Bute și românii

Bute și românii

Mă amuză românii și patriotismele lor. Taaare mult se supără dacă zici că Bute nu e un mare boxer. O zicea toată planeta, doar noi eram orbi. O ziceau toate site-urile engleze de specialitate, în preview-urile meciului. Uite, o ziceam și eu:

Dar nu. Românii și Mircea Badea nu acceptă evidențele. Ei vor să câștige ai noștri. Că ai noștri sunt cei mai tari. De la Ștefan cel Mare.

La cât de patrioți suntem, cred că s-a dus în lună rata sinuciderilor după o zi de duminică în care am luat bătaie și la box, și la muzică, și la handbal, și la tenis. Pe mine, vă mărturisesc, m-a afectat cel mai tare înfrângerea Simonei de la Bruxelles. Dar pentru că avea țâțe mari și e mișto, mi se rupe că-i româncă.

Revenind la Bute și la români, e păcat să nu știm să pierdem. Și e și mai păcat să nu ne cunoaștem adevărata valoare atunci când câștigăm. Am avut sportivi mari. Foarte mari. Lucian Bute nu este unul dintre ei. Lucian Bute este un sportiv bun și un băiat de toată isprava. Care, dacă e cu adevărat modest și decent, va trebui să anuleze meciul revanșă.

15 thoughts on “Bute și românii

 1. Sunt atat de patrioti romanii ca il pusesera la stalpul infamiei pe Doroftei cand a zis si el acu’ cativa ani ca “stati, ba, ca nu e chiar asa bun, bate numai papagali”.
  Oricum, eu n-am nimic cu Bute, e un baiat ok, bravo lui ca a avut o strategie care i-a permis sa ia o gramada de bani pentru cafteala de aseara.

 2. Mircea Badea: Nu văd niciun motiv pentru care Bute a stat la bătaie cu Froch. Bute a fost campion mondial atâta timp tocmai pentru că n-a stat la bătaie ci a boxat pe picioare, din deplasare, lovind pe contra. Cum naiba să te apuci să stai în corzi tocmai cu batacul grobian?!!?!?!?
  Nu găsesc nicio explicaţie rezonabilă pentru felul în care a prestat Bute. Froch a făcut ce ştie el să facă. Absolut stereotip şi rudimentar. Toate meciurile lui sunt la fel. De ce să i te dai pe tavă ?!?!?!!?
  Dacă n-au vândut meciul, poate l-au sedat pe român.
  Oribil. Nu pentru că a pierdut. Ci pentru că s-a predat făcând exact ce avea nevoie Froch pentru a căştiga.
  P.S. Cu această ocazie mă potolesc şi eu în entuziasmele mele penibile, bazate pe încrederea naivă în corectitudinea oamenilor faţă de sine şi de terţi. Aici a fost ceva necurat.

  1. 30 de victorii cu 28 de ospătari și campion mondial la una din multele categorii. E ca atunci când mi-am bătut eu toți colegii și prietenii la tenis de câmp și pe urmă m-am dus să joc cu CTP-ul. Zău că eram neînvins! Ei, mi-a dat 6-0, 6-0. Cam la fel de nasol și-a luat-o și Bute aseară. Să ne vedem lungul nasului. Bute e bun, dar n-a fost și nu va fi niciodată cel mai bun. Așa cum nici Froch nu e cel mai bun, dar e mult mai bun decât Bute.

   1. Du-te prietene si bate si tu 28 de chelneri. Castiga si tu UNA din multele categorii. Ce repede stii sa arunci cu cacat!
    Esti un prost daca in loc sa incurajezi un roman care a avut curajul sa se duca pe terenul lui Froch si sa-si puna centura la bataie, il denigrezi.
    In vremurile in care Romania e asociata cu tigani, curve, hoti, criminali si cersetori, unii ne aduc faima. FOARTE PUTINI! Si atunci apar prosti ca tine sa arunce cu cacat in ei. Sa-ti fie rusine, coane Mantzi, esti rebelul p*lii cu cine nu merita.
    In locul lui Bute, odata primita cetatenia, mai bine ma pisam pe tara asta de cacat si pe oameni ca tine.

    1. Dar de ce sa ma duc eu, PRIETENE (lol!), sunt boxer? De cand pula mea s-a acreditat ideea asta ca eu trebuie sa fi facut 15 ani de box si sa am 20 KO-uri la activ ca sa pot sa-mi dau cu parerea despre Bute? A boxat cu unu bun (nu cu cel mai bun, atentie) si a pierdut fara drept de apel. Deci nu e cel mai bun, asta am zis. Dar, daca te incalzeste cu ceva, recunosc ca pe mine ma bate si ca eu nu m-as duce sa-mi pun cureaua de piele in joc nici acasa la Stephen Hawking.

     1. Corect, o parere poti arunca, dar inseamna ca nu e avizata. Felicitari pentru castig. Daca ar fi castigat… ce scriai?

     2. Acu serios, cum crezi ca ar fi putut castiga? E ca si cand m-ai intreba ce-as scrie daca ar bate Concordia Chiajna pe Barcelona. Mai rau, daca-l intrebi pe Doroftei a fost cam diferenta dintre Dunarea Giurgiu si Barcelona (vezi aici: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/box/nu-ai-cum-sa-vii-din-liga-a-doua-si-sa-te-bati-in-liga-campionilor-a-pierdut-bani-pe-seama-lui-bute-acum-il-pune-la-zid-mister-ko-nu-poti-sa-pierzi-in-asa-hal-9675400). Sau te pomenesti ca nici Doroftei nu se pricepe?

     3. In Romania nu puteai sa-ti dai cu parerea nici daca erai fost campion mondial, bah Mantzy. Cand si-a dat Doroftei cu parerea, care era fost campion mondial astia care acum il injura pe Bute, desi atunci il sustineau, au zis ca Doroftei e invidios. Deci in Romania nu poti sa ai o parere fie ea si argumentata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.