Știu mamele proștilor că sînt mame de proști?

Știu mamele proștilor că sînt mame de proști?

Problema

Se spune că mama proștilor e mereu gravidă. Mărturisesc că n-am înțeles niciodată subtilitatea acestei glumițe, dacă ea există. Cert este că putem deduce din ea (de fapt putem deduce și în absența ei, doar privind în jur și ciulind urechile) că proștii au și ei o mamă. Și aici intervine problema: oare mamele proștilor își dau seama că au copii cretini?

Sigur, veți spune că, în cele mai multe cazuri, mamele de proști sînt ele însele idioate, ceea ce ar face imposibilă recunoașterea și mai apoi acceptarea infimului intelect al fiului. Dar nu e chiar așa.  Oricît de prost ar fi un adult, imposibil să nu fie suficient de matur încît să nu observe, cel puțin la vîrste fragede ale odraslei, că fiul lui e complet idiot.

Programul ”Spune-i că e idiot” (pe fonduri europene)

Și, dacă părinții sînt chiar atît de orbiți de dragoste încît nu acceptă adevărul, ar trebui făcut un program care să instruiască profesorii să le dea vestea. După ședință, părinții celui mai prost copil din clasă, Berbecea, vor fi rugați de dirigintă să rămînă încă 5 minute. Și diriga le va comunica pe un ton grav:

– Dragă doamnă și domnule Berbecea, am ceva foarte important să vă spun…
– ?!
– Fiul dumneavoastră este extraordinar de prost.

Doamna Berbecea va începe să plîngă instantaneu, în timp ce domnul Berbecea va fi prea uimit ca s-o poată consola sau ca să se poată enerva măcar. Într-un tîrziu, va îngăima:

– Dar… dar… Noi nu am știut nimic! L-ați prins fumînd, sau cum v-ați dat seama?
Doamna Berbecea va întrerupe discuția cu vaiete:
– Aoleeeooo, ce ne facem noi cu el, Aritoaneeee?! se va jelui ea la pieptul soțului, încă șocată.
Diriginta o va privi scîrbită și-i va răspunde domnului Berbecea ușor evaziv:
– Domnule Berbecea, nu știu cum să vă spun, dar nu știe să citească. De fapt, știe doar patru litere și mi-e și rușine de soția dumneavoastră să vă spun care… (n.r. – P U L A – glumă explicată de autor pentru copiii proști)
– Ei, și? Mulți copii nu știu să citească mai mult de patru litere!
– Da, stimate domn, dar el este totuși în clasa a opta!
– Și ce putem face? se va interesa doamna Berbecea cînd în fine va reuși să se oprească din plîns.
Diriga va trece de pe o bucă pe alta, pusă în dificultate:
– Dumneavoastră bănuiesc că ați putea face altul, dar nu vă dăm garanții că pe următorul vom reuși să-l învățăm măcar toate cifrele.
– Ce altul, doamnă?! Și cu ăsta ce facem, c-am cheltuit atîta cu el!? Nu de aia sînteți profesoară, să-l faceți deștept?
Diriginta va izbucni într-un rîs puternic, vădit neîncrezător, la finalul căruia va redeveni serioasă și va spune:
– Noi nu mai putem face nimic, e peste puterile sistemului de învățămînt. Ne-am gîndit să-l trimitem acasă și să-l lăsăm să moară.
– Cum să moară?! De ce?! se vor smiorcăi părinții.
– Domnul profesor de biologie Duicu ne-a garantat că un copil atît de prost nu poate supraviețui foarte mult.
În acel moment, domnul și doamna Berbecea vor fi îngroziți. Diriginta va zîmbi cu compasiune, în colțul gurii, și va adăuga ușor jenată:
– Știți, domnu profesor e de ăla cu teoria lui Darwin. Zice că fiul dvs e un eșec al evoluției, că nu se trage din maimuță ci direct din amfibieni. Poate descendența directă din broască nu pare foarte gravă la prima vedere, dar Mihăiță chiar nu se poate adapta la mediul înconjurător îndeajuns încît să față facă pericolelor.
– Adică?!?
– Adică adună gunoaie, fiare ruginite și păsări moarte din curtea școlii și și le introduce în rect în timpul orelor. Încercînd să se ajute de penis, nu de mîini!
– Hai, doamnă, parcă dumneavoastră nu făceați așa cînd erați mică! Sînt copii! Doar pentru atîta lucru să-l faceți prost? va protesta domnul Berbecea, uitîndu-se cu coada ochiului îngrijorat la nevastă, ca să vadă dacă nu cumva își mai amintește de vremurile cînd o ruga să-și bage-n cur diverse obiecte din trusa de scule.
– Ziceți mersi că nu se droghează, ca ceilalți! va sări și doamna Berbecea, încurajată de poziția soțului.
Diriginta o va privi cu milă și-i va spune, șoptit:
– Îmi pare rău, dar nici asta nu putem spune. Odată a băut toate produsele de curățat ale femeii de serviciu.
– Și personalul școlii nu a luat poziție în legătură cu neglijența asta?!
– Nu, stați liniștită, erau niște produse destul de ieftine.
Plînsete, văicăreli, suspine. Într-un tîrziu, doamna Berbecea:
– Doamna dirigintă, o singură întrebare am mai avea…
– Spuneți, doamnă Berbecea, orice!
– Are cumva vreo corijență?!

