Timpuleismul, o religie pentru adevărații aleși

Timpuleismul, o religie pentru adevărații aleși

…și atunci m-am hotărît să-mi creez o nouă religie. Indiscutabil, este cea corectă. De data asta chiar am nimerit-o, omenireo! Se numește timpuleism și este complet irelevantă în timpul vieții, o viață așa prea scurtă ca să fie băgată în seamă de o religie atît de complexă. Singurul ei scop este să aibă grijă să-ți ofere (încă o) viață după moarte. Principiul acestei religii este că doar oamenii care apreciază cum se cuvine timpul și au o viziune de ansamblu asupra lui merită să fie premiați, după existența terestră, cu una superioară, de alte proporții.

Dar nu e suficient doar să crezi, ca la religiile pentru proști. La timpuleism trebuie să dai un test asemănător examenului auto, format din două probe. Iar polițistul care te asistă este Dumnezeu însuși (îl vom numi generic Dumnezeu, pentru că știm că este unul singur și este cel corect, fără să aibă însă nici o legătură cu reprezentările conceptului în alte religii).

Prima probă este cea teoretică. Dumnezeu îți înmînează un formular pe care stau scrise diverse întrebări cu variante de răspuns. Exemplu de formular din 1997 (am uitat să vă spun că testul pentru timpuleism se dă doar o dată la 10 de ani și nimeni nu are voie să-l dea de două ori în viață):

Vi se dă o femeie perfectă, prima femeie perfectă creată de Dumnezeu, după chipul și asemănarea amantei lui. Cît timp faceți sex cu ea?
a. 5 minute
b. 30 de minute
c. trei ore, pe ceas!
d. cît pot
e. nu fac sex cu ea, e o pierdere de timp, sînt lucruri mai importante de făcut în viață

Testul continuă așa pînă la întrebarea 2, care e și ultima, pentru că nu e suficient timp de mai multe întrebări. Odată promovată proba teoretică (lucru aproape imposibil de realizat, avînd în vedere exemplul de mai sus), se trece la cea practică, care durează pe tot decursul vieții care ți-a mai rămas. Orice purtare a ta care ar putea trăda faptul că ai uitat că timpul pe care-l ai e scurt și tu ești o musculiță de oțet care trăiește o clipită îți aduce descalificarea și o moarte finală și fără posibilitate de recurs, în care dispariția fizică survine la scurt timp după cea psihică, cu micul ajutor al viermilor asupritori.

Dar o să trec repede peste condițiile de angajare, pentru că sînt convins că voi vreți să aflați ce se întîmplă în viața care survine morții, așa cum este ea promisă de timpuleism, în cazul în care ai îndeplinit toate condițiile. Dar despre asta într-un text viitor.

5 thoughts on “Timpuleismul, o religie pentru adevărații aleși

  1. Suna foarte onctuos. Aduce mai mult a proba gastronomica din master chef decat a religie. Imi vine sa prajesc niste cartofi c’o ciafa de porc numa cand aud.

  2. banc:
    concurs pt barbati, care e capabil sa-si faca nevasta sa urle cat mai mult si mai tare, in dormitor.

    locul III: neamtu, si-a facut nevasta sa urle 5 min. reporter: dom’le, cum ai facut? pai, i-am intonat niste marsuri mobilizatoare, i-am varsat niste bere intre sani, am lins-o pana am facut-o sa tipe etc, etc

    locul II, frantuzu (se putea??), cu record de 10 minute: io, i-am dat nevesti-mii cu frisca pe tot corpul, am pus si capsuni, si am lins-o etc etc

    locul I, cu coronita, romanul, cu muierea care a tipat o ora intreaga: dom´le, fantastic, cum ati procedat? pai,am uns-o cu untura pe tot corpul, si dupa aia m-am sters pe maini cu perdeaua noua din dormitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.