Sîmbătă – la București pentru Craiova

Sîmbătă – la București pentru Craiova

Io sînt din Motru. N-am ținut cu Craiova de la naștere, cum pretind unii așa-ziși suporteri. Cînd eram mic țineam cu FC Național. Nu mai știu exact de ce. Asta pînă am fost la un meci Sportul – Craiova la Tîrgu Jiu, pe la 10 ani. La care Răzvan Lucescu (portar la Sportul) a luat un gol direct din corner. Dar nu asta e important. Ci faptul că am văzut pentru prima oară cum se manifestă oamenii care țin cu Craiova. Cum se transformă, de fapt. Suporterul mediu al Universității Craiova nu are studii superioare, nu știe multe cuvinte, nu cîștigă mulți bani, nu citește nimic și se îmbracă prost. Se îmbracă așa cum e. Dar ce făcea apropierea acelei echipe din acei oameni era un lucru minunat. Cu Craiova lîngă ei, se transformau în niște oameni frumoși. Nu există nici o altă echipă în România care să facă din țăran gentleman și din prost filosof. O spune unul care ținea cu FC Național la vremea cînd a observat acest lucru pentru prima oară. Pasiunea pentru Craiova, vă garantez, nu se poate compara cu cea pentru alte echipe din țară. Nici nu e corect să se folosească același cuvînt pentru cele două sentimente atît de diferite ca intensitate. O fi și vorba de sudul atît de specific oricărei țări europene. Oltenii trăiesc altfel, deci și iubesc altfel. Se dăruiesc total și irațional, definitiv și orbește. Și mi-e pe jumătate ciudă și pe jumătate milă că restul de suporteri nu pot să înțeleagă asta, iar eu nu le-o pot explica în cuvinte. Cînd joacă Craiova, suporterul Craiovei știe că peste 90 de minute va fi fericit sau va trăi o dramă. Nu există cale de mijloc. Cînd juca Craiova, de fapt. Craiova nu mai joacă, dar va mai juca. E în ADN-ul suporterului oltean de care vorbeam și mai sus să spere și să nu se resemneze. Iar dragostea pentru Craiova va rămîne la fel și dacă mai trec 10 ani fără Universitatea. Ce voiam să vă zic? A, că sîmbătă e miting și că trebuie să mergem:

 

14 thoughts on “Sîmbătă – la București pentru Craiova

 1. Penal post, sincer nu ma asteptam sa citesc aici un cacat balos din asta despre cacatul de fotbal si despre retarzii care sunt fani.

  te scot din reader.

 2. eu din cele cateva sute de suporteri ai Craiovei pe care i-am intalnit, nu tin minte vreunul care sa s-o fi facut in exclusivitate. Toti mai aveau o preferinta, in 90% din cazuri Stiaua, dar uite ca e unul si cu FC National. Restul de 10% tineau cu Dinamo, desi acum cu greu mai recunoste careva. Deh, din femei curve nu pot iesi decat suporteri curve.

 3. Am facut un pariu cu cineva ca Gigi Becali o fost pe stadion la meciul Steaua – Barcelona din 86. Io-mi amintesc perfect o poza alb-negru in care aparea el tanar cu mustata pe-acolo.
  Imi zice cineva daca-s nebun sau nu?

 4. Io am tinut, pe vremuri cu Progresu, tata nationalului, pa vremea cind juca Oaida si Mindru (frumos portar).
  Craiova a fost o echipa frumoasa, pasionala, da nu stiu daca oltenii merita o echipa..

 5. Cred ca stiu de ce ai tint cu National, ca si eu am facut acelasi lucru pe la 7-8 ani. Pur si simplu credeam ca National e echipa aia data mereu la TV, care inscria impotriva Columbiei si Argentinei, si il avea pe Hagi capitan.
  Cand copiii de la bloc, la miuta, isi alegeau Steaua si Dinamo, trebuia sa aleg si eu o echipa, si ca sa fiu si mai tare ca ei, alegeam National. Apoi mai tarziu m-am dumirit cum stau lucrurile, si ca si tine, am ales sa tin cu o echipa cu suporteri pasionali. Nu Craiova, Rapid :)Si nu Rapidul lui Corsi si al altor atarnatori, ci un Rapid care ii tinea piept lui Liverpool.

 6. Pingback: Haine dama
 7. Ca sa ai si un comentariu on-topic (restul vad ca abereaza la greu): mitingul asta va fi impotriva FRF, LPF, puii mei. Nu zic ca astia nu merita injuraturile noastre si pe ale tuturor suporterilor din Romania, dar mitingul oltenilor trebuie sa fie in primul rand impotriva maimutoiului care n-ea nenorocit, adica mititelu. Cand o sa se faca un miting din asta, voi veni si eu. Pana atunci n-am chef sa se laude animalul ca am iesit in strada sa protestez impotriva FRF, adica, implicit, ii dau lui dreptate ca e o victima a sistemului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.