Concluzia

Cam asta e întrebarea. Pînă unde merge subiectivismul părinților? Știm că și cioara își vede puiul frumos, dar, la dracu, v-ați uitat la unii dintre copiii din ziua de azi? Îi vedeți, sînt pe Facebook, în baruri și la malluri. Băieți grași cu blugi strîmți pe picior și mers șleampăt, fete cu ochi lipsiți de expresie care îndeasă aripioare pe gît la KFC, puștani care stau în genunchi pe asfalt doar cu o cretă în mînă și nu știu cum s-o folosească. Sînt retardați, dragi părinți. Dacă-i lăsați așa, vorba profului de biologie, o să moară! Și foarte probabil o să omoare și pe alții pînă atunci. Trebuie să faceți ceva! Cum ce?

Trimiteți-i în Italia, dă-i în căcat! Sînt atît de proști încît oricum nu vor ști să se întoarcă.

 

55 thoughts on “Știu mamele proștilor că sînt mame de proști?

 1. toti sintem prosti pentru cineva si ai cuiva. daca taica-tu nu te-a trimis in mina, la carbune, si ai ajuns sa incerci sa faci like-uri dindu-te destept si scriind despre alti prosti nu inseamna ca a facut bine. daca prostii ar fi fost tratati cum zici tu, specia asta ar fi disparut de mult. asa ca mai bine get a real job. poate chiar de corporatist, si ai sansa sa schimbi pe-acolo ce nu-ti place. ca doar esti inteligent. desteptule care esti tu destept! ia spune, te-a tinut taica-tu in facultate? sau te-ai tinut tu?

 2. Cu prostii care stiu doar patru litere n-ar fi o problema, exista programe de asistenta sociala. Pericolu vine de la aia care termina Spiru Haret (sau gen) si devin corporatisti, ca imprumuta ideile turmei si-i prapad, incep sa aiba pareri, ca astia de mai sus. Apropo, flocirico, ca te simptz profunda si nu stiu daca sa te infrunt eu sau sa-mi fluier calu: ce relevanta are aia cu tinutu in facultate? Si cum interpretezi raspunsul “partial io, partial tata”? Multumesc.

  1. daddy cool, eu nu zic ca ati facut rau ca l-ati tinut in facultate sau ca nu l-ati dat la carbune, ci doar il puneam si pe el in logica lui. si el e prost pentru altii, dar aia pentru care e el prost sint destul de destepti sa nu il trateze asa cum considera el ca trebuie tratati prostii. iar dumneata esti destul de intelept sa stii cind vorbeste in el lipsa de experienta de viata, ca sa nu ii zic cum ii zice el.

     1. Challengeri, cu spirit de competitie, numai buni pentru o viitoare cariera in marketingul agresiv.

  2. tataie, vorba vine, ti se pare ca ai facut mare isprava cu mantog cel mic?
   Pericolul vine de la d-astia ca tine si ca fii-tu care au impresia ca sunt atat de destepti incat pot sa spuna ei ce este bine si ce nu pentru restul prostilor.
   Ce sa-ti spun, tu nu “incepi sa ai idei”. Sa presupunem ca ai absolvit Harvardul, care-i diferenta intre tine si spiruharetisti in ceea ce priveste parerile?

 3. N-are nimic ca avem asa multi cretini, cineva trebuie sa si voteze in tara asta. Avem nevoie si de jandarmi, realizatori tv, oameni de fotbal, etc., pai de unde o sa-i luam daca n-avem o baza larga de selectie?!

 4. numai comentacii sint dintre aia destepti. ar face ei multe, dar nu au loc de prosti. ce le-ar mai zice ei daca ar fi invitati pe la talkshow-uri… de fapt, prosti sint aia care le baga in seama frustrarile. deci da, si eu sint prost ca m-am bagat in vorba aici. succes la terapia asta de grup!

   1. pe-asta ai spus-o din toata desteptaciunea ta? nu arati prea multa. stai bine mai ales la argumente. ce ai vrut cu postul asta? sa enervezi oamenii? pe mine nu m-ai enervat. doar am luat cunostinta de marginirea ta. daca vine unul sa faca acelasi lucru cu tine, adica sa te enerveze, arunci argumentul suprem: “esti prost”. spui “ma-ta” si te crezi destept? daca zic “esti prost, mantzy!” am argumentat ceva? adica am dreptate cu ceva? nu. asa nici tu. dar eu macar imi dau seama de asta. iar eu pina acum nu am jignit pe nimeni. credeam ca aici se discuta. sau se discuta pina nu mai e de acord omul cu tine. si atunci, pac!, “esti prost”. ma intorc la sfaturi. pe linga get a job, mai pun si get a life. incearca sa cresti un copil, sa il educi si vezi mai tirziu daca ai facut o treaba buna, daca e prost, daca e nesimtit etc. dar e cam greu, nu mai poti sa te trezesti la 12 si sa stai noaptea sa scrii texte in care sa spui cit de prosti sint prostii.

