Copiii au picioare scurte

Copiii au picioare scurte

Mulți, zgomotoși și nesimțiți, copiii fără viitor de la blocul meu au toate șansele să se transforme în cocalarii fără prezent pe care îi întâlnim prin PECO-uri, mall-uri și cluburi. Pe lângă târlanașii care joacă fotbal (prost) și nu se dau la o parte din fața mașinii de nesimțiți ce sunt, mai sunt și câțiva, puțini, copii normali. Dar nici ăia nu-s perfecți. Stând de vorbă cu doi (băiat și fată) de vreo 7 ani în timp ce se jucau cu Charlie, între diverse politețuri altfel foarte drăguțe, îl aud pe băiat spunând:

– Am avut și eu o pisică și a căzut de la etajul 8.
– Și n-a pățit nimic, nu? zic eu, încercând să ghicesc unde vrea să ajungă, ca un om mare.
– Ba da… (aici puștiul ezită) Adică i s-au spart toate mațele, dar n-a murit.
– Serios?
– Da. Și dup-aia a murit când a căzut de la parter.

Hm! Și eu care mă gândeam să le zic La Mulți Ani și să le dau ciocolățele, apoi să-i ademnesc în beci și să cer mamelor lor recompensă în funcție de cât de bine arată.

3 thoughts on “Copiii au picioare scurte

  1. Eu ma tot intreb, nu neaparat raportat la tine , ci in general asa .. cand isi da seama cineva ca e cult? sau ca poate scrie sau ca stie ceva sau ca reprezinta o entitate .. fie ea si de nisa. cand sau dupa cate carti sau experiente de viata , cam cand isi ia cineva asa un statut , cand incepe sa il si reprezinte , cand isi da seama cineva printr-o viziune de sine statatoare ca e ceva? ai niste raspunsuri pozitive? te-a asteptat cineva sa iti zica ..esti ok..continua. in fine pentru ce e romania …esti ok..cu toate ca esti un sarac vai mortii tai cu un polo un caine de cacat..si care mai crede in disidenta. sincer…du-te in pula mea.

    1. Incepi sa ai un statut intelectual atunci cand devii constient de cat de prost si de ignorant esti si incepi sa construiesti pe fundatia asta, retinand totusi in minte ca niciodata cunoasterea (intr-un domeniu sau altfel) nu se opreste, iar tu nu poti tine pasul cu ea. Du-te in pula mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.