Adevăratul motiv pentru care mă duc în vizită la fete

Adevăratul motiv pentru care mă duc în vizită la fete

Ca toate bunicile din lume, bunicile mele au trăit vremuri grele. Mi-o amintesc pe cea care s-a ocupat de creșterea mea în schimbul I (program 8 – 16) dîndu-și coate pe la cozi ca să prindă niște ”tacîmuri” de pui mai cu carne, ca ulterior să facă o ciorbă pe care să o refuz inițial, dar să o mănînc, în cele din urmă, sub amenințarea bătăii. Singurul mod în care o răsplăteam pe atunci, înainte de revoluție, pentru activitatea de bonă, era să accept fără crîcnire să fac pe maimuțica precoce în alimentare și să citesc (mă rog, să silabisesc mai mult) ce scria pe puținele borcane din rafturi în fața unei asistențe inimoase formate din circa 15 babe care mă strîngeau, într-un gest universal de recunoaștere a geniului, de obrăjorii ăia inteligenți. N-aveam nici patru ani, asta ca să nu credeți cumva că bunică-mea se lăuda că știu să citesc cînd eram într-a șaptea.

Ulterior, cînd a început să mi se dezvolte penisul și să mă intereseze fetele, mamaia a intrat într-o altă fază: cea în care mă interoga nemaipomenit de curioasă în legătură cu fetele cu care ”umblu”. Acea etapă este și acum de actualitate. Mă refer, din păcate, doar la cea cu bunică-mea chestionîndu-mă despre gagici, nu și la cea cu creșterea penisului. De fapt, dacă stau să mă gîndesc bine, curiozitatea a scăzut puțin în intensitate, cu vîrsta. Acum nu face decît să mă întrebe ce mai face Alexandra (numele primei mele prietene, de acum 10 ani sau gen, pe care bunică-mea îl atribuie generic tuturor fetelor pe care i le-am prezentat de atunci) și cînd mă însor.

Atunci, însă, la sfîrșitul anilor 90 și începutul deceniului trecut, era altceva. Alte vremuri, deh. Mai ales cînd afla că apucasem să o vizitez pe fata cu care ”mă împrietenisem”. Mă trăgea deoparte ca și cînd urma să ne spunem un mare secret și, cu voce joasă dar vibrînd de emoție și nerăbdare, mă întreba, dilatîndu-și involuntar pupilele de dorință:

– Ai fost pe la X?
Dacă confirmam continua și mai șoptit, pe un ton din care era evident că realizează ridicolul dar și-l asumă pentru că nu se poate abține:
– Și, ia zi, cum are prin casă?!

______________

Bunică-mea nu m-a mai întrebat de mult cum are o fată prin casă, însă eu știu că încă o interesează, dar îi e rușine să se mai dea de gol. Așa că țin un carnețel cu toate casele fetelor în care intru (hm, a sunat urît) pe care o să i-l fac cadou odată. Deci da, ștergeți praful dacă mă chemați pe la voi.

15 thoughts on “Adevăratul motiv pentru care mă duc în vizită la fete

  1. Toate mamaile si toti tataii fac la fel cu nepotii (intrebarea “ba, ai si tu o gagica?”) pentru un motiv simplu: vor sa se convinga ca nu esti poponar sau fatalau. Intrebarea doi, cu ce au alea prin casa, vine dup-aia si inseamna de fapt “ba, daca tot futi, fute si tu d-alea bogate, nu niste amarashtence care-ti trintesc un copil si te trimit dup-aia la munca pe viata”. Vor si ei sa se convinga ca nu esti chiar prost de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.