    1. 1. Ai nume de pizda.
     2. Te-aprinzi aiurea ca prostu`.
     3. “pe linga get a job, mai pun si get a life.” daca zici cacaturi de genu` asta…ghici ce?..esti prost. Ai gandit ceva cand ai scris asta sau ai scris asa ca “da bine”?

     1. tu esti, daddy cool? mantzy a scris ca sa dea bine. nu inteleg de ce se enerveaza lumea asa pe-aici. am incercat sa ii arat, ca unui copil nazdravan ce e, ca nu e frumos ce face. ca si el e prost pentru altii si nu i-ar placea sa fie tratat asa. am vazut ca a inteles si ca mi-a raspuns foarte argumentat. nu inteleg ce e cu cele 3 puncte de deasupra iar de aprins, s-a aprins mantzy. si tu, daddy?

     2. Nu sunt nici Daddy Cool nici Mantzy, sunt unul din prostii care au terminat la Spiru si acum lucreaza intr-o corporatie 🙂

     3. vezi ca despre corporatisti si spiru haret au tratat daddy cool si mantzy. pe ei ii deranjeaza.

     4. Nu, chiar e atat de prost incat nu se prinde cand se face misto, lasa-l. Floricica, daca ai curaj sa ne spui numele intreg si functia, te rugam. Andrei Mantog, incantat. Sa vedem cine are viata si cine are job dintre noi.

     5. daca mistoul tau ajunge doar pina la “esti prost”, aici nu se face misto, se vorbesc prostii. eu ma refeream la o altfel de viata. una care presupune responsabilitati. e viata si ce ai tu. o stiu si eu, ca am avut. iar de mistouri cred ca nu te-ai prins tu. daca faceai mistouri, ma prindeam. sau daca facea daddy cool, mike litoris. apropo, sa zica si mike litoris cine e si zic si eu.

     6. Mi se rupe pula de daddy cool si mike clitoris si de identitatile lor. Certati-va voi, fetitele anonime, intre voi si pe mine lasati-ma in pace, ca am treaba. De ajuns ca va dau pretexte de cearta, nu trebuie sa mai si stau la povesti cu voi.

   1. Nu sunt Arhi, sunt mult prea neinsemnat. Am ajuns aici cu un link din Facebook. Dar faptul ca ma intrebi daca sunt Arhi, spune totul despre mizeria asta ce ai scris, si despre tine.

 5. Hehe, tipic pentru discutiile despre prostie e ca se incing ca bataile cu frisca: toata lumea ajunge sa dea in toata lumea, nimeni nu se simte vinovat si nu se mai stie cine-a-nceput. Si de ce. Uite, io: nu inteleg ce am de ma intind atita cu comentariile pe-aici! 😀 Aia-i nasol cu prostia, ca-i extrem, da’ extrem! de contagioasa. Si n-ai cum sa tii atita lume in carantina…

 6. Cred ca si la postul asta se portiveste logica de la ala cu corporatisti. Adica, va fi distribuit de prostii care nu se regasesc in dansul tuturor prietenilor, cu eticheta “funny”.

  Ma apuc sa-l trimit colegilor de birou!

 7. si daca se prinde ca-i prost o sa se faca ca n-are ce sa-i faca, ca nu e usor sa impachetezi copilul si sa-l trimiti in armata. si mai greu daca e fata, ca daca nu se poate intretine cu creierul cum ii sugerezi alternativa?

 8. He-he! Na, mai treceti si voi prin asta! In urma cu vreo cateva luni, incercam sa conving niste prieteni ca “suntem” mediocri. Stiti ce-a iesit. Cat p-aci sa stricam pretenia. Unora e periculos sa le pui oglinda in fata. “Ba, uratule”, “ba, prostule”, “ba, handicapatule” – astea-s strigate de lupta, nu strecurari de indoiala la self-esteem. Pa! Ma duc in Italia. P-icea prostii-s violenti, si eu n-am decat o jugulara.

 9. doamne ce proasta sunt :)). nu`mi vine sa cred cat m-am amuzat pe toate comentariile astea:)) s-a mai dus o ora din viata mea. asa, inutil. of, m-am imbolnavit :))

 10. asa e cristina…si eu am pierdut zece minute…nu e mult…dar daca ma gandesc ca nu m-am desteptat cu nimic citind acest articol, regret ca nu le-am folosit in altc scop.si uite asa mai pierd un minut scriindu-i lui mantzy k nu este foarte inspirat sa isi jigneasca cititorii, chiar daca sunt pro sau contra lui. datorita lor existi, mantzy si ai activitate pe aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published.