Două faze din Drive

Două faze din Drive

Am revăzut a treia oară Drive și plm, e mișto, cum vă spuneam. Nu-mi amintesc să fi văzut filme mai cu coaie de cînd era Scorsese în formă, hăt, pe vremea Mean Streets, Goodfellas și Casino, adică înainte de labele pe care le-a regizat după 2000. În Drive, Ryan Gossling joacă un mutălău atît de coios încît, dac-aș fi muiere sau homosexual, m-aș îndrăgosti instantaneu. Cele mai cu coaie scene sînt două. În care Winding Refn arată, în principiu, cum se comportă un tip cu coaie în imediata vecinătate a pizdei de care e interesat. Plus cum se filmează niște cadre mișto.

1. O duce acasă, pe ea și pe fiu-său. Pînă la faza asta se mai văzuseră prima oară, în lift, și a doua oară cînd o ajutase să-și care cumpărăturile în casă (o veche strategie de udat muieri, dacă nu știați, cum reiese și din această discuție). Apoi ea apare cu mașina la el la service și șefu-su îl pune s-o ducă acasă, că-i opresc mașina acolo. În cele trei minute ale scenei se spun 11 cuvinte (în engleză, 9 în traducere mea). El: ”Hei, vrei să vezi ceva?”. Și ea se uită puțin îngrijorată la fiu-său în spate, după care zice: ”Da.” Epic. Și-atunci el se cațără cu mașina pe niște borduri care amintesc de faza urmăririi tir/motocicletă din Terminator 2 (mi-e lene să verific, dar suspectez că-i același pod) și, în principiu, conduce ca un tembel (singura dată cînd o face în afara ”job-ului”, în film). Scena se termină cu el ducînd copilul în brațe în camera lui și cu ea zicînd: ”A fost mișto”. Normal că n-o fute, ar strica tot farmecul, fututul e overrated.

 

2. El știe că ea e-n pericol, ea nu. Se urcă într-un lift în care-i aștepta un băiat rău. El își dă seama că-i băiat rău, o trage puțin într-o parte, dar nu face nimic înainte s-o pupe (prima oară) pînă-i intră chiloții-n cur. După pupat, îl bate pe ăla și-i zdrobește capul cu talpa bocancului (Tarantino likes this!). Ce mai contează că par să fie la etajul 280, după cît durează coborîrea? Important e că e a doua cea mai cool scenă (după aia de dinainte) pe care-am văzut-o în ultimii ani într-un film. Faza originală, completă și cu calitate mai bună, AICI.

Ah, și e cu Carey Mulligan. Și are și soundtrack mișto.

20 thoughts on “Două faze din Drive

  1. concluzia e ca nu cunosti ce vrea o pixda in viata. scenele respective, din punctul meu de vedere, eu fiind o pixda cu copil mic, sunt fandoseli. coaie ar fi avut daca nu-l invingea matematica de-a opta.

  2. comentez si eu tampit aici ca Drive a fost cel mai misto film pe care l-am vazut in ultimul timp, pornind de la atmosfera, poveste si terminand cu coloana sonora.

  3. mai mantzy,

    cand o sa renunti la reteta expirata si de impostor aia cu “misoginismul sanatos”? cu care te scremi sa-ti condimentezi toate textele ca sa-ti validezi coiosenia ?

    1. nu inteleg unde-i misoginismul. Daca tu imi citesti textele si inca crezi ca-s misogin esti cretina. Iar daca esti cretina nu-mi pasa ce crezi. Daca nu esti cretina stii ca nu sunt misogin, deci unde-i problema?

  4. alta reteta nu gasesti pt cititorii tai retarzi care se simt maturi cand spun “pula” si fac pe misoginii sa se simta barbati?

    da mai , sunt femeie.da gata , e fumata asta cu “misoginismul sanatos” dovada de sanatate mintala gen.e dovada doar de infantilism.

  5. hai ma mantzy, uneori parca esti mai femeie ca mine … ce-i cu scenele astea? clisee gen plimbat pe malul apei, apus de soare si 1 minut luuuuuuung de limbi in gura … bordura si bocancul ar fi fost suficiente.

  6. Nu ma pot uita la acest film, actorul principal o arde cu privirea aia de bovina nevinovata si ma calca pe nervi. Ma seaca privirile astea boeme adoptate pentru umezirea gospodinelor ocolite de pularai. Mie imi plac privirile de tarani prosti si de fufe dezorientate pentru ca stiu ca-s priviri sincere.

  7. nu inteleg de ce in general tipilor nu le place filmu asta, ca doar are violenta, impuscaturi, sange, creieri zburati ca-n vietnam…poate din cauza hainelor pe care le poarta gosling…

  8. prea mult efort.

    tipa e un activ care se depreciaza in timp.

    un tip cu coaie ar avea un portofoliu mult mai divers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.