Șaorma cu varză de foc

Șaorma cu varză de foc

Peste cartierul Militari începuse să plouă. Cînd plouă în Militari blocurile nu mai sînt așa de gri. Se înnegresc. Și cînd cartierul Militari devine, dintr-un motiv sau altul, mai frumos, mie mi se face foame. Ca un cadou înainte de Paște, special de post, am zis să-mi iau o șaorma. Hai s-o încerc p-asta nouă de la Gorjului. Ce bine că-s primul la rînd! Comand. După mine urmează doi idioți. Genul cocalari irelevanți, adică nici țărani, nici țigani, nici bătăuși, nici muncitori, nici liceeni, nici critici de film, nici copii de bani gata. Ba chiar de bani gata terminați, că au întrebat, grijulii, dacă șaorma mică e 7 sau 10 lei. În timp ce șaormarul o făcea pe-a mea, cocalarii salivau. Cînd să-și termine opera, băiatul de la șaorma observă că nu mai are varză. Ia varză dintr-un lighean infect și-o azvîrle, deloc ca la Master Chef, în recipientul de varză. Acea varză părea să nu spună nimănui nimic. Și totuși, un cocalar (aș vrea să-l pot personaliza, dar erau amîndoi atît de la fel…) îi spune celuilalt:

– Mamă, mamă, varza aia proaspătă care-a pus-o acuma e incendiară, să moară copiii mei!

Brusc, toată lumea se uită la el. Mă uit eu, sincer impresionat, cu banii în mînă. Se uită șaormarul, crezînd că n-a auzit bine, cu mîinile înlemnite pe hîrtia cu care împacheta șaorma. Se uită puțin jenat și prietenul lui, celălalt cocalar, care, mai mult ca să încheie tăcerea penibilă care se lăsase, îl întreabă:

– Cum e, mă, varza?!

Dar primul cocalar nu observase mirarea noastră, pentru că ochii lui nu se clintiseră nici o secundă de pe ingredientul minune. Așa că răspunde politicos, fixînd în continuare varza:

– Incendiară, să moară copiii mei!

12 thoughts on “Șaorma cu varză de foc

Leave a Reply

Your email address will not be published.