Fericirea la aurolaci

Fericirea la aurolaci

București, 6 aprilie, ora 7:40 AM. Gara de Nord. Nedormit de nici nu mai știu cîte nopți, stau rezemat de-o reclamă din fața Mc-ului, cu ochii în zare. Aștept pe cineva. Deodată, între mine și zarea din față-mi se interpun trei țigănuși din familia garus parazitus (cerșetori, aurolaci, hoți, pești și cărători de bagaje, all in one). Toți cu șepci îmbîcsite, geci de fîș în culori țipătoare, blugi cam la fel de uzați ca ai mei și la fel de nebărbieriți. Prind discuția de la un punct. De la punctul în care aurolacul în fîș roșu li se adresează celorlalți pe un ton lipsit de aroganță, sigur pe el și împăcat cu lumea și destinul:

– Bă, eu sînt mai fericit decît voi.

Ceilalți se uită lung la el, fără să protesteze. La un moment dat, cel mai nebărbierit dintre noi patru face toate conexiunile necesare și-i spune ”fericitului”:

– Atunci dă și tu o țigară.

8 thoughts on “Fericirea la aurolaci

  1. Pot să completez titlul? Mulțumesc. Deci: Fericirea la aurolaci în blugi la fel de nebărbieriți. Somn ușor!

  2. asta e cel mai bun post din ultimul timp, imi aduce aminte de vechiul mantzy de acu 2 ani, cand il citeam ca pe un guru care rupe curu. cand intra si nu mai baga nimic nou muream putin pe dinauntru.

    1. Pula mea, de 2 ani mi-am luat masina si nu prea mai dau ochii cu vulgul fara posibilitati. Dar stai sa nu-mi mai platesc rata inca o luna si poate banca ma readuce la forma care m-a consacrat: de pieton plin de spirit de observatie. Doua drumuri cu autobuzul pe zi si am material nesfarsit.

      1. Nici pe jos nu mai dai ochii cu vulgu, ca vulgu e in masini. Burtosii cu ghiul in alea scumpe, cei fara posibilitati in Logan si second hand-uri obosite. Pe jos sau cu RATB-ul mai merg pensionarii, profesorii si boschetarii. Si, in curind, tu. 😉

  3. Pai da bai dar vulgu cu ghiulane nu e sursa de observatie..ce poti sa observi in afara de ghiul si burta…vulgu’ adevarat e ala sarac…geniul popular izvor nesecat….sa zica sarumana toti prozatorii romani si dramaturgii…ca fara el…ei nu puteau scrie decat dspe somnoroasele pasarele…iar pentru autor…un post care ad impresia ca face parte dintr-un roman…unul urban…foarte bun…;)keep up!

Leave a Reply

Your email address will not be published.