Îngrozitorul mit urban despre Mircea e-n Stoian

Îngrozitorul mit urban despre Mircea e-n Stoian

Aproape zilnic, la miez de noapte, un personaj mai bizar decît alea din Twin Peaks și mai bălos decît un șarpei intră în casele cretinelor inocente (cunosc doar femei care se uită, îmi pare rău) care au televizoarele date pe Antena 1. Îl cheamă Mircea Stoian, ba chiar Mircea N. Stoian, iar despre cuvîntul pe care-l înlocuiește N-ul acela putem să glumim la nesfîrșit, fără să reușim, vreodată, să găsim unul suficient de jignitor încît să-l merite. Ce nu știu mulți părinți despre Mircea Stoian este că jurnalistul chel a devenit un fel de bau-bau al fetelor care nu-s cuminți și se întorc noaptea acasă mult prea tîrziu, abia după ce se termină emisiunea lui Capatos. Pe undeva nemeritată, faima negativă de care se bucură Stoian (pentru că chiar se bucură de orice faimă pe care o are, indiferent cît de degradantă) se datorează unei legende urbane care s-a răspîndit tot mai mult zilele acestea mulțumită gurilor slobode și neînfricate ale băieților de după blocuri, care bagă, mulți dintre ei, mîna și chiar alte extremități în foc că întîmplarea e reală și s-a întîmplat unei prietene, sau chiar mai multor prietene de-ale lor.

Legenda spune așa:

O fată proastă și cu picioare lungi, studentă la FJSC de tip nou – adică din aia care nu știe că există și cuvinte cu mai mult de un ”i” – se întorcea puțin pe două alei acasă, spre apartamentul din zona Cora sector 6 pe care-l împarte cu niște verișori mai mari. Echipată corespunzător, cu rochiță pînă sub fese, tocuri înalte și parfum grețos, intră în scară. Mirosul de pișat reușește doar pentru cîteva secunde să-l acopere, într-un mod înțepător, dar plăcut, pe acela al parfumului, pînă cînd purtătoarea intră în lift. Dar, înainte ca ușile să înceapă să se închidă, în cabină dă buluc, îmbrăcat decent și fardat ca pentru televizor, Mircea N. Stoian. Se uită la fată puțin intimidat, apoi privește rușinat în pămînt și spune rugător, ca un scîncet:

– Poți, te rog, să te întorci cu spatele?

Studenta mestecă ostentativ cele șase pastile de Orbit albastru închis, cu gura roșie deschisă, îl măsoară din cap pînă în picioare folosind un metru pe care-l ține mereu în poșetă în caz de nevoie, după care zice, molfăind zgomotos:

– Sigur, de ce nu?

Și se întoarce. Trec două minute fără să se audă nici un zgomot. Cînd pe scară se aud pași, fata se întoarce puțin iritată și-l întreabă pe Stoian:

– Ce faci?
– B…bine… Mă uitam la tine doar, se bîlbîie Stoian.
– Nu ți-o freci?
– Poftim?
– N-o iei la labă?
– Ah, nu, eu sînt un onanist platonic.
– Ce ești?
– Adică sînt un onanist abstract, doar mă uit la tine și fac laba în gîndul meu. Nu consum niciodată actul în sine.
– Ok, spune studenta, pentru prima dată puțin încurcată. Vrei să mă întorc iar? Dar vezi că dacă nu ajung acas pîn la 3 mă sună vărmio.
– Dacă ești atît de drăguță, duduie, gîngurește Stoian.

Fata stă puțin pe gînduri, apoi îi spune, cu un zîmbet în colțul gurii sulemenite:
– Dacă vrei putem să ne-o tragem, te-am văzut la televizor…
– Oh, nu nu nu! protestează Stoian, cu o privire de căprioară libidinoasă hăituită. Cred c-ar trebui să plec…

Și dă să iasă din lift. Dar, chiar atunci, în lift intră Mihai Bendeac. Studenta e încîntată și beția îi sporește expresivitatea:
– Bendeaaaac! Te iubesc! Am dat la jurnalism pentru că visam să fiu figurantă bună de pulă în emisiunea ta! și dă să-l ia în brațe, dar nu reușește, pentru că corpul masiv și tremurător al lui Stoian se interpune între ei.
– Hel-ăăău! zice Bendeac cu vocea lui Solcanu, care era și vocea lui. Ne poți lăsa puțin singuri?
– Sigur, sigur! murmură Stoian, încercînd să-l ocolească.
– Nu cu tine vorbeam, spune Bendeac privindu-l cu subînțeles și desenîndu-și cu arătătorul mîinii drepte un contur imaginar în jurul buzelor.

Fata înjură, iese și-o ia pe scări nervoasă. Ușa liftului se închide cu cei doi înăuntru și, deși curentul continuă să funcționeze în tot blocul, în lift se stinge, ca prin minune, lumina.

De atunci, părinții își amenință fetele care stau pînă tîrziu în club că, dacă nu sînt cuminți, vin Stoian și Bendeac și nu le fut.

14 thoughts on “Îngrozitorul mit urban despre Mircea e-n Stoian

 1. Tu realizezi ca orice vei scrie despre N. Stoian nu poate fi mai aspru decat cruda realitate, nu? E mai usor sa gasesti cuvinte urate la adresa cuvantului “dejectie”, cuvinte mai urate decat el in sine, zic.
  Stoian nu poate fi jignit sau luat la misto, aceste lucruri se intampla prin propria lui existenta.

 2. E cu atat mai amuzant cu cat Bendeac si Stoian s-au certat la cutite si Bendeac il injura el pe blog ca Stoian scria nu stiu ce porcarii despre el in nu stiu ce tabloid.

    1. Si dau si citatul din Bendeac despre Stoian, daca vrei:
     “In ultimul post m-am enervat foarte tare din pricina faptului ca unele postari de-ale mele circula pe internet sau sunt trimise in lant pe mail fara sa fie precizata sursa.Un cititor al blogului m-a informat ca “prietenul” meu Mircea N. Stoian a publicat in hartia aia igienica care il plateste topul meu cu obsesiile romanesti.Bineinteles ca nu a precizat sursa.A spus doar ca cineva i-a trimis Topul pe mail.Bineinteles ca nu ma astept sa precizeze public ca nu e topul lui si nici al ma-sii intrucat e un limbric patetic,un bosorog ratat si libidinos care il pupa-n cur pe Capatos ca sa-l tina seara in studio si sa baleasca dupa “frumusetea” aia de Ramona Gabor.Tin doar sa-i aduc la cunostiinata faptul ca in tara asta exista legi si ca legile astea nu au mila pentru incapacitatea lui intelectuala de a asterne pe hartie doua fraze amuzante.Il felicit pe Capatos!Dintre toti posibilii asistenti ai show-ului sau,a reusit sa-l aleaga pe asta!Prietene ai grija ca se ia!Plus ca e o performanta mai Capatos!Ai reusit transferul anului!!! L-ai luat pe asta direct din studioul OTV unde era integrat perfect in imbecilitatea aia generala si l-ai adus in curtea ta! Eu ma intreb doar cum poti aparea in fiecare seara la Diaconescu discutand despre Elodia,Cioaca,Magda Ciumac,Tolea etc si,in acelasi timp, sa spui ca emisiunea Mondenii e o latrina.Ai nevoie nu numai de un tupeu fantastic dar si de o stricaciune si o imputiciune a creierului. Asta e televiziunea din Romania!Aplauze! ASTA E ROMANIA!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.