Ce înseamnă cînd visezi că ești sărac și milog? E de bine?

Ce înseamnă cînd visezi că ești sărac și milog? E de bine?

Am visat ceva atît de ciudat încît, înainte să mă culc la loc, mi-am notat pe telefon un semirezumat al visului, ca să nu-l uit. E drept că tot n-am ținut minte cîteva detalii care să-i dea sare și piper, ori poate pur și simplu nu mai e atît de interesant acum, treaz și lucid, pe cît mi se părea cînd m-am trezit.

Se făcea că sînt într-un minimarket din Regie. Voiam să-mi cumpăr biscuiți Pims. Care inițial mi se păreau de căcat, dar acum am avut o perioadă în care am băgat în mine cîte două pachete pe zi. Și analizam eu atent, cu privire lungă, sortimentele de Pims, încercînd să mă hotărăsc de care să-mi iau și așteptînd să cumpere băbuța din fața mea ce are de cumpărat, ca să pot să comand. Băbuța n-am visat-o complet, era o băbuță obișnuită, bănuiesc, adică săracă. Bă, și cînd dă să plece baba și eu să mă pun în locul ei, în fața tegjghelei, mă trezesc că-mi întinde un pachet de biscuiți. De ăla verde. ”Pentru tine”, zice, și dă să plece. ”Dar nu, stați, că eu voiam să-mi cumpăr”, spun, realizînd că mă uitam cu atîta poftă încît o fi crezut că-s vreun milog care lucrează în presă pe timp de criză. Apoi o rog cu bani să plătesc pachetul, dar băbuța pleacă și mă lasă cu biscuiții în mînă. Și-atunci eu mormăi nemulțumit în urma ei, dar nu știu dacă m-a auzit: ”Și oricum voiam de ăla roșu”. Și mă întorc și cer și-un pachet de ăla roșu.

Nu, n-am luat bani de la Pims ca Adrian Ciuhodaru, doar c-așa am visat. Sînt biscuiți nașpa și nu mai cumpăr niciodată, mi s-a acrit. Cît despre ce visez, aș vrea să revină coșmarul cu apocalipsa, ăla era mai cool. Ăsta cu sărăcia chiar nu mă prinde.

5 thoughts on “Ce înseamnă cînd visezi că ești sărac și milog? E de bine?

  1. Ba, daca ai ajuns la 2 pachete pe zi o sa-ti fie mai greu sa te lasi, da` iti recomand plasturii anti-pims. Sa inteleg ca aia verzi erau mentol si aia rosii erau d`aia mai tari? Oricum biscuitii astia Pims sunt incendiari sa moara copii mei :)))))

  2. Ba, tu n-ai mamaie? I-o fi murit catelu’ si dadea de pomana. Te-ai uitat in pachet? Poate era coliva. Da’ e de bine – eu zic ca iei bani. Avea pensie buna sau n-ai mai apucat sa-ntrebi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.