sticlele de bere? Mă rog, fie, ÎȚI îngreunează…
– Albuș de ou, zice.
– Ahaaa! Și de ce l-ai lăsat în frigider?
– Nu știu, poate-l mai folosești tu la ceva…
THE FUCK!?! Recapitulez cu voce tare:
– Deci stai puțin, tu ai aruncat 30 de grame de somon, 10 felii de brânză scumpă, un ou fiert și niște salam, dar ai lăsat UN albuș în frigider? N-am folosit un albuș în viața mea! Cred că nici nu știu exact ce-i aia albuș!
Și ea ridică din umeri:
– Poate mai faci omletă…
– Și crezi că va veni vremea când o să fac omletă și-o să-mi lipsească un albuș? O să zic la un moment dat: ”Ah, ce superomletă aș face acum dac-aș mai avea UN SINGUR ALBUȘ! Păcat, n-am nici un albuș, cred că o să mor de foame lângă ouăle astea și lângă tigaia cu ulei încins…”?!
Și ridică iar din umeri:
– Poți să-l pui ca să iasă mai pufoasă…

Cum eu sunt bărbat și era evident că nu-mi pasă să am chestii pufoase, cu atât mai mult cu cât sunt de mâncat, vin și vă-ntreb: care-i faza cu albușul? E vreo magie neagră? Dacă albușul se transformă în gălbenuș până mâine înseamnă că e gravidă? Dacă-l beau dimineața pe nerăsuflate mă-mbolnăvesc de priapism? Sau poate vrea să insinueze ceva?

Și be, de ce-i zice albuș dacă e incolor?

38 thoughts on “Mi s-a umblat la ouă

 1. Nu stiu care a fost intentia ei ,dar daca lasi albusul mai mult de 24 de ore ,fie si in frigider ,acesta devine toxic!!so…:D

 2. Pentru ca atunci cand prajesti oule lichidul transparent devine alb, de aia. Se poate spune, conform principiilor aristotelice ca “lichidul transparent” in forma lui initiala este MATERIA pentru “albusul” oului prajit, iar actul de a-l praji reprezinta FORMA pe care MATERIA o ia. Cu alte cuvinte, lichidul alb este galbenus in DEVENIRE, iar albusul este lichid alb in ACTUALITATE.

  1. Conform principiilor aristotelice hartia igienica se numeste maro desi este alba pentru ca dupa ce te stergi in cur se face maro, iar actul de a te sterge la cur reprezinta forma pe care materia o ia. Si mai sunt multe exemple d`astea super-aristotelice nestiute de cei neinitiati.

     1. sa va pis la nara. Aia care ati baut bere pana ati borat stiti ca ursus pute a bere borata, boilor.

     2. vezib ca esti bautor adevarat? se vede din faptul ca ai baut cu scopul de a te bori pe piept. vin’ la tac-tu sa te antreneze la cum trebuie, nu-ti trai viata aiurea.

     3. ba, io nu ma pish pe gusturile tale cind pot sa ma pish direct pe tine; ma interesa asa pt statistica personala, ce´i cu fiolele alea.

     4. pai fiolele alea sunt masura perfecta pentru ca berea sa nu aiba timp sa se incalzeasca, trezeasca, baseasca. plus ca sunt usor de apucat din orice pozitie.

     5. astia fac parte din categoria aia de masculi homofobi si cu pula sub medie care cred ca trebuie sa bei bere proasta la pet de 2 litri ca sa fii barbat.

     6. nu stiu, eu tocmai am ars o ramasita de d-ala de 2,5 asa ca nu sunt in masura sa comentez.

    1. bergenbier huh? la noi la magazin nu mai au, io beau acu d`ala cu 25.000 de coco premiu da` parca mai bun era ala la 2.5.

 3. Albuşul e un mediu de cultură pentru microbii ăia nasoi. Ţii 2 ore unul în frigider, e ca şi cum ai da mâna cu Bin Laden după ce s-a şters la cur şi, evident, nu s-a spălat. Ţi l-a pus intenţionat, de aia a aruncat şi brânza, care devine mai bună cu cât mucezeşte.

 4. Miss a umblat la oua, ai fi vrut sa scrii. Cred ca aia cu aruncatul branzei ti’a venit in timp ce te spalai. Fata ti’a lasat oul sa ai ce manca.

 5. “Pompierii si medicii sustin ca in cazul arsurilor usoare, este recomandat sa aplici cat se poate de repede albus de ou pe zona respectiva.”
  O fi zis ca poate te mai arzi